reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Depresja po ciążach, jak z niej wyjść?

Ogólnie w nikim nie mam wsparcia.
Mąż nie potrafi mi pomóc, moja Matula sama boryka się z depresją, po zdradzie i rozwodzie ojca. Siostra ma depresję lękową, koleżanki dupke wypięły j jestem sama.
Mieszkam z teściami pod jednym dachem, teściu jest strasznie toksyczny, nie daje mi żyć. Wyprowadzić się nie możemy, bo dom jest męża, a oni tu żyć będą.
Podejrzewam, że mój stan psychiczny jest tragiczny.
Zwykle przeziębienie dzieci, odrazu płacze, nie jem, denerwuje się, nie śpię spokojnie.

Tragedia

reklama
Ogólnie w nikim nie mam wsparcia.
Mąż nie potrafi mi pomóc, moja Matula sama boryka się z depresją, po zdradzie i rozwodzie ojca. Siostra ma depresję lękową, koleżanki dupke wypięły j jestem sama.
Mieszkam z teściami pod jednym dachem, teściu jest strasznie toksyczny, nie daje mi żyć. Wyprowadzić się nie możemy, bo dom jest męża, a oni tu żyć będą.
Podejrzewam, że mój stan psychiczny jest tragiczny.
Zwykle przeziębienie dzieci, odrazu płacze, nie jem, denerwuje się, nie śpię spokojnie.

Tragedia
To rzeczywiście słabo. A mąż nie potrafi czy nie chce? Czasami wystarczy na początek odciążyć Cię w obowiązkach domowych. Pomysł o sobie,wyjściu gdziekolwiek.

To rzeczywiście słabo. A mąż nie potrafi czy nie chce? Czasami wystarczy na początek odciążyć Cię w obowiązkach domowych. Pomysł o sobie,wyjściu gdziekolwiek.
Nie potrafi, bo nie wie jak.
Mąż często dziećmi siedzi, ja sobie wyjdę na chwilę z domu na miasto, wtedy nibg jest ok a jak wracam powrót do rzeczywistości.

Nie potrafi, bo nie wie jak.
Mąż często dziećmi siedzi, ja sobie wyjdę na chwilę z domu na miasto, wtedy nibg jest ok a jak wracam powrót do rzeczywistości.
Może zmień nastawienie,dużo daje pozytywne myślenie,nawet jeśli początkowo nie jesteś przekonana.
Żeby mąż wiedział jak pomóc często pomaga szczera rozmowa z nim,faceci z reguły nie chcą się domyślać,wolą wiedzieć czego oczekujemy. Jednak każdy przypadek inny więc musisz sama lub z pomocą terapeuty znaleźć "złoty srodek".

Witaj.Wiele gmin oferuje darmowe porady psychologiczne .Moze poszukaj w swoim miejscu zamieszkania .Przeważnie pracują tam fajni terapeuci którzy naprawdę potrafią pomóc.

Do góry