reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dla dzidziusia

reklama
belka nawiązując do termometru dla dzidziusia, to ja mam elektroniczny, ale tez kupię zwykły rtęciowy...podobno jest naj mimo tego ze trzeba mierzyc temperaturkę troszke dłużej.

jesli chodzi o termometr pokojowy, to kupię z pewnością, zeby mieć wgląd czy przypadkiem nie jest w pokoiku maluszka za ciepło czy za zimno no i zeby do kąpieli była odpowiednia temperatura w pomieszczeniu.

Ja mam rteciowy i elektroniczny.Uzywam w sumie teraz tylko tego elektronicznego ze wzgledu na szybkosc pomiaru.Mam tez taki pokojowy a do wody musze kupic bo ten Witkowy mi sie kiedys zepsul a potem nie byl potrzebny.
Viki nie wiem czy dostaniesz jeszcze gdzies rteciowy bo z tego co wiem to wycofali je zupelnie ze wzgledu na bezpieczenstwo dzieci:eek::sorry:

hmm nie wiedziałam, że wycofali, kupowałam kilka miesięcy temu ale może faktycznie coś się zmieniło.

no ale u mnie tez sprawdza sie elektroniczny więc płakać nie bede;-)

Dziewczyny a te elektroniczne to macie z tych "droższych" czy "tańszych"??
Bo tak ja mam rtęciowy normalny stary termometr i mam elektroniczny z tych tanich, bodajrze za parenaście złotych, no i jest spora różnica jeśli chodzi o wynik pomiarów....
Rteciowy mi zawsze pokazuje dobrą temperature, a elektroniczny mi zawsze zaniża o grubo ponad pół stopnia. A to już sporo:baffled:
Teraz kupiłam tak dla śmiechu taki dla dzidziaka na czoło elektroniczny, taki ala plasterek co sie przykłada na czoło. Taki za grosze więc nie licze na cuda, no ale wziełam przy okazji pościeli i rożka od tej samej sprzedającej.
Sprawdze go na sobie to sie okaże coto warte.
Siostra miała jeszcze taki termometr w smoczku, musze spytac co o tym sądzi

Ja mam elektroniczny. Ale nie wiem jak on się sprawdzi u dzieciaczka.
Ataata podejrzewam, że te dla dzieci nie róznią się chyba niczym od tych dla dorosłych. Co do smoczkowego to chyba tak najłatwiej zmierzyć temperaturę.

Znalazłam na forum bb ten sam wątek ;-) poniżej link.
Ataata rozwiewając Twe wątpliwości co do termometra na pasku - mamusie o nim dobrze piszą. jest podobno dość dokładny. No ale same przeczytajcie ;-)

https://www.babyboom.pl/forum/polecam-odradzam-f77/jaki-termometr-dla-niemowlaka-3740/

Opinie są różne...no ale tak jest prawie ze wszystkim;-)

A nasz maluszek dostał od dziadków hustawkę-leżaczek...
O taki właśnie:

ffec9.png

dotaZ hustawka przesliczna :tak: Dziadkowie mieli swietny pomysl :tak:
Ja tez ostatnio zastanawiam sie na lezaczkiem i nie wiem ktory bedzie najlepszy, bo jest taki wybor :szok:

reklama
Do góry