reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dolegliwosci ciazowe, objawy, zachcianki

no i jedno co mnie martwi, to to, że od czasu do czasu mam brązowy śluz, lekarz mi powiedział przez tel., że może tak być w ciąży
Magda wlasnie wyczytalam, ze krwawienie jak najbardziej moze sie pojawic i wcale nie wrozyc nic zlego:
"W czwartym tygodniu ciąży (ok. 5 dni po poczęciu) następuje zagnieżdżenie W tym okresie niektóre kobiety - szczególnie wrażliwe na zmiany hormonalne - mają złe samopoczucie, mogą także obserwować niewielkie krwawienie"

reklama
b_iala: dzięki za info, lecę dziś po kosmetyki na rozstępy (miałam jeszcze poczekać, ale skoro tak ;-)) A masz może jeszcze jakiś sposób na wzdęcia? Powoli zaczynają mi przeszkadzać... :-(

klavell dzięki za słowa otuchy :) ja krwawień nie mam tylko brązowy śluz od czasu do czasu, zaczynam sobie sama tłumaczyć, że co ma być to i tak będzie, a martwieniem tylko sobie szkodzę.
Kurcze ale mnie nie dawno przestraszyła moja siostrzenica, ma ponad roczek i o mało co spadłaby z łóżka na szafkę nocną, zapomniałam się że w ciąży jestem i gwałtownie ją złapałam, już taki odruch, mam nadzieję że nie zaszkodziłam mojej dzidzi...

Ja już zaczęłam smarowanka, bo jestem bardzo podatna na rozstępy, pewnie i tak mi się porobią, ale może kremy coś załagodzą, ja stosuję Mustelle

A ja wzorcowo, zgodnie z opisem jestem w 7 tc, i sie zaczelo, mdlosci o kazdej porze dnia, meczace i wstretne, niesamowite zmiany nastroju od placzu po maxymalna wesolosc, kloce sie jak glupia i wszystko mnie wkurza ale zaraz potem wszystko mnie wzrusza...... Piersi bola i rosna, OMG nie chce miec zderzakow olbrzymich!!!!!
Skonczyla sie sielanka dzisiaj rano jak mnie mdlilo uwierzylam, ze jestem w ciazy ;)
A i jeszcze suszy mnie jak na najgorszym kacu.... bleee......

ja według USG będe jutro w 7 tyg ciąży a mdłości juz mam od 4 tyg, wiec juz sie męczę troszkę, a mdłości noc i dzien ciągle bez ustanku :((( Poza tym strasznie wzdęty brzuch, jestem nim przerażona wręcz, senność niesamowita mogłabym spać wszędzie i o każdej porze dnia !!!!!!!!! Cyce bolą coraz bardziej, nawet o truchciku nie ma mowy bo czuję ze mi odpadną hehe, a co do zachcianek to pierwsza taka naprawde zachcianka to kapusta kiszona, kupiłam ok 35 dag i zjadłam w 5 minut przegryzając naleśnikiem :szok:a tak to nie mam takich jakiś wielkich i dziwnych na tą chwilę :)

Ja mam okrutnie metaliczny smak w ustach. Nie pomaga guma do żucia, lizaki ani nawet gryzienie kostek lodu :), który zjadam niemal tonami.
Tak, poza ty nuda, mdłości, mdłości, mdłości... :)
Ania.

A mnie właśnie mdłości przechodzą... Nie wiem czy się martwić czy cieszyć...
Ale za to zauważyłam, że faceci się za mną na ulicy oglądają ;-) Ponoć kobiety na początku ciąży są bardziej atrakcyjne. Też tak macie?

Ja mam w pracy prawie samych facetów, to już nawet nie zwaracam uwagi na oglądanie się ;p
Poza tym, jak już sie spaceruje z jednym dzieckiem, to aż tylu chętnych na oglądanie sie nie ma :cool2:

reklama
No to mdłości górą bleeeeeeeeeeeeeee :wściekła/y: u mnie w każdej ciąży to najgorszy objaw w pierwszej ciąży rzygałam jak kot do samego końca ,w drugiej aż do poronienia...w trzeciej do połowy drugiego trymestru no i teraz od samego początku mdłości do których dołączają wymioty :eek: Przy czym na mnie NIE DZIAŁA NIC sprawdzone wszystkie dostępne mi sposoby...

Do góry