reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Joanna nie ,bylismy w Auchanie ;-) nie znasz moze namiarow na prywatnego pediatre ?
Obdzwonilam pol ogoszen i ceny od 180 200zl:szok: liczylam na 100-120 bo to jeszcze by sie oplacalo,bo jak malzonek ma nie isc do pracy bo z nami po lekarzach jutro sie tulac to tez tyle straci wiec wsio ryba ale nie 200zl:wściekła/y:no nic,pojdziemy do przychodni....Moje kaszla coraz gorzej a Klaudia to juz wogole:-(

Iwonka my mamy prywatna pania dr ale jezdzimy do niej ..to jest znajoma mojej siostry...czasem za free a w prywatnej przychodni na chmielnej placimy:-(Tutaj w okolicy nie znam zadnej godnej polecenia...a auchan to omijam szerokim lukiem...tam to zawsze dzikie tlumy...
a co do kuchni to swietne pokazalas....kurcze cena tez porazajaca szczegolnie ta druga ale jest boska;-):tak:Jula ma tefala i jestesmy zadowoleni z niej:-)fajnie sie bawi nia ....pichci,smaży,zmywa:-)

Moja Maja też ma krzywe kolanka, ale poczekam na bilans czterolatka co mi wtedy pediatra powie:sorry::sorry::sorry:

Nasza pani pediatra problemu nie widziala na bilansie:szok:a ortopeda to i owszem...jedynie trafilismy do jednej ktora kazala od razu kupic specjalistyczne kapcie wypisala recepte bo myslalam ze jakas refundacja jest a okazalo sie ze nie ma i koszt takiego obuwia ze wskazaniem gdzie dokladnie zakupic to 169zl:szok:masakra:wściekła/y:a przy okazji dala skierowanie na rehabilitacje wiec ja zapisalam ..a w miedzy czasie poszlam do kolejnej pani dr i ona jak jej to wszystko opowiedzialam to stwierdzila ze z tego powinna sama wyrosnac:sorry:...a rehabilitacja nie zaszkodzi a moze i pomoze:tak:

reklama
alem zmęczona. dziś dla odmiany oblazłam na piechotę Gniezno. no, prawie, bo w drodze powrotnej ze szpitala, zadupie kompletne, akurat wyszłam wprost na autobus miejski. uznałam, że to cud, bo jak spojrzałam w rozkład one tam jeżdżą jednak co 50 minut:szok: i tak sobie przejechałam trochę, na gapę, bo nie miałam gdzie biletu kupić nawet. i zaoszczędziłam półgodzinny spacerek.

badanie śmieszne, leży się z siatką na głowie, podłączony człek do kabelków, polewają go wodą po włosach, i nie wolno mu nawet drgnąć. na pewnym etapie świecą w oczy z różną częstotliwością, a poza tym nie dzieje się nic. jak wyniki zobaczymy jutro.

odwaliłam rundę po sklepach. wstyd, kupiłam dwie kurtki:zawstydzona/y: jedna taka bardziej wyjściowa, a`la płaszczyk, 200zł. tej drugiej bym nie kupiła, albo raczej tej pierwszej gdybym najpierw drugą znalazła. ale jak zobaczyłam sportową kurteczkę, choć z materiału, za 90 zł, przecenione z 270, bo sklep likwidują to tego, no.. same wiecie. skusiłam się. na najbliższe lata spokój. nic więcej nie kupuję. w sumie za cenę tamtej, zaporową jak dla mnie, mam wszystkie prezenty pod choinkę, badanie, drogie niestety, i dwie kurtki i do tego jakieś drobiazgi.

w ogóle poszalałam dziś z zakupami. sobie jeszcze kupiłam taką torbę na papiery, bo mi wstyd jak idę na zajęcia i mi się kartki rozsypują, 30zł. i skompletowałam prezenty. i luz. dla znajomych mam książki - Kołakowskiego 'Czy Bóg jest szczęśliwy i inne pytania', dla znajomego księdza Erica-Emmanuela Schmitta 'Ewangelię wg Piłata', a dla kumpeli w ciąży Talki 'Dziecko dla odważnych'. myślę, że jej nie wystraszy;-) poza tym rodzinka obkupiona. teraz pozostanie mi jak zwykle kupowanie prezentów w imieniu mojej mamy:-D ale że to lubię nie mam nic przeciwko.

młody kaszle i katarzy, do świąt pewnie posiedzi w domu. no trudno.

iwonka, allegro to jak rodzaj hazardu normalnie. muszę przyznać, że miałam etap licytowania, ale teraz nie mam na to czasu i kupuję tylko z opcją natychmiastową. ale nie ma tego złego, może ci się jeszcze tańsza zabawka trafi:tak:

a co do nóg dziewczyn to rzeczywiście, muszę mieć zgrabne jak ich mamy:-D myślę, że spokojnie o to zadbacie:tak: anaconda, nie stresuj się, na pewno też będzie u was dobrze:tak:

agatulka, ja czekam na przesyłkę z allegro i tak sobie myślę, jak z tymi paczkami będzie. bo wypowiadał się ktoś z poczty w radiu i mówił, że takiego nawału jak w tym roku nie mieli jeszcze i nie wiedzą, jak się wyrobią. chyba wszyscy z barku czasu kupują prezenty w necie:sorry:

atfk, jaka z ciebie gospodyni wzorcowa! pełen szacunek:tak: a prezent od znajomych świetny:tak:

Joanna, jak się tak czyta to co piszesz o służbie zdrowia to naprawdę ma się ochotę zakląć. naprawdę nie wiem na co płacimy te składki..

widzę że wątek świąteczny coraz bardziej.. i czosnkowy:-D jak widać sporo nas łączy;-) zmykam teraz poprawiać dalej prace studentów. w środę zajęcia, i do Lwowa. cóż, czasem trzeba jechać i kurtuazyjnie, choćby te prezenty zwieźć..

hej kobietki z rana!
ja dziś w pełnej gotowości bo na 10 mam bilans 4 latków z Kajką!przy okazji sama do kontroli pójdę!
wczoraj byliśmy na zakupach w poszukiwaniu tego radia ale lipa...nic nie znaleźliśmy-pozostało nam allegro!ale kupiliśmy prezent dla Filipa więc tyle z głowy!
właśnie oglądam powtórkę brzyduli ehhhhhhhh i muszę iść śniadanko zrobić!

pozdrawiam z rana!!

naja i dobrze,ze kupiłaś sobie te kurtałki!!trzeba łapać okazję!!mi też by sie przydała kurtka bo mi suwak szlag trafia a i saka kurtka nie jest najnowsza..al;e moze sie jakoś przemęczę!

Witam w ten piękny zimowy poranek:-):-)
Oj jak ja lubię taką aurę, mogłabym siedzieć godzinami w oknie i patrzeć:tak::tak::-D:-D
Maja w przedszkolu, ale tak jej się dzisiaj wstawać nie chciało że już ją miałam zamiar w domu zostawić, jednak po 5 minutach jakoś się zwlokła z łóżka więc ją wyszykowałam i tatusiowi oddałam:-p:-p
atfk daj znać po bilansie co i jak bo ciekawa jestem, w końcu za m-c i nas to czeka:tak::tak:
Naja przecena kurteczki naprawdę duża i grzech byłby jej nie kupić:tak::tak: Widzę że szaleństwo zakupowe cię dopadło:tak::tak:
Joanna cena obuwia ortopedycznego powalająca, nie wyobrażam sobie jakby mi przyszło takie kupować:szok::szok::szok:

atfk, pisz jak po bilansie. a co do kurtki to wiesz.. ja miałam tylko jedną, żółta, która po wyjściu do miasta możesz sobie wyobrazić że już żółta nie była. niby rozpusta, bo ciuch w szafie wisi, ale każde pranie to siedzenie w domu;-) a na allegro udało wam się kupić? nawet nie wiem jak wyglądają takie radia:zawstydzona/y:

anaconda, nie bierz nawet pod uwagę że takie buty będą wam potrzebne. wszystko będzie dobrze:tak:

u nas śnieżek, pochmurno, ciągle liczę na to, że taka pogoda się utrzyma. na 14.00 do lekarza z wynikami, ciekawe co powie. a wcześniej może pogonię ojca jak wróci do domu, weźmiemy samochód i odbiorę wreszcie Maćka paszport. od pół roku leży w urzędzie:sorry: zwłaszcza, że młody do przedszkola to już naprawdę chyba do świąt nie pójdzie, trzeba wykorzystać okazję że jesteśmy w domu i wreszcie się wybrać.

hehe, mój ojciec właśnie dzwonił do przedszkola. liczba dzieci jakie są obecne - ogółem 8 sztuk. rewelacja.

Agatulka masz racje kuchni jest od groma,ale to wszystko takie tyci tyci..... ta co pokazalas ma 78 lub 87 cm wiec mniejsza od mojej Klaudii wiec gdzie to dla 4 latki? ktora ma 104cm...Podoba mi sie Tefala kuchnia ale ona tez taka malutka,one maja po 60-gora 80 cm wysokosci.Ja chcialam kupic taka duza,tzn wysoka.miala 100cm wysokosci :-) niestety miala...Juz kiedys kupilismy Vanessce taka i lezy .polowa sie rozpadla bardzo szybko,a po drugie to malenstwo..
Najlepsze sa takie chocby ale cena na na moja kieszen :-(
EDIT albo taka :-p

Kupilam juz tez taki zestaw jedzonka ale za 44 zl w Auchanie bo tu na allegro to duzo drozsze maja. zestaw 130sztuk :-)

cena powalaaaaaaa ale jest superaśna

Naja powale cię na kolana heheh moja mam w czwartek wysłała 2 wielkie paczki z prezntami wczoraj dotarły :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
wiec chyba nei maja takiego nawału pracy heheh
ale jakie szaleństwo zakupowe hehehheh i jaki spacerek

Aga kurcze ze tez nie wiedziałam ze powtórki rano są kurde w drodze z przedszkola chyba byłam hehehhe a wczoraj w pracy byłam a w sobote tez jestem w pracy i całego pakietu nei obejrze hehehhe
super ze preznt kupiony i szkoda ze nei udałos ie trafic tego radia bo alegro jak widac czesto droższe

hehe, mój ojciec właśnie dzwonił do przedszkola. liczba dzieci jakie są obecne - ogółem 8 sztuk. rewelacja.

o kurczeeeeeeeeeee ale czad
u nas chyba tez ciut mniej bo byłam juz prawie na styk przed śniadaniem i duzo tych bąków nie było a w grupie tez koło 20 jest
w żłobku powiem ze tam sie bardziej tzrymają hehhe zachartowane sa

reklama
Witam kobietki:-)
Mój Nikuś ma asymetrię,niby nie musiał by być rehabilitowany,ale jek już trafił do dr rehabilitanta to ona skierowała go raz w tyg na cwiczenia.Niki jest cały krzywy(w pionie),jedno ramię niżej od drugiego,płaskostopie na tyle duze,że wewnętrzne kostki dodatkowe stopy są widoczne.Dobre ćwiczenia są na piłkach skoczkach.Dziecko obejmuje piłkę nogami,i ćwiczy równowagę.Może by coś pomogło dla waszych dziewuszek? http://www.allegro.pl/item838649010_pilka_do_skakania_rehabilitacyjn_z_uchwytami_hit.html lub http://www.allegro.pl/item839919287_pompowany_konik_osiolek_do_skakania_kurier.html

Do góry