reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlugi okres

reklama
Ponad 2 tygodnie krwawienia to też nie jest normalne.
Najlepsze jest to że urodziłam w grudniu 2020 od tego momentu 1 okres po połogu miałam w kwietniu potem dopiero w lipcu i wrzesień październik normalnie listopad spóźniony o 2 tygodnie w grudniu dostałam 6 grudnia trwał 2 tygodnie i teraz 12 stycznia i trwa do teraz

Najlepsze jest to że urodziłam w grudniu 2020 od tego momentu 1 okres po połogu miałam w kwietniu potem dopiero w lipcu i wrzesień październik normalnie listopad spóźniony o 2 tygodnie w grudniu dostałam 6 grudnia trwał 2 tygodnie i teraz 12 stycznia i trwa do teraz
I żaden lekarz się tym nie zainteresował i nie przepisał żadnych leków aby to wyregulować? Aż takie nieregularne cykle być nie powinny nawet po porodzie.

Ostanie badania w pod koniec grudnia I wszytko ok
Zawsze okres miałam 2 tygodnie 2 z groszem q teraz aż miesiąc I jest delikatne krwawienie
Nie jestem lekarzem ale już sam fakt że okres trwa 2 tyg wzbudziło by moje podejrzenia ze cos jest nie tak. Przed ciąża jak wyglądały cykle ?

Więc proponuję iść do ginekologa który zrobi porządne USG sprawdzić czy nie ma żadnych torbieli itp, porządne badanie ginekologiczne i da skierowanie na hormony i ewentualnie leki na uregulowanie cyklu.
Nie jestem lekarzem ale już sam fakt że okres trwa 2 tyg wzbudziło by moje podejrzenia ze cos jest nie tak. Przed ciąża jak wyglądały cykle ?
Co miesiąc miałam co 28 29 dni zawsze różnica była 2 lub 3 dni no i trwał 6 łun 7 dni

Po tym jak nie miałam okresu 2 miesiące przepisał mi duphaston i dostałam a potem znowu nic
Tarczyca zdrowa
Na uregulowanie cyklu powinno się brać duphaston przez 3 miesiące od 16dc przez 10dni lub inaczej jeśli jest wiadomo kiedy występuje owulacja. Znajdź lekarza który znajdzie przyczynę i wdroży leczenie chociaż ten duphaston na kilka miesięcy. Z tak nieregularnymi cyklami może nie być tak łatwo zajść w ciążę.

reklama
Do góry