reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dlaczego tak jest...

Anna wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :-):-):-):-):-)
img.php

Muminka witajcie w domu i na bb ;-) Jeszcze raz wielkie gratulacje
3_medium_1.jpg

A tak wogóle to witam.Boli mnie głowa,chyba cisnienie cos nie tak,pochmurno na dworzu choć jeszcze dosć cieplo.Szkoda że pogoda sie ma zepsuć:sorry2:
Vanesska z kina zadowolona,mówi że z poczatku oglądała bez okularów ale potem juz je założyła i sie nie bała:-D:sorry2: teraz mają iśc na żółwika Sammy;-).
Wczoraj byliśmy na grillu ostatnim w tym sezonie;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Anno wszystkiego naj naj naj!!!

mija79 witamy w naszym gronie!

No to juz pisze co tam u mnie. A wiec we wtorek rano o 7.30 mialam zglosic sie do szpitala. Oczywiscie cala noc niespalam nietylko ze zdenerwowania ale i z powodu skorczy ktore byly co okolo 15 min. Ja do szpiatala przybylam wczesniej bo Artor musial najpierw zawiesc Filipa do przedszkola. Ale o 8 byl juz ze mna. CTG potwierdza skorcze co 12 , 15 min ale rozwarcie 2 cm. Dostaje tabletki na zmiekczenie macicy. Maja zadzialac za 2 czy 3 godz. Jednak juz po 10 min skorcze staja sie dosc bolesne i czestsze. To dobry znak wiec sie ciesze ze morze uda mi sie szybciej niz myslano. Po CTG ide na sale i mam sie zglosic za 2 godz na nastepne CTG i badanie. Po dwoch godz skorcze mam juz co 5 min ale rozwarcie nic sie niezmienilo. Mam sie zglosic znowu po dwoch godz. Skorcze juz co 2 min bol jakos przerzywam. Chodzimy , arti oddycha razem ze mna trzyma za reke ale to malo pomaga. Dostaje jeszcze dwie tabletki bo rozwarcie nadal 2 cm!!! Bol raptownie niedowytrzymania skorcze co 30 sekund!!! Na PDA za wczesnie bo daja je od 4 cm rozwarcia gdyz wczesniej podany morze sprawic ze skorczue znikna i czeka mnie cesarka. Dostaje zastrzyk przeciw bolowy i pomaga. Juz nierycze ale bol jakis jest . O 23.00 skorcze juz mocniejsze bo zastrzyk przestal dzialac. Rozwarcie bez zmian. Dostaje czopek przeciw bolowy i rzadnych tabletek na rozwarcie . Mowia ze to nic niedaje i ze sproboja jutro rano dalej a teraz mam sie zrelaksowac i sprobowac pospac! No ale mysle ze czopek zacznie dzialac wiec sie zgadzam. Artor idzie do domu bo dostal wolne tylko na 22!!! Szef kazal mu sie 23 zglosic juz w pracy! Glopi dziad! Ide na sale i rzegnamy sie z Artim. O 00.15 skorcze sa niedowytrzymania wiem ze nieuda mi sie przespac ma juz dosc i chce PDA najwyrzej pojde na cesarke! Ide spowrotem badanie mowi ze 2 cm ale polorzna zgadza sie na PDA. O 00.45 dostaje PDA i zasypiam taka ulge poczulam! O 3.15 budze sie bo poczulam jakies ukucie w dole brzucha po okolo 30 sek znowu ale lekkie wiec sie nieprzejmuje. Polorzna przychodzi o 3,25. Bada i mowi ze pelne rozwarcie. Ze najwyrzej za godz urodze Jasminke. Ja szczesliwa bo malo co boli i wiem ze juz jestem na mecie. Jest 3.35 jak polorzna wychodzi by przyniesc mi tel bym zadzwonila do Artura. Nagle dostaje porzadny skorcz polorzna w tym czasie wychodzila z sali zapiszczalam lekko i bol minal nagle po 20 sek znowu skorcz i cuje ze musze przec krzycze by Melanie wrocila bo musze przec wpada na sale i podnosi moje nogi, glowke juz widac! Przybiega pielegniarka do pomocy trzyma mi rece pod udami bo je wciaz zabieralam do gory skorcz wraca po 20 sek i znow party wiec pre! Bol okropny a ja dre sie jak glopia! Glowka wyszla pre raz jeszcze i potem jeszcze ten czwarty raz i Jasminka jest juz ze mna!!! Rycze jak glopia bo taka sliczna i jakas taka usmiechnieta! Przecinaja pepowine i klada mi ja na piers. Oczwiscie bol zapomniany ja rycze Jasminka tylko zakwilila i zasnela :-) Zadnego pekniecia ani rozdarcia! Przychodzi lekarka i mowi "Juz???" Jasminka dostaje 10 pkt! Cos wspanialego a mi glopiej na mysl przychodzi ze tak zle niebylo :-D
O 7 jestesmy na sali a tam czeka na mnie Arti! Mowi ze powiedzial szefowi ze ma sie w dupe pocalowac bo mu sie dziecko urodzilo i pracowac napewno niebedzie! Szef tylko sie spojrzal i przeprosil!!! Mala caly dzien niechciala nic jesc ale to niby okey bo ma jeszcze w rzoladku wody plodowe wiec nieczuje glodu. Piersi nic nieprodukuja a ja pompuje by Jasminka niemusiala sie meczyc. Caly dzien jest przy m,nie mamy odwiedziny i wszyscy sie zachwycaja moja ksierzniczka. Filip w niebowziety zachwyca sie malenkimi raczkami ustami oczkami uszkami... Jest delikatny i cichutki. Na noc oddaje ja by sie wyspac. Padalam. Rano o 7 ide po nia i probuje na karmic ale ona cyckiem gardzi! Niby tam pocmotka ale to wszystko. Ja dalej pompoje. Trzeba jej dac butle bo spadl jej cukier. Zjada odrazu 20 ml mimo ze cyca ciagnac niechciala! Wieczorem nadal niemam pokarmu a lekarz mowui ze jak popompuje jeszcze ze dwa dni to morze sie pojawic a do tej poru musze karmic butelka i mowi ze mala morze sie przyzwyczaic i cycka i tak niepociagnie. Ja od pompowania juz cale sutki mialam pokaleczone wiec mowie ze piers odkladamy. Dostaje tabletki a mala najwyrazniej z tego powodu szczesliwa bo butle je chetnie...
Wracamy do domku. Jasminka tylko je i spi :) Noc spala slicznie obodzilam ja tylko o 3 rano na butelke bo jadla o 22. Zjadla bekla i dalej spala do 9 rano!!!! Zjadla bekla nakakala i spala do 13 zjadla bekla i spi do tej pory !!!

Ostatnia edycja:
Muminka i ja gratuluję. Poród nie lekki w 1 fazie,ale potem szybko poszło. Dobrze,że mała zdrowiutka i udało wam się,że taka spokojna. Po suwaczku widzę,że przed terminem Jasminka wyszła.

ANIU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :))

mija witam:)

Muminka jeszcze raz ogromne gratulacje, dobrze ze druga faza taka szybciutka:))

Agatulka super ze sie doezwalas... jejku az sie nie moge nadziwic jak wasze marzenie sie szybko spelnilo:) super...

Muminko Gratuluje a Jasminke witamy :-):tak::-)

Mija witaj:-)

Agatka super ze jestescie zadowoleni i za Wami juz przeprowadzka:tak::-)

Ania sto Lat:-)Wszystkiego najlepszego:-):tak::-)

reklama
Muminko,no nameczyłaś sie ale faktycznie ostatnia faza porodu poszła ci że tak powiem gładko .Znieczulenie sie przydało i nabrałas sil przynajmniej :tak::tak::tak: Oby Jaśminka tak dalej sobie spała.Pewnie na cycu cześciej by sie budziła wiec sa tez plusy karmienia butla:tak::tak::tak:.
Mija witamy :-)
Agatulka super że wszyscy szczesliwi :-)

Do góry