reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Dieta kopenhadzka- może kogoś zainteresuje?

A

Agnexx

Gość
DZIEŃ 1, 8

Śniadanie:1 kubek kawy, 1 kostka cukru
Lunch:2 jajka na twardo, gotowany szpinak , 1 pomidor
Obiad:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną

DZIEŃ 2, 9

Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru
Lunch:1 duzy befsztyk, sałata z olejem i cytryną
Obiad:1 plaster szynki, 2-3 szklanki jogurtu naturalnego

DZIEŃ 3, 10

Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru, 1 grzanka
Lunch:gotowany szpinak,1 świeży owoc, 1 pomidor
Obiad:1 plaster szynki, 2gotowane jajka, sałata z olejem i cytryną

DZIEŃ 4, 11

Śniadanie:1 kubek kawy,1 kostka cukru,
Lunch:tarta marchewka, jajko na twardo, twarożek naturalny
Obiad:sałatka owocowa,2-3 szklanki jogurtu naturalnego

DZIEŃ 5, 12

Śniadanie:duża tarta marchew z cytryną
Lunch:duża chuda ryba
Obiad:1 befsztyk, sałata i brokuły

DZIEŃ 6, 13

Śniadanie:kubek czarnej kawy, kostka cukru
Lunch:kurczak, sałata z olejem i cytryną
Obiad:2 jajka na twardo, duża marchewka

DZIEŃ 7

Śniadanie:kubek herbaty bez cukru
Lunch:kawałek chudego grilowanego mięsa
Obiad:NIC

reklama
Robiłam tę dietę jesienią ubiegłego roku. Co prawda w ciagu 2 tygodni schudłam 8 kg i przyzwyczaiłam się do mniejszych ilości jedzenia, ale mimo to, że nigdy nie wróciłam do "dawnego" sposobu żywienia, efekt jojo zadziałał i znów przybrałam 4 kg. Potem waga utrzymywała się na takim samym poziomie. Dopiero po zakończeniu diety poczytałam sobie trochę o niej w jakimś czaspoiśmie i byłam wstrząśnięta listą skutków ubocznych, jakie są podobno z nią związane. Dla konsekwentnych i nieugiętych polecam dietę Montignaca, jest taka książka autorstwa tego francuskiego dietetyka, kosztuje ok. 30 zł i jest łatwo dostępna. Tytuł: "Szczupła bez wyrzeczeń".

Ja chcialam sie spytac od kiedy mozna zaczynac diete??Czy podczas karmienia piersia czy po?I jak wplywa to na dziecko,czy nie jest ono bardziej rozdzaznione i czy mozna kategorycznie przestac jesc slodycze czy tylko ograniczac??                                       
dsc002319ct.jpg

a ja dzieki tej diecie zaszlam w ciążę :D
tak drastyczne ogranczenie jedzenia poprzstawialo mi cykl i bach! oto efekt :)

vojt4m9sn.jpg

Przeszukałam internet i ze względu na sprzeczne opinie na jej temat zrezygnowałam. Czekam na wiosnę. Wyciągnę rowerek i starym sposobem wrócę do wymarzonej figury. Narazie ćwiczę codziennie 45minut na stepperze.

Agnexx ja tak prawde mowiac to po przeczytaniu tej diety sie zalamalam,chyba bym nie wytrzymala tak scislego programu i chcialabym tylko nad brzuchem troche popracowac. Najgorsze jest to ze odkad slodyczy nie jem maly jest bardziej marudny-pewnie jemu smakowaly ;D ;D ;DNo mi tez trudno bylo ich zaniechac ale juz 6 dni jak nie jem

reklama
Ja jestem wielkim łasuchem i to słodycze gubią moją wagę. Na szczęście mam silny charakter i potrafię przeprowadzić każdą dietę. Wolę jednak chudnąć przy pomocy ruchu niż ścisłej diety, bo nie występuje efekt jojo.

Do góry