reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

dodatkowe kilogramy - jak tam u Was dziewczyny?

A w poprzedniej ciazy przytyłam 10kg i zeszło wszystko od razu po porodzie. Jedynie cycki zostały :D rano jak mnie maz zobaczył - kilka godzin po porodzie to stwierdził,ze mozemy miec wiecej dzieci, bo myślał, ze bede gruba po porodzie a jestem taka sama jak przed ciaza :D

reklama
Ja na ta chwile to nie wiem ile przytyłam wg mojej wagi 300 g. Ale chyba jest popsuta. Zobaczę jak będę u lekarza w środę to się zważę na jego wadze 3 tyg temu było plus 600 g

U mnie 17t 1d i na wadze +1kg :-) w poprzedniej ciąży było podobnei i teraz się zaczęło niezłe tycie, musze się opanować bo mniej więcej w tym czasie zaczyna mnie brać na słodkie tak jak poprzednio i to była moja zguba! :p

ja przytyłam już 7 kg, dużo tyje w każdej ciąży ale wracam sama szybo do wagi z przed ciąży,
normalnie przy wzroście 172 cm mam rozmiar 36/38

u mnie na poprzedniej wizycie bylo -1,5kg bylo to w 12+6 tc
Kolejna wizyta 6maja to sie okaze czy nadrobilam - choc ja do szczuplych nie naleze wiec ten spadek wagi nie zmartwil mnie wogole a wyniki wszystkie w normie wiec nie ma co sie martwic

w poprzedniej ciazy jak porownywalam mialam juz +1kg a na kolejnej wizycie akura mialam tak samo jak miec bede teraz bylabym juz +4kg . Wtedy przytylam 15kg teraz chcialabym tak max 10kg przytyc bo niestety zaczelam z wyzsza waga niz ostatnio

Ja mam + 3,5 kg
W 1 ciąży +18 kg, w 2 ciąży +16 kg teraz chciała bym choć z 12 nie więcej bo duża byłam już przed ciążą :(

reklama
Ja mam na razie 400g na plus (15t2d)
Gdyby tycie w ciąży było rodzinne... moja siostra w pierwszej ciąży przytyła 7kg. Miała tylko brzuszek, żadnych dodatkowych kg chyba :D, a "mały" urodził się 3500, więc w sumie to całkiem spory chłopak.

Do góry