reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwości i porady kwietniowych mam

Mi na szczęście lekarz powiedział ze nie muszę iść do dentysty, i że ciąża najważniejsza a nie latanie po przychodniach :)... no chyba ze ból bierze górę ... sa podobno pogotowia dentystyczne-ja nie korzystałam ale mojej koleżance pomogli :)

A ja byłam u gina - najważniejsze ze szew trzyma, a szyjka ma 1,9cm :) dalo mi to nadzieję że będzie dobrze :), trosze mnie ta wiadomość uspokoiła... a młodzieniec waży 1,5 kg :) no i ma położenie miednicowe caly czas i nie kwapi sie do obrotu główka w dól...

reklama
Brzuchatki czy wam tez wchodzi czesto ból w posladki?

Ja jak leze to musze zmieniac pozycje bo najnormalniej w posladki wchodzi mi bol, albo jak sie schyle to jak sie prostuje to tez mi ból towarzyszy...

xmenka, dla Twojej szyjki, to akurat lepiej, że póki co młody lezy miednicowo, przynajmniej główka nie naciska. A czasu ma jeszcze sporo do obrócenia się :happy2:
aisak, u mnie ból wali prosto w kręgosłup, ale to tak, że czasem aż mi w głowie takie kłucie idzie :baffled:
Poza tym rozłazi mi się spojenie łonowe :confused: mam problem z ubraniem majtek, ze złączeniem nóg, czy nawet z ich rozłożeniem na boki normalnie koszmar. Jak dużo pochodzę, to potem nie mogę się zwlec z łóżka, bo nie mam jak nóg połączyć, a okrakiem się też nie da :-D

dziewczyny jak długo bierzecie luteinę?
u mnie konczy się 28 tydzien i nadal biorę ją dopochwowo 4 razy dziennie..
w poniedzialek mam wizytę i zastanawiam sie czy jest szansa aby zmniejszyc jej ilość..
wydaje mi się ze nie potrzebuje aż tyle tym bardziej że dużo mi jej wypływa...
towarzyszy mi nieżyt nosa wraz ze skrzepami krwi i czytalam że to jest wynikiem tego że jest dużo progesteronu...
moze ja sama duzo produkuje a drugie tyle jeszcze dorzucam lekami...

powiedzcie mi kobietki, kłuje was czasem w podbrzuszu? tak co jakiś czas (jakby jajnik, ale nie jajnik)
mnie kłuje niezależnie czy siedzę, stoję czy leżę
od wczoraj jestem przeziębiona tak sensownie, katar, kaszel ( też mnie po nim boli całe podbrzusze), może to być z tej grypy?
właśnie zmierzyłam sobie temperaturę, 38 stopni, nie obejdzie się bez paracetamolu :-(

Karenka - mnie od jakiegoś 5-6 miesiąca już nic nie kłuje. od kiedy macica jest nad pepkiem jest już znośnie. Kłucie miałam tylko przy kolce nerkowej, ono idzie tak bokiem tam gdzie są moczowody.

Ja miałam kłucia w zeszły weekend i ginka powiedziała, że to ok. Organizm się powoli przygotowuje. Powiedziała, że gorzej jakby mnie bolało.

Karenka mnie kuło i w podbrzuszu i w szyjce i to sie będzie zdarzać coraz częściej na tym etapie ciąży, najgorzej jest jak boli i nie przestaje wtedy znak, że coś nie tak... bynajmniej u mnie tak było... ból jakby w podbrzuszu w okolicy pęcherza nie mijający... i krzyż... masakra

reklama
Oliwko super, że się odezwałaś, mam nadzieję, że jesteś w domku :-)

mnie kuje w kroczu...nie wiem jak to opisać... czasem mnie kłuje warga sromowa o_O no tak trochę bez sensu.... ale tak czuję....

Do góry