reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

do kiedy odbijanie?

Ja odbijałam przez jakieś 3 m-ce ale i tak nie zawsze bo czasem mała najzwyczajniej w świecie się zapierała i nie chciała współpracować.Wtedy kładłam ją do łóżeczka na boczek i było ok.Zaczęła sama odbijać kiedy faktycznie zaczęła być bardziej aktywna. Ale jakby nie było -malec sam odbije tylko kiedy nie śpi, po wieczornym czy nocnym karmieniu raczej harcować nie będzie:-)Dlatego mimo wszystko dobrze ponosić malca przed snem, powietrze ujdzie, maluch się zrelaksuje i lepiej śpi:tak:

reklama
Ja MOja Blaneczke zawsze odbijam i dlugo nie musze czekac ladnie sie odbija :tak:, no chyba ze rano jak ja karmie u Nas w lozku na lezaco to zasniemy razem:zawstydzona/y: i po jakims czasie samej jej sie odbija ale z efektem ulania buzia i nosem:-:)wściekła/y: i wtedy mam wyrzuty sumienia do siebie.....ze moglam ja odbic ehhh:dry: to do ktorego miesiaca trzeba odbijac?:confused:

Moj dzidziuś to mamiszcza raz odbije raz nie czasem zasnie no i nie da rady , ale jak sie budzi to na brzuch go i wtedy beka , niekiedy jest tak ze beknie jak cos starego i zaraz po tym mleko my wyleci

Oj dlugo az do ok. 7 - mego miesiaca zycia wiem to od moje lekarki.Dziecko sie wiecej porusza i jest mniejsze prawdopodobienstwo ze sie zachlysnie.
Wiem tez ze jedno odbicie na koniec jedzonka to kompletna ale to kompletna bzduraaaaaaaaaaaa :wściekła/y:.
Dlaczego ??? A otoz jest to glowny powod kolek moje kochane kolezanki.
Przy pierwszym objawie kolki moj maz zkontaktowal lekarzem naszego Liamka.
On poradzil nam sprawdzona metode przez tysiace rodzicow a wiec :
- karmic dziecko w pozycji 60 stopni
- pierwsze odbicie po 2 min.
- drugie po 5 min.
- potem na koncu karmienia
- po karniu chodzic z dzieckiem przez 10 min.na raminiu masujac plecki ub delikatnie poklepujac
Skutecznosc gwarantowana, nie jest to wprawdzie najwygodniejsze ani dla dzidzi ani dla rodzicow ale zaoszczedzi to wam 4 godzinnego wrzasku i bolu dla malenstwa. Nie zapominajcie ze z kazdym lykiem mleczka do brzuszka dzidzi dostaje sie powietrze i jesli ono nie wyjdzie gora przy odbijaniu to musi wyjsc dolem a uklad pokarmowy dzieci jest nie wpelni wyksztalcony przez dluzszy czas.My stosowalismy ta metode i po 48 godzinach nasze dziecko nie mialo juz kolek po dzis dzien.
Pozdrawiam.

dziekuje za rady chociasz mój dzidzi nie miewa kolek ma juz 3 miesiace to zastanawiam sie czy te straszne kolki mogą jeszcze sie pojawić ?

Dobry przepis Marta :tak: U mnie też lekarz radził karmić pod kątem. A odbijałam w trakcie bo się tego sam domagał chłopak (kręcił się lub płakał, nie chciał jeść). I kolek nie było wcale.

Do góry