Ale Wy diewczyny macie większy apetyt i więcej jecie czy poprostu jakoś bardziej się Wam odkłada? Bo siłą rzeczy mniej ruchu to więcej w boczki wchodzi. Ogólnie nie ma co się przejmować, jak urodzimy to schudniemy. Przy bobasie a szczególnie przy karmieniu piersią raz dwa będziemy super laski p
reklama
sysia87ami2011
Fanka BB :)
Colly ja tez jadlam co chcialam i ile i przytylam 4kg az dowiedzislam sie o cukrxycy i teraz dieta musi byc.
Ja nie stosuje żadnej diety. Ciążę zaczęłam z 48 kg i jeszcze na początku nie miałam apetytu. A jak mi przeszło to jem to na co mam ochotę i to o wiele więcej niż przed ciążą. Znaczenia mają też pewnie geny. Nie żałowałam sobie niczego nigdy i zawsze miałam niedowagę. Teraz mam dopiero BMI do swojego wzrostu. [emoji2]
Gdybym ja musiała stosować dietę i chudła w ciąży to chyba bym wygladała jak z Oświęcimia... [emoji33]
Gdybym ja musiała stosować dietę i chudła w ciąży to chyba bym wygladała jak z Oświęcimia... [emoji33]
ania_kropla
Ja w pierwszą ciążę zaszłam z lekką niedowagą... potem stres więc za dużo nie przytyłam, a w miesiącu poprzedzającym stwierdzenie cukrzycy przytyłam 4 kg, miałam wilczy apetyt... w każdym razie byłam przekonana, że po porodzie zostanie mi wypukły brzuch... zdziwiłam się jak zaraz po wyjściu małej brzuch mi się zapadł... taki efekt diety... czułam się wychudzona, mimo, że zostały mi dodatkowe 3 kg... po prostu jak trzeba to trzeba... szczupłych cukrzyca też dopada...
Julisia
Przy dziewczynach przytyłam po 14-15kg i bardzo spuchlam juz ok 6/7 miesiaca. Teraz jem normalnie, wydaje mi sie ze porcje zblizone do tego co zawsze plus sporo przekąsek glownie w postaci lodow i owoców. Roznica glowna chyba polega na tym ze bardzo duzo sie ruszam. Nie ćwiczę ale ciągle w ruchu jestem.
kamila1983
U mnie od poczatku 5 kg do przodu przez ostatnie trzy tyg waga stoi w miejscu. Ciesze sie bo i tak juz mi ciezko. W poprzednich ciazach wychodzilam ze szpitala lżejsza niz przed ciaza oby i tym razem tak było bo potem jeszcze schudne karmiac cycem dieta cud
dolga
Colly ja jem jakos normalnie jak przed ciazą, u mnie latem dochodzą lody i slodkie napoje, bo tego jest sporo, ale to niezaleznie od ciazy, zawsze latem troszke tyje, a zima pijam wiecej gorących napojów i troszke inne jest moje odzywanianie. W poprzedniej ciazy byłam zimą i przytyłam tyle samo, wiec chyba poprostu tak mam, ze tyje Poprzednio po samym porodzie zeszlo mi 9 kg, kolejne 6 zeszlo mi tak samo z siebie przez jakies 5 mscy i zostal chyba 1 kg, a teraz jak bedzie to sie okaże, ale jak wy przytylyscie tylko pare kilo to cos czuje, ze was po porodzie bedzie mniej
reklama
Chybra
Ja dziewczynki jestem w 33 tyg, +10 kg i obwód brzusia 104 cm.
W sumie spodziewam się, że do końca jeszcze ze 3 kg mi może przybyć. Ale szczerze mówiąc i tak się z tym dobrze czuję, bo wydaje mi się, że cała ta waga mi w okolice brzusia i ud weszła, na twarzy prawie w ogóle się nie zmieniłam, na rękach w ogóle. Ale podejrzewam, że gdyby nie ćwiczenia 3-4 razy w tyg to byłoby o wiele więcej. Na początku ciąży w ogóle apetytu nie miałam, a teraz gdzieś tak od dwóch miesięcy mam taki apetyt, że muszę się powstrzymywać i czymś zajmować, bo myślę cały czas o jedzeniu
Po okresie połogu mam nadzieję, że szybko uda mi się do ćwiczeń i biegania wrócić no i przy okazji bobas mi pomoże zrzucić co nie co ;-)
Jakiś czas temu oglądałam program, w którym kobitka w czasie ciąży przytyła 50 kg, masssakra, jakim cudem ?
W sumie spodziewam się, że do końca jeszcze ze 3 kg mi może przybyć. Ale szczerze mówiąc i tak się z tym dobrze czuję, bo wydaje mi się, że cała ta waga mi w okolice brzusia i ud weszła, na twarzy prawie w ogóle się nie zmieniłam, na rękach w ogóle. Ale podejrzewam, że gdyby nie ćwiczenia 3-4 razy w tyg to byłoby o wiele więcej. Na początku ciąży w ogóle apetytu nie miałam, a teraz gdzieś tak od dwóch miesięcy mam taki apetyt, że muszę się powstrzymywać i czymś zajmować, bo myślę cały czas o jedzeniu
Po okresie połogu mam nadzieję, że szybko uda mi się do ćwiczeń i biegania wrócić no i przy okazji bobas mi pomoże zrzucić co nie co ;-)
Jakiś czas temu oglądałam program, w którym kobitka w czasie ciąży przytyła 50 kg, masssakra, jakim cudem ?
Ostatnia edycja:
Podziel się: