reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

reklama
dzięki Marcik! będę bardzo wdzięczna:happy:
Ale jak już jestem na temacie "kupkowym" to dzisiaj znowu się przestraszylam, ponieważ tym razem nie było białych grudek, a mała normalnie zrobiła takiego 'klocuszka":szok::szok::szok: czy to jest normalne??? Zastanawiam się czy to nie efekt wczorajszych szaleństw wyrodnej mamusi (zjadłam duszoną czerwoną kapustkę:zawstydzona/y:)??

u nas jedzonko idzie znakomicie
kurczaczek przyjęty
zupki z kaszką manna przyjete
od przyszłego tygodnia zaczynamy owoce:-)
kicrym ja nawet po zupce z kurczaczkiem dopajam mlecczkiem
a kupki to tzw modelinki-plastelinki i to 2,3 na dzień:tak:

u nas kupki też zakręcone:-p raz klocuszki, raz rzadziutkie, dziś była taka po środku, ale zgniło zielona:dry: ale myślę, że to przez purre ryżowe Misiowy Ogródek z marchewką i groszkiem , gdyż Antoś wcina to od dwóch dni:-ppoza tym na tapecie jest banan więc pewnie też to ma wpływ na kupki:dry:

Liwus ja daję Małemu Bebiko 1 i nawet kupiłam 2 i 2 smaczny sen, ale czekam jak stuknie mu 6 miesięcy bo jakoś mam obawy, żeby nie dawać za wcześnie:zawstydzona/y: poza tym u nas kaszka bananowa z Bobovity była jedzona, ale jakoś bez entuzjamu (jak dla mnie strasznie śmierdzi:-p), więc kupiłam mu inną z Nestle jakbłko-gruszka, ale po 6 miesiącu, więc na razie czekam:sorry2:

u nas tez po posilkach stalych zdarzaja sie "klocuszki"
dzis ugotowalam pierwsza zupke dla Miska i nie zostala zaakceptowana:szok: pierwszy raz cos mojemu synowi nie smakuje szkoda ze akurat moje gotowanie :wściekła/y:;-)

Andula nie mart się, zupka na pewno przepyszna tylko twój bączek jak każdy 100% facet nie ma dzisiaj humorku;-);-);-);-) mój Kornelek ma 11 lat i do tej pory nie smakują mu moje zupy (a gotować podobno potrafię):no:
Powiedzcie co małej najpierw podać; jabłuszka+jagódki, gruszkę, morelę, brzpskwinie, jabłko+banan??

Tosika z zestawow owocowych na poczatek dalabym jablko-banan.Podobno to najmniej uczulajace owoce.Moj Maciek juz od dawna wcina i zupki i owoce,ale z owocow probowal narazie tylko jablka,banana i raz gruszki.Teraz chce mu dac brzoskwinie.Czytalam,ze gruszki i morele dopiero od 6 m-ca,chociaz w Anglii kupilam jablko+gruszka od 4m-ca.
Kate ja tez mam ta kaszke jablko+gruszka i jak skonczymy ta co mamy to zaczynamy tamta.Maciek juz za tydzien pol roku skonczy,wiec mysle,ze mozna dac.U nas natomiast wszystkie kaszki sa mniam,a bananowa najlepsza.Ostatnio jeszcze w Anglii mialam kaszke z morelami po 6 m-cu i jako,ze tylko ta nam zostala to maly ja zjadl i nic sie nie stalo.

Ostatnia edycja:
reklama
Marcik,Madzia dzięki!!
Marcik w jakiej postaci dawałaś kukurydze?? Tzn. z czym połączyłaś i jak??
i jeszcze jedno, a co to jest milupe??? Bo ja taka jakas nieświatowa jestem:-p:-p

Dziewczyny doradźcie mi od jakiej kaszki powinnam zacząć???Bo moja jest od jakiegoś czasu nie dojedzona maminym cycem....

Ostatnia edycja:
Do góry