reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

dobre rady...porodowe :)

a jak jesteśmy w temacie płucek, to na ostatniej wizycie gin powiedział mi cos, co brzmi paradoksalnie :szok: otóż dzieci kobiet, które w ciąży palą, mają lepiej rozwinięte płucka i większą szansę jako wcześniaczki :szok: są bardziej niedotlenione i ich płuca szybciej dojrzewają :szok: no, ale palić to się teraz nie nauczę :-D:-D

brzmi conajmniej dziwnie!!! ludzie - czego to się człowiek dowiaduje...mam zalować że nie palę??? hehehe zresztą w tym kraju to co lekarz to inna opinia i niestety często też inna diagnoza...bądź mądry człowieku

reklama
a jak jesteśmy w temacie płucek, to na ostatniej wizycie gin powiedział mi cos, co brzmi paradoksalnie :szok: otóż dzieci kobiet, które w ciąży palą, mają lepiej rozwinięte płucka i większą szansę jako wcześniaczki :szok: są bardziej niedotlenione i ich płuca szybciej dojrzewają :szok: no, ale palić to się teraz nie nauczę :-D:-D
dziwne, ja w poprzedniej ciazy pailam caly msc. Tzn do dnia testu ciazowego, ale to chyba za krotko, teraz w styczniu minal rok jak nie pale ale maz pali co prawda nie przy mnie ale smrod czuje to moze wystarczy :)

no ja wlasnie najbardziej to tego cewnika sie boje. :-)

wiem jestem dziwna ale nic nie przeraza mnie bardziej jak cewnik. MOze mnie polec rana po CC moge byk ciachana w kroczu na wszystkie strony ale cewnika na trzeźwo bym nie przezyla.

Na pewno daja juz po znieczuleniu??? Boze.... boje sie.... a jak wyciagaja to boli???

ałć normalnie masakra :-)

ja teraz jak byłam w szpitalu to pamiętacie, że miałam cewnik...po którym zestresowałam się krwawieniem, bo nie wiedziałam skąd to...faktycznie nic przyjemnego...i mnie nie znieczulali :wściekła/y:

aaaaa mitaginka normalnie zemdleje zaraz...... jak to nie znieczulali.... aaaaa..... a to czujesz pewnie kazda czescia ciala co?

asiunia no nie było to przyjemne, ale bez przesady ;-)fakt, że już zakładanie pessara było przyjemniejsze :-D a sama widziałaś jakie to duże :-D
cewnik raczej nie bolał, tylko bardziej piekł/szczypał/przeszkadzał i to uczucie, że sikasz, a nie wiesz, kiedy :-D:szok:

no wlasnie to uczucie mnie przeraza..:szok: i jak sobie wyobraze to normalnie mdleje... no ale jak pessar zobaczylam to zdrowaske odmowilam oby mi tego tam nie wkladal. Ja mam wrazenie ze 2 palce sie tam ledwo mieszcza a on chcial przecisnac takie cos?:no: w zyciu nie dal by rady;-)

aleksandra poplakalam sie jak pisalas o uczuciach Kimberly i Oskara. masz bardzo dojrzale dzieci. jednak Ci zazdroszcze. ale wytrzymam do kwietnia. rodze z Kootem - tyle ze na drugim końcu polski hahahaha

a Josh jak Ci się przecisnął? :p a przecież większy od pessara ;)

hahahah dobre
mitaginka ale Ty masz tych suwaczków!!
ja tez musze swoje zmienic bo mi sie nie podobaja;(
ale nie mam czasu hiihi musze nadrabiac jeszcze 3 watki!!

reklama
A ja mam pytanie; ile takich saszetek Tantum Rosa sie przydaje w czasie pologu? Wiadomo, u kazdej inaczej :) , ale tak mniej wiecej... pls :)

Do góry