reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych Maluszków

Addaa , ja nic nie wypisywałam :-( Bo gdzieś czytałam, że jakieś książeczki w szpitalach rozdawali, u mnie nie, i trzeba było wysłać kupon i przysyłają soczki i takie tam , dla Maluszków

reklama
Orzeszku;-) soczek z surowej marchewki trzeba zrobić. Najpier marchew obrać albo wyszorować szczoteczką do warzyw, umyć i sparzyć wrzątkiem, a potem zetrzec na tarce (plastikowej)i przez gęste sitko (też plastikowe)przepuścić ,żeby sam soczek dać maluszkowi.

BARDZO fajny watek!:tak:Mnie co prawda, lekarka kazała dopiero w szóstym miesiacu wprowadzac nawe dania, bo mała dobrze na samej piersi przybiera na wadze, ale na pewno nadejdzie moment, ze bede korzystac z Waszych doswiadczen:-), kochane Mamuśki.

Dzieki dmuchawiec, tak zrobie, a ze stalymi pokarmami jeszcze poczekam bo mala i tak za dobrze przybiera na wadze, wazy prawie 8kg:-D

Bardzo fajny watek, musze tu czesciej zagladac...pozdrawiam

mój mały dostał dzis pierwszą dawkę kaszki manny z glutenem...ciekawe jak zareaguje...to tzw. dawka ekspoycyjna...a wczoraj dostalismy paczuszke z Hippa...słoiczek jabłuszka, kaszke, herbatke i łyżeczke:)

mój mały dostał dzis pierwszą dawkę kaszki manny z glutenem...ciekawe jak zareaguje...to tzw. dawka ekspoycyjna...a wczoraj dostalismy paczuszke z Hippa...słoiczek jabłuszka, kaszke, herbatke i łyżeczke:)
Fela to twoja paczka była bogatsza niż moja

a ja wczoraj zakupiłam już dla małej słoiczek z marchewki i jabłka i dziś albo jutro jej zapodam i zobaczymy jaka będzie reakcja:-):-):-)

z tego co wiem to najpierw w 3-mcu dostaję sie to z hippa o rozszerzaniu diety wlasnie z probką mleka bio po6mcu, a w 4 mcu zycia dziecka kaszki,sloiczki,itd ;-)

ja wlasnie zakupilam takie cos dla malusza jak juz bedzie jadal cos innego niz mleczko, fajnie ze bede mogla wlozyc jej tam owocka lub cos innego i wiem ze sie nie zadlawi, no i podobno jest to dobre przy zabkowaniu bo wklada sie jedzonko schlodzone i przynosi ulge maluszkowi.
NIP Munchkin 2 Pack Fresh Food Safe Mesh Baby Feeders on eBay (end time 08-Nov-09 03:03:50 GMT)

niestety nie wiem jak to sie nazywa po polsku:zawstydzona/y::-p

to bardzo fajna rzecz. Widzialam kiedys na allegro ale juz nie pamietam pod jaka nazwa. Kiedys pytalam o to w sklepie, ale nawet nie mieli pojecia ze taki 'smoczek' istnieje :-)

o znalazlam... http://allegro.pl/item806029481_gryzak_gryzaczek_do_owocow_i_warzyw_munchkin.html

Ostatnia edycja:
reklama
mójmały dotaje marchewke i jabłuszko. Po 3 łyżeczki. wczoraj pierwsz a dawke kaszki z glutenem- 1 łyżeczke...no i cyca

Do góry