reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

WłasnieKicrym - o tym pisałam wczesniej...taki słoiczek ma 50 kalorii a 150 ml mleka około 100 kalorii, więc nie dziwne że maluchom mało. Jak swojej dodałam do dania słoiczkowego 60 ml kleiku kukurydzianego i popiła 100 ml soczku to dopiero było ok. U nas krostki znikają, a w sumie wczoraj dałam jej troche jabłka z marchewką i winogronami, wiec to moze nie od jedzenia:confused: najgorzej na bródce i pod noskiem...tak jakby od tej śliny miała takie wysuszone bo policzki są gładziudkie...pójde po nowym roku do pediatry niech rzuci okiem, bo chciałabym w końcu młodej zupki robić, już nawet blender mam upatrzony do kupna:-)

reklama
Święta prawda Pabla, jak coś nas trapi to najlepiej udać się do fachowca. A z tego co piszesz to ja bym obstawiała te krostki od smoczka...
A moja Antosia zrobiła dzisiaj dziwną kupkę, niby "marchewkowa' ale w środku były widoczne takie białe grudki:szok: Troszkę się tym zmartwiłam, tylko tak myślę, czy to nie rezulatat wczorajszego i przed wczorajszego brokuła (bo właśnie zaczeliśmy wcinać to cudo)???:-(

Tosika - my niesmoczkowe:-) ale ślini sie jak pies więc wciaz jest mokra wokół ust...to pewnie od tego.
Co do kupy - te grudki to chyba niestrawiony pokarm, pewnie mały żołądeczek nie wszystko jeszzce trawi, u nas też były małe grudki..

A my z nowym rokiem przeszliśmy na nowe mleczko BEBIKO dotychczas Adaś pił NAN ale ostatnio go wysypało na buźce i wydaje mi się że to przez to mleko. No zobaczymy. A jako że Adaś już duży chłop i za 13 dni kończy 6 miesięcy to kupiłam BEBIKO 2 . Dziecko wypiło mleczko z wielkiem samkiem :-)
Poza tym kupiłam też nową kaszkę mleczną z herbatnikami od 6 miesiąca Babydream.
Od wczoraj Adaś dostaje kaszkę na noc bo coś przestal przesypiać noc, a jak się w nocy obudził to wypijal ponad 200ml mleka. Także wczoraj dostał kaszkę babnonową BOBOVITTY i spal do 8:00, dzisiaj dam mu może tą z herbatnikami- zobaczę jeszcze.

Liwus skoro juz zaczelas dawac mleko 2 to sprobuj kupic to z kleikiem ryzowy 2R i to dawac na noc,jest bardziej syte niz zwykle,wiec moze Adas sie bardziej nim naje.
Ja do mleka dodaje sama kleik ryzowy,a ostatnio kupilam taka kaszke Hippa na noc z jablkami,wprawdzie sie jej troche obawialam,bo zawiera gluten,no ale niby od 5.m-ca ,wiec zaczelam dawac i posmakowala,ze ho ho.

Pabla wiem, wiem że pisałaś:tak:
No ja kupiłąm małemu kaszkę z malinami, ale mama mi uświadomiłą że ona jest na mleku a mały jest uczulony na białko:sorry2:więc musze kupić ryzowa i spróbować zrobić na moim mleku:happy:

Madzia , faktycznie tylko że Adaś jakiś czas temu pluł kleikiem na odległość zresztą kaszką też. Teraz robię drugie podejście z tą kaszką i na razie udaje się. Poza tym ja jeszcze karmię piersią , więc przed kąpielą młody dostaje kaszkę potem ma zabawę indywidualną na macie ok.30-40 minut jest kąpiel i po kąpieli cycek.
Także sztuczne mleko Adaś pije tylko na obiad po zupce, dlatego na razie zostaniemy przy zwykłym mleku tylko tyle że przy następnym a nie początkowym. Wydaje mi się że to nie za wcześnie na mleko następne :confused:

Kircym Michalinka tez jest uczulona na bialko. Ja jej robie kleik kukurydziany z Bebiko Pepti i do tego jakies owoce ze sloiczka.Mala to uwielbia.

Ostatnia edycja:
reklama
Wiecie co moja już drugi dzien zrobiła kupcie z białymi grudkami i powiedzcie mi czy to może być od brokuła???(wczoraj i przedwczoraj próbowałyśmy pierwszy raz):-:)-(

Do góry