reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dlaczego tak jest...

Witam Was drogie koleżanki./Nie mam teraz za dużó czasu na neta.A to wczesniej upąły były i zaczeliśmy akcje odpieluchowania Klaudii że skutkiem marnym:-D:-D:baffled::baffled: ale dzis wstała z suchą pieluchą i niedawno zrobiła gdzie trzeba:tak::tak::tak::tak: a wczoraj znow pól dnia sikała gdzie poipadnie ,na naroznik,krzesła ,podlogi... a potem jeden ryk i ryk godzinami że juz myslałam że wyjde i stane obok:wściekła/y: tak chopdziła i trzymala sikanie ze nawet kąpać sie nie chciała.Już miałam odpuscioć bo sie bałam że sie żle to skonczy i mocz jej sie cofnie i jakies bakterie e coli złapie jak było z Vanesska kiedyś:baffled: no ale jak pisłalam dzis na razie jest ok. Drugi tydzięn odpieluchowanie trwa.
Poza tym szukam ekipy do remontu mieszkania,przykjezdazja ogladają,wyceniaja koszty i teraz trzeba wybraz a roznica jest spora bo niektórzy nawet drugie tyle krzycza w kosztorysie:szok::szok::szok: i trzeba bedzie sie wyprowadzić na tydzien ,dwa z tąd,bo podłogi beda zrywane,nowa łazienka robiona od podstaw,sciany itd... ale net zabieram ze sobą wiec spoko.
:tak::-D:-):-p
Vanesska siedzi w domu drugi tydzien bo w zeszły zamknięte przedszkole z powodu zagrozenia powodziowego a teraz ona cos mi pokasłuje i jutro do lekarza idziemy,bo dzis numerkow zabrakłao,a jutro tez z Klaudia na bilans 2 latka idziemy rano.

Widze że Anaconda wyjechała.
Zuzkus zyczę aby małżonek znalazł szybko jakąś prace:tak::tak::tak::tak:
Muminka szuka mieszkania,tamto ladne fakt ale trzeba brac pod uwage wszelkie propozycje,anóz cos sie znajdzie rownie fajnego i po przystępnej cenie:tak:
Madlen dziękuję za pamięć....u nas tez z czopkami problem ale małżonek przytrzymuje wyrywajace sie dzieci i ja działam:tak:bo sama tez bym nie dała rady:sorry2:
Agatulka oby przy wypłacie nadgodziny zostały zapłacone mężowi:tak: fajnie jakby ci wypalił własny biznes...a co w koncu z przeprowadzka w rodzinne strony?

Miałam jeszcze cos napisac ale musze lecieć.

A przede wszystkim chorowitkom zyczę duzo dużó zdrowka!!!! bo to jest najważniejsze

przeprowadzka na arzei odkłądana bo nei przeniosę sie bez wiedzy ze mielibyśmy tam parcę a jak na arzie tam etż lipa z pracą
przy wypłącie sie okaze co bedzie z e sporą ilościa nadgodzin

Drogie mamy dołączam się jeśli wolno hihi :-) Jestem 25-letnia mamusia prawie 5-letniego synka i 2-letniej córeczki

Witamyyyyyyyyyyyyy

Sory ze ja znow tylko na chwolke i tylko o sobie. Chcialam wam tylko cos o mieszkanku powedziec. Prawdopiodobnie wezmiemy to mieszkanie. Tamto tansze o ktorym wspominalam okazalo sie calkowita plama! Oklica taka ze po zmierzchu lepiej niewychodzic!!!!!! Wiec raczej sie niedziwe ze bylo tanszee. Pozatym ogladalm jszze inne mieszkania ale rzadne mnie niezachwycilo. Narazie jestem padnieta bo caly dzien jeszcze po Dortmundzie i ogladam chatki i potem Filip dom i tak dalej. Wiecie jak jest. Dlatego rzadko wpadam i malo czyta,m.Ale obiecuje na na na na na na na naprawde ze nadrobie straty moje kochane Bebaby!!!

to moż eto znak ze te w którym sie zakochałas to idealne
a co twój na to podoba mu sie i koszt go nei pzreraża???

Hejka!
Ja zwyczajowo wieczorkiem. Maciej juz lepiej i u M...ale o tym ciiiiiiii
A no i nie pisalam ze z M poszalelismy ostatnio i 25.06 zobaczymy co nam z tego wyszlo...jakos jestem spokojna, co ma byc to bedzie.

Anakonda
czytalam ze juz we Wloszech
Agatulka a Tobie umowy nie przedluzyli ze myslisz o swojej firmie??? i co gastronomia???
Naja my w niedziele tez poswiecilismy czas absolutnie na maxa dzieciom i pojechalismy do malpiego gaju na dzien dziecka. Super zabawa a wrocili tacy wymeczeni ze padli nie myci
Iwona u nas tez proby nocnikowe pelna para i pelny sukces. 2 dni obsikiwania dywanow i mebli i za trzecim zakumal. Teraz leci sam na nocnik i pampka nawet na noc nie pozwoli zalozyc. Zakladam na spiaco ale przewaznie rano suchy
Muminka to jak juz sie przeprowadzicie to wpraszam sie na wirtualna parapetowe
Madlen tak jak pisze Atfk ja tez w domu mam czopki z pyralginum i nurofen 120g. Jakos moje dzieci szybciej reaguja
Lucja witaj!

Pozdrawiam!

mam umowę do końca sierpnia
i jezeli bym została na swojej galeri to za te pieniądze nei chce pracować bo szkoda czasu
ale za to jeżeli by przenieśli to owszem bym została bo w innej Galeri róznica w pensji jest o około 500 zł wiec jest róznica:szok::szok::szok:
zobaczymy co przyniesie koniec czerwca

Witam!:-)
Ostatnia wczoraj, pierwsza dzisiaj:szok::eek: czyzbym za dlugo przy kompie siedziala:sorry::zawstydzona/y::cool2:

Pozdrawiam!!!:-)

poszalałas

dzień dobry tak po za tym :)))))))))))

reklama
Witam kobietki!!
ja tak ostatnio tak z doskoku...ale wybaczcie musze czytac notatki sobie bo egzaminy sie zbliżają!!
u nas oki!!słonko świeci i może bedzie cieplej niż przez ostatnie dwa dni!
Kaja oki:tak::tak::tak:
Fifi w szkole,mezuś w pracy i tak jakoś leci!
ja wczoraj zrobiłam generalne porządki we własnej szafie i wywaliłam 2 worki łaszków które zalegaja a oczywiście uważałam ze sie przydadzą!!zrobiłam cięcia do minimum i jestem zadowolona-przy okazji też Kajki szafę ogołociłam!mąz zawiózł te łaszki do tych kontenerów-może sie komuś przydadzą!
zerkne co tam na forum i biore sie za notatki:eek:

witam znad kawy. dziś śniadanko u babci, wiec milutko, poplotkowałyśmy sobie i było super. poza tym nigdzie śniadania nie są tak pyszne jak u niej:-D no ale trzeba brać się za pracę, bo jak atfk zauważyła sesja.. co prawda od drugiej strony, ale też muszę przygotować się do egzaminów, zaliczeń, i mam trochę prac do sprawdzenia.

atfk, trzymaj się tam nad notatkami!

agatulka, aż mnie zatkało jak przeczytałam jaka różnica w wypłacie! szok po prostu!

zuzkus, trzymać kciuki za to by coś wam przybyło w rodzince? bo jak mi się zdaje byłaby to cudowna wiadomość:tak::-D

Muminka
, no to problem wam się rozwiązał z mieszkaniem. pewnie wcale cię nie zmartwiło, ze inne okazały się gorsze, bo wygląda to tak, że w tym się po prostu zakochałaś;-)

młody w przedszkolu, bo juz mu sie wyraźnie nudziło w domu, no a za chwilę wakacje i w ogóle będzie mu brakować kolegów. przedszkole remontują na całego, w środku bałagan, na zewnątrz pomalowali na obrzydliwy, taki jak ja to mówię kolor gaci - różowy, paskudny. mam nadzieję, że w środku będzie lepiej.

witam znad kawy. dziś śniadanko u babci, wiec milutko, poplotkowałyśmy sobie i było super. poza tym nigdzie śniadania nie są tak pyszne jak u niej:-D no ale trzeba brać się za pracę, bo jak atfk zauważyła sesja.. co prawda od drugiej strony, ale też muszę przygotować się do egzaminów, zaliczeń, i mam trochę prac do sprawdzenia.

atfk, trzymaj się tam nad notatkami!

agatulka, aż mnie zatkało jak przeczytałam jaka różnica w wypłacie! szok po prostu!

zuzkus, trzymać kciuki za to by coś wam przybyło w rodzince? bo jak mi się zdaje byłaby to cudowna wiadomość:tak::-D

Muminka
, no to problem wam się rozwiązał z mieszkaniem. pewnie wcale cię nie zmartwiło, ze inne okazały się gorsze, bo wygląda to tak, że w tym się po prostu zakochałaś;-)

młody w przedszkolu, bo juz mu sie wyraźnie nudziło w domu, no a za chwilę wakacje i w ogóle będzie mu brakować kolegów. przedszkole remontują na całego, w środku bałagan, na zewnątrz pomalowali na obrzydliwy, taki jak ja to mówię kolor gaci - różowy, paskudny. mam nadzieję, że w środku będzie lepiej.

a ta sama firma wystarczy wieecj godzin i obroty leosze bo premia od obrotu i tyle różnicy ejst
nikt się mi nei dziwi w tej koło mnie galerii że chce se do nich przeneiśc ale zobaczymy co same rozmowy dadzą

gaciowy powiadaszz to kolor hehehheheh może w środku bedzie lepiej

Witam.Byłam na bilansie 2 latka z Klaudia,waży 16 kilo i ma 94cm wzrostu:tak::tak::tak: a Vanesska na bilansie 2 lataka miala 86cm i ważyła niecałe 13 kilo;-)
Na 14tą ide z Vanesska do lekarza z tym kaszlem.:sorry:
Zuzkus no to czekamy do 25go:tak::-):-p
Naja u nas są przedszkola dyżurujące w wakacje ale ja swojej nie zapisałam.

iwonka, no to pewnie młodsza siostra starszą dogoni wzrostem jak tak dalej pójdzie:-D

a Vanessa ma tylko kaszel, czy też gorączkę? jak widać przy tej pogodzie o przeziębienia nie trudno.. zdrówka życzę.

u nas latem też jest dyżur w przedszkolu, i też nie zapisałam młodego. w lipcu chciałabym, jak pogoda, kasa i zdrowie pozwolą, gdzieś się z nim wybrać, a w sierpni sanatorium. już o ty z przerażeniem myślę:-p

agatulka
, ale nigdy bym nie sądziła, że różnica w wypłacie może być aż tak wielka! choć w sumie w moim zawodzie różnice chyba są jeszcze większe.. bo na starcie np. w tej uczelni mam równo 1000zł mniej, niż w poprzedniej:sorry:

czesc mamuski
ja dopiero teraz moglam usiasc przy kompie,bo rano pilnowalam kolezanki coreczke,slodka 2latke..tak mnie ostatnio nosi,ze juz tez bym chciala trzecie...na razie mamy plany,a co z tego wyjdzie,to czas pokarze:-D..moje dzieciaczki juz zdrowe,dzisiaj poszly do szkoly..a na dworzu upal,ze nie mam czym oddychac.ide poczytac co u was

zuzkus to czekamy na wiadomosc,czy rodzinka sie wam powiekszy:-D
muminka czasami lepiej dac wiecej ,niz mieszkac w nieciekawej dzielnicy,my tez placimy duzo,gdzie teraz mieszkamy,ale bynajmniej spokoj..tym bardziej,ze to Belfast..czasami jak sie zle trafi,to pozniej trzeba w biegu zmieniac mieszkanie.no i oczywiscie jak juz podpiszecie umowe,ja tez sie wpraszam na wirtualna parapetowke:-D

witam i ja

Naja a do sanatorium gdzie sie wybeiracie??
Zuzkus to ja takze trzymam kciuki :)
Madlen to moze juz czas na 3 bobo??
u nas dzis pogoda taka sobie, siedzimy sobie w domu.

reklama
ollka ja to bym juz chciala,zawsze mowilismy z mezowym,ze bedziemy mieli trojeczke,a to ostatnie jak bede po 30-stce..wiec juz czas,tylko ze sie boje,bo mamy niezgodnosc krwi i w drugiej ciazy mialam obecne przeciwciala...wiec jest troche strach,a podwojny stres to angielscy lekarze,maja dziwne podejscie do ciezarnej kobiety,poza tym dla nich pierwsze 3 miesiace to nie ciaza,wiec albo stracisz dziecko,albo ci sie uda i donosisz do 9 miesiaca..
zobczymy,jak jest nam pisane miec jeszcze taka mala kruszynke ,to bedzie..za miesiac zaczynam starania..nie wiem,jak bedzie tym razem,ale tamta dwojka to bylo,raz i juz rosla mala istotka..:-D

Do góry