reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta naszych dzieciaków :) mniam mniam

Liwus tam jest tego odrobina i na [pewno jest to po jakiej obróbce, tak mi się wydaje, a nabiał w snsie jogrt, kefir, twarożek taki jak dla dorosłych daje się od 10 miecha.
Poza tym wszystko się zmienia ja inaczej 4 lata temu żywiłam Olkę był inny schemat, a teraz jest inaczej. To co ja piszę to raczej to co było dobre 4 lata temu, bo tak się uczyłam, i myślę że jak większości dzieci wtedy pasowało, to teraz też będzie oki

reklama
Liwus sa specjalne jogurciki Nestele dla naszych bombli wiec je spokojnie mozesz dawac w niektorych sloczkach tez jest twarozek lub jogurt wiec jesli maly lubi danonki napewno te "dozwolone" tez polubi:-)

Te jogurty to MISIOWE JOGURCIKI Nestle:tak::tak::tak: Julinka bardzo je lubi. Zjadłyśmy już jedne o smaku gruszkowym, a dzisiaj wszamany został pierwszy o smaku malinowym:-D:-D:-D Niczego sobie, mniam, mniam, mniam;-):-):tak::-D Od 6 miesiąca:tak:

No ja wiem że są te Misowe jogurty . Tylko że są one pakowane jak dobrze pamiętam po 4 sztuki tak jak Danonki tylko że te Misiowe kosztują prawie 8 zł za 4 sztuki a Danonki ok.4,50zł za 4 sztuki więc jest różnica. Dlatego się dopytywałam. No ale trudno na dziecku nie będe oszczędzać. Aczkolwiek znalazłam w necie różne zdania odnośnie podawania danonków i większość mam zaczęła podawać od 7-8m-ca ale bardziej polecają Bakusie ( ze względu na skład ) . Będę musiała zobaczyć w sklepie jak jest różnica. A póki co zostaniemy przy Misowych jogurcikach..

Liwus Bakusie są dość spore bo mają ponad 100g, danonek mały ma 50g. A tych misiowych jeszcze nie widziałam na takiej wsi mieszkam

Kiedy można zacząć podawać dzieciom jogurt? Czy jest on bezpieczny u dzieci z alergią na mleko?
W wielu krajach europejskich jogurty są wprowadzane do diety dzieci stopniowo między 6. a 9. miesiącem życia. W Polsce zaleca się podawanie jogurtu (lub kefiru) od 10. -11. miesiąca życia, początkowo w niewielkich porcjach, 1-2 razy w tygodniu. Najlepiej jest podawać jogurty zawierające tylko naturalne składniki, bez konserwantów. Jogurtów (ani kefirów) nie należy podawać dzieciom, które obowiązuje dieta bezmleczna (tzn. uczulonych na białko mleka krowiego).

dr hab. med. Hanna Szajewska

własnie przejrzałam na stronie internetowej skład tego bakusia i jest taki sam jak danonka. Także nie ma różnicy między bakusiem a danonkiem. A z drugiej strony ciekawe jaki skład jest tego misowego jogurcika..zaraz zerknę..

Dla najmłodszych najlepsze jest mleko mamy, ale specjalny jogurcik mogą jeść nawet 6-miesięczne niemowlęta. Obniżono w nim poziom białka, by nie obciążać nerek dziecka, za to wzbogacono go w wapń, magnez i witaminę B2. Doskonale przygotowuje malutki żołądek na spotkanie z jogurtem, którego mogą już skosztować ośmio-, dziewięciomiesięczne niemowlęta. Na ogół jogurt jest znacznie lepiej tolerowany przez dzieci niż zwykle mleko z kartonika, a nawet niż specjalne mieszanki mleczne. Oczywiście, jak każdą nowość, jogurt trzeba podawać maluchowi stopniowo i ostrożnie, zaczynając od jednej łyżeczki i uważnie obserwując reakcję. Jeśli po kilku dniach pojawi się podejrzana wysypka, biegunka, katar lub kaszel, może to oznaczać, że maluch jest uczulony na mleko krowie i trzeba jogurt odstawić (po paru miesiącach można spróbować jeszcze raz). Weź jednak pod uwagę, że jeśli dałaś dziecku jogurt owocowy, winny może się okazać nie tyle sam napój, co owoce, które zawierał. Na pierwszy raz najlepszy jest więc jogurt naturalny lub z owocami, które maluch na pewno dobrze znosi.

Liwus może to Cię przekona :sorry2:

ależ ja jestem przekonana..tylko tak z ciekawości patrzę :happy: Na razie odstawiam danonki i inne nowości i pozostaniemy na "dozwolonych" jogurcikach.

reklama
Liwus jest jeszcze coś takiego, może taniej wyjdzie
23946.jpg

Do góry