Niestety nie znalazłam żadnych opini na ten temat więc zaczynam wątek i to co udało mi sie do tej pory ustalić:
jest kilka miniżłobków, które zwiedziałam (na południu Wrocka) zanim podjęłam decyzję:
"AKADEMIA KOCHANA NIANIA" - dopiero zaczyna działać, mieści się w domku jednorodzinnym, wg mnie za małe pokoiki i łazienka niedostosowana dla maluchów, ale właścicielka bardzo bardzo ciepła i przejmująca się, bardzo zaangażowan, jest ogródek
"NIANIA DLA TROJGA" - też w domku jednorodzinnym, właścicielka bardzo sensowna - podejście do dziecka takie w sam raz ani za słodkie ani za szorstkie, duże doświadczenia z dziećmi, wiem że otworzyła drugi miniżłobek
"CHABEREK" w Wysokiej na nowym osiedlu, sala bardzo dobrze dostosowana, łazienka z nisko umiejscowionym kibelkiem i umywalką, polecany przez mojego pediatrę, natomiast podpytana spacerująca po osiedlu mama określiła jako przechowalnię, mam mieszane uczucia ale robie jeszcze wywiad, pierwsze moje wrażenie bardzo dobre, natomiast druga wizyta trochę mnie zaniepokoiła. Dziecko musi już chodzić.
"ARKADIA" Bielany Wrocławskie, w domku jednorodzinnym z małym ogórdkiem, sala i łazienka jak w Chaberku, jak tam byłam dzieci akurat były na wycieczce (ciekawe jak te dzieci tam wieźli tak btw), podpytany sąsiad mówił że ok. Przyjmują dzieci które juz potrafią same jeść (od mniej wiećej 2 lat)
i MÓJ TYP:
żłobko przedszkole "PROMYK SŁOŃCA" na Swobodnej pracują na bazie metodyki Montessori - jak dla mnie super, lekarze, pielęgniarki na miejscu, ale czeka się na liście dwa lata (termin przyjęcia mam na 2010r!), zapisałam synka i czekam, ale w międzyczasie muszę cos wymyśleć
Czy są mamy z Wrocławia które mają jakieś doświadczenie z prywatnymi żlobkami???