reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

reklama
Mackowi tak posmakowalo jablko,ze zjadlby pol sloiczka na raz.A jak sie denerwuje,zeby mu szybciej dwac:-D Nic nie wypluwa,ale tak smiesznie zlizuje z lyzeczki,a czasami otworzy buzke i zje jak trzeba.
Dzisiaj probowalismy marchewki z ziemniekiem Hippa,ale jednak jablko lepsze:tak:

Ja na razie odstawiłam marchewkę i jabłko bo dziecko nie przesypiało całej nocy , więc jako że Matka jest wygodna:-) a dziecko jeszcze może obyć się bez pokarmu stałego to jesteśmy na samym cycku:happy:
A odnośnie butelki to Adaś też gardzi , więc jutro spróbujemy z kubeczka bo mamy takich parę :happy: więc może Adaś w końcu wypije trochę soczku i herbatki :-)
Jak skończy 4 miesiące wtedy zacznę na nowo dawać marchewkę i jabłko , może nie będzie się tak krzywić przy jabłuszku że aż mi zjeżdża z fotelika :-D
W 5 miesiącu kaszka pójdzie w ruch :happy: zapewne z kubeczka jeśli się da przez taki kubeczek dawać kaszkę :-)

jabłko z żurawiną...no no
a moja młoda dzisiaj pozała jabłko...dosłownie....tak jak madzia nie nadazam z wiosłowaniem łyżeczką. Kleik też zjadła łyżeczką, ja też daję mniej niż na opakowaniu stoi. Zastanawiałam się czy młoda zje bo dość dużo przygotowałam. Nie upłynęło 5 minut (naprawdę:szok:) i ona już zmiotła wszystko:szok:
Oczywiście do tego były 2 dokładki mleka jeszcze plus cycuś. Marudziła dalej o żarcie ale powiedziałam basta...i dziecię zajęczało żałośnie i.....zasnęło:-D

Post- wlasnie to jablko z zurawina (4+) jest dosyc slodkie i dlatego malej bardziej smakowalo niz samo jablko. Firma Hipp wprowadzila ten produkt w lipcu 2008 czyli jest to jeszcze nowosc.

KasiaDe my mamy ten sam problem, coprawda jeszcze nic nie wprowadzamy, ale dobrze wiedziec na przyszłość. I co miki nie miał problemu z tym niekapkiem? A ile miał jak mu dawałas? Mój Mati tez pił z Aventu z niekapka, ale jak był większy.

KasiaDe my mamy ten sam problem, coprawda jeszcze nic nie wprowadzamy, ale dobrze wiedziec na przyszłość. I co miki nie miał problemu z tym niekapkiem? A ile miał jak mu dawałas? Mój Mati tez pił z Aventu z niekapka, ale jak był większy.
Dołączam do pytania, nadal poszukując metody na zaaplikowanie Florce płynów inaczej niż butelką... z łyżeczką idzie jej coraz lepiej, dziś próbowałyśmy jabłuszka z marchewką, ale na razie to dla niej nowość i woli samo jabłuszko - co ciekawe, robione w domu jadła dużo chętniej niż słoiczkowe;-)
Od poniedziałku mają wejść te zupki i zobaczymy co Florka na to, i co na to nasza pralka - czy nadąży z praniem uświnionych ciuchów:-p

ja nadal czekam na kubek Tommee... jak tylko wypróbuję to dam znać:-)
Ale moja IKa może być niemiarodajna bo nie ma problemów z jedzeniem łyżeczką a nauczyła się w ciągu 1 dnia. Chciałabym jednak dawać jej w kubeczku chociaż mleczko z kleikiem...
jak narazie wypatrujemy listonosza:-):-):-)

reklama
Hmmm, nie pamiętam od jakiego miesiąca można te ustniki - białe - z Aventu; chyba po skończeniu 3 miesięcy i wtedy Miki zajadał z niego. Nie miał najmniejszych problemów z nauczeniem się, ale wiem, że tak bywa.

Do góry