reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych Maluszków

kaciuszka to zależy od kaszki. Np. kaszki ryżowe i kukurydziane nie zawierają glutenu... natomiast takie zboża jak pszenica, owiec czy żyto gluten zawierają... także kaszki/kleiki bezglutenowe można podawać od razu bez ograniczeń. To o czym piszesz to ekspozycja na gluten polegająca właśnie na podawaniu kaszki zawierającej gluten zaczynając od małej dawki :tak:

reklama
ja sie nie moglam powstrzymac i dalam Mari troszke jabluszka, przedwczoraj tak ciut, nic jej nie bylo i dzis tez troszke. zachwycona byla ze szok, a jakie strzelala minki:-D
no i robiac zakupy kupilam z 10 roznych sloiczkow, no ale jeszcze poczekamy. w sumie to nie wiem od czego zaczac? kiedy dac zupke czy najpierw od owocow? a kaszki? sama nie wiem....:rofl2:

wrzuce 2 zdj z tej okazji:-)
pierwsze w trakcie jedzenia a na drugim jej kwasna minka:-D

Załączniki

• P1060919.jpg
    P1060919.jpg
    26,7 KB · Wyświetleń: 53
  • P1060921.jpg
    P1060921.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 56
Beata ja zaczełam od jabłuszka, wszystko bylo ok, potem chyba po dwóch tygodniach zwiekszyłam dawkę.i obserwowalam,potem wprowadziłam samą marchewkę i obserwowalam, potem 2skladnikowe tzn jabłko ze słodką marchewką, chyba jego ulubione:happy:i tez ok, teraz mam zamiar wprowadzić 3skladnikowe czyli.n.p zupa jarzynowa;-)oczywiscie po malutku ja dawalam max 4 łyzki, i kupki się wkoncu unormowały:tak:

:-D A ja dziś swojej młodzieży zaserwowałam 1/3 słoiczka jabłka, była zachwycona bo tym razem trochę zajadała a ni tylko lizała. Daję jej posmakować różne rzeczy które jem. Jak do tej pory zasysała się na jabłuszko i banana no i dziś pojadła więcej. Może poruszy jej leniwy przewód pokarmowy:tak:

Mój po jabłku dostał roztrojenia żołądka. :szok::no: Wszystko toleruje super ale jabłko to koszmar!!! :-:)-( No i na maxa jestem rozczarowana sokiem marchwiowym z Hipp. :eek: Gorzki, ohydny. Fujjjj.... tak się zeźliłam, że zrobiłam sama soczek z marchwi i selerka. Cholera i sama wypiłam od razy z 1,5 litra.:-D

Oj kusicie kobiałki :-) kusicie :-) my jeszcze na samym mleczku lecimy, ale Roksance zaczyna się to nudzić ... chciałam poczekać do pełnych czterech miesięcy ale jak tak dalej będzie się domagać nowości chyba się poddam :zawstydzona/y:

Mój po jabłku dostał roztrojenia żołądka. :szok::no: Wszystko toleruje super ale jabłko to koszmar!!! :-:)-( No i na maxa jestem rozczarowana sokiem marchwiowym z Hipp. :eek: Gorzki, ohydny. Fujjjj.... tak się zeźliłam, że zrobiłam sama soczek z marchwi i selerka. Cholera i sama wypiłam od razy z 1,5 litra.:-D
Ale Mloda Marchewka Hippa jest pyszniutka :tak: Agatce o dziwo smakowała nawet bardziej niż jabłuszko. Mie też smakowała chociaż podejrzewałam że będzie mdła i bez smaku:tak:

reklama
Dziewczynki ogladłam ostatnio ''kawe czy herbate'' i była mowa o rozszerzaniu diety.Co najpierw podawać maluszkowi.To było tak przez mies. jabłuszko,przez drugi marchewka,pózniej dwu składnikowe,marchew z jabłkiem.No ,a pózniej trzy składniki np. jakaś zupka.
No i oczywiście mówili ,że dzieci karmione butlą od 5 mies. a dzieci na cycu od 6 a nawet 7 mies.
O nie ale my tyle czekać nie bedziemy .Bo mnie też kusi.

Wogóle z tym jedzeniem jest róznie.Kiedys było,że rybe podaje sie koło roku ,a teraz ,że już od pół roku :rofl2::rofl2::rofl2:!!!
Więc to zależy od humorów dietetyków !!heehee...:cool2:

Do góry