reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dolegliwosci po porodzie

No ja też nie zaciekawie, chociaż może nie aż tak dramatycznie.

Macica boali jak niewiem co, a najgiorzej po cycoleniu przy wstawaniu- nie mogę się wyprostować!
Po porodzie nawet szwy mnie tak nie bolały jak zastrzyk, który dostałam przed porodem. Bardziej mnie bolał niż to wszystko razem wzięte. Siniak był przez 10 dni (swoją drogą to trzeba być fachurą, żeby taki zastrzyk zrobić).
Z wypróżnieniem nie mam problemów. Niewiem ale to chyba przez ilośc spożywanego żelaza.... ;D

reklama
Mnie macica muli też przy karmieniu.A co do żelaza to u mnie własnie dzieki niemu siedze na kołku - uświadomił mi to gin wrrrrrrrr

Antars Słonko widze ze z ta krwia to obie mamy...ech tez dostalam zelazo przez to ze tyle krwi ze mnie zwialo ech i jeszcze wyciskali ....ja mam fobie ze sie wykrwawuie znowu jak cos wiecej polecialo juz panikowalam ze znowu krwotok.....a skrzep to wogole...co do zaparc to przez nie mam teraz super zylaka w tylku...kurde....a to co mi pomaga na nie to platki owsiane ugotowane z niewielka iloscia mleka i wody, musli zz mlekiem i jablka... nie wiem czy sliwki mozna jesc,,...suszone ale chyba nie....poza tym jak napije sie  zimnego zywca wody minelarnej to mnie  potrafi pogonic ostro...
tak teraz sie zastanawiam ile krwi mi  zwialo  wiem ze dostalam dwie dawki  osocza po 300 ml i dwie dawki czerwonej krewki po 600 ml wiec podejrzewam ze nawialo mi cholernie duzo jej....a blada to jestem jak sciana no moze troszke mniej teraz  jak zaraz po porodzie....

o rany Myfa - no to nieźle.Ja miałam jeszcze łyżeczkowanie na deser... ech tra la la ...

co do zaprać to ja już nie daje rady z lajtowymi sposobami - potrzebuje ulgi na ten tychmiast - jade na glicerynie ( ufff jak mi bosko ;))

a co do bladosci - to szukaj ust :) jak sie pojawią - jestes na dobrej drodze :)

a wiecie dziewczyny co to jest kolka? to jest wór do którego wrzuca sie nieuzasadnione ryki a potem zakazuje matce jeść :) buahhahaha :) taaaaaa...

Antares rozbawilas mnie do lez tymi zagadkami.....mnie juz krzyz boli od zylaka w tylku nyslalam ze to od macicy a to od tego......
Ewako no to podac lapki sobie mozemy bo ja tez dwa wory krwi...ech
za tydzien ide zrobic morfologie juz sie boje..... ;-)

dziewczyny boli to lyzeczkowanie???bo ja mialam krwotoki 2 tyg.temu dostalam leki ,ktore caly czas bralam i przeszlo mi,mialam takie zwyczajne krwawienie jak pod konmiec okresu ,no i wczoraj tych lekarstw nie wzielam i dzisiaj...pluuummmmm ...skrzepy i krwotok,chociaz mniejszy niz przed tem i nie wiem czy jechac na to lyzeczkowanie czy dokonczyc leki ,boje sie tego lyzeczkowania

ja nie mialam lyzeczkowani a skrzepy "urodzilam " dwa jak kamienie jeszcze w szpitalu po 6 tyg zobacze co bedzie dalej moze tez minie to czekac chociaz juz widze ze plamie na brazik czyli koncowka?

U mnie wsio ok nawet wczoraj było przytulanko ale nie takie do końca bo - sory za szczegóły - moja macica jest tak ciasna, że nic z tego nie wyszło ;D mam nadzieję, że to się zmieni :D

reklama
Rybko ja nie kumata... a co ma ona do tego? chodzi o szyjke?
Rybko do ktorego tygodnia wyplywalo z Ciebie u mnie 5 tydz sie zaczal i jakies brozowawe cos kapie ale malo.....

Do góry