reklama
hatorska sorki ze sie wtracam ale ja bym nie dawala soli do gotowania dla malucha (tak robilam przy starszaku)...maluch nie zna jeszcze smakow wiec nie bedzie mu przeszkadzalo ze nie slone...na poczatku do gotowania np ziemiaczka nei dodawalam nic potem np koperek pietruszke czy inne ziolo zeby troche zmienilo smak a sol dopiero jak juz troche podjadal to co my i poznal smak solonych rzeczy :-)
a ja w ogóle nie znam soli :-), sole tylko ziemniaki, makaron i jajka.
znalazłam takie przepisy na zupkę i któraś za 2 msc będzie jako pierwszy inny posiłek
Najzdrowsza zupa jarzynowa, Czas Dzieci
Pierwsza zupka jarzynowa - Przepisy dla dzieci - serwis eDziecko.pl
Przepisy dla dzieci - serwis eDziecko.pl
znalazłam takie przepisy na zupkę i któraś za 2 msc będzie jako pierwszy inny posiłek
alexandra_73
Fanka BB :)
dzisiaj postanowilam ugotowac zupke...
alexandra, daj znać jak poszło I czy dużo czasu to zajmuje Jak kupię blender to będę gotować zupki ;P Chociaż ostatnio teść upierał się, że marchewkę mogę podać Małej startą na najdrobniejszych oczkach tarki Taa jasne, jak ona to przetrawi. Chyba nie widział, jaką konsystencję ma jabłko ze słoiczka a to jej było trudno połykać na początku.
U
użytkownik 838
Gość
a ja w ogóle nie znam soli :-), sole tylko ziemniaki, makaron i jajka.
nati, bardzo fajne linki, dzieki wielkie ;-)
nam się ostatnio zepsuł i kupiliśmy nowy z dodatkową mniejszą misą na miksowanie dla małego
taki MIKSER BLENDER PHILIPS HR 1372 HR1372 + KSIĄŻKA !! (1682060141) - Aukcje internetowe Allegro jestem bardzo zadowolona
taki MIKSER BLENDER PHILIPS HR 1372 HR1372 + KSIĄŻKA !! (1682060141) - Aukcje internetowe Allegro jestem bardzo zadowolona
mamusiaDorusia
Fanka BB :)
Blender czy mikser to podstawa.Starszej gotowałam sama,bo np.1 słoiczek zupki to było dla niej za mało.A ajk ugotowałam to na 2 dni,ewentualnie mroziłam.Zupki najpierw na wywarze z jarzyn-marchewka,ziemniak,pietruszka,koperek czy pietruszka zielona.A potem już mięsko-cielęcinka-za którą nie przepadała,drób (mamy kurki i kaczuchy),wołowinka (była beeee).
Karolek dziś dostał jabłuszka HIPPa,jadł aż się mu uszka trzęsły...W Rossmanie mamy do odebrania obiadek za 1 gr i kolejną łyżeczkę. W piątek dostaliśmy kolejną paczkę,tym razem z Nestle-mleko,kaszkę i kupony rabatowe na jedzonko dla Karolka!!!
Karolek dziś dostał jabłuszka HIPPa,jadł aż się mu uszka trzęsły...W Rossmanie mamy do odebrania obiadek za 1 gr i kolejną łyżeczkę. W piątek dostaliśmy kolejną paczkę,tym razem z Nestle-mleko,kaszkę i kupony rabatowe na jedzonko dla Karolka!!!
reklama
Podziel się: