reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Depresja i lęki

Smutna1980

Początkująca w BB
Witam, 39 lat, syn 12 lat a teraz jesrem w 23 tygodniu ciąży. Po perypetiach na początku narazie wszystko z dzidziusiem ok. Niestety po pierwszych euforycznych miesiącach i radości z ciąży nagle dopadł mnie okrutny stres lęki i stany depresyjne. Już kiedyś leczyłam się na depresję. Teraz ciagle gnębi mnie to że jednak jestem za stara, że nie dam rady, że to późno i nie ogarnę calej tej rewolucji po narodzinach. Zaznaczam że mąż i syn bardzo się cieszą ale ja jestem w totalnym dole. Nie czuje więzi z dzieckiem, nic mnie nie intersuje, ledwo robię podstawowe czynności. Czy miałyscie takie przypadki i jak się leczyłyście? Proszę o pomoc😔😔

reklama
Ja proponuję iść do specjalisty. Jeśli leczyłaś się na depresję warto pójść i porozmawiać. Od siebie moge tylko napisać że 39 lat to nie jest wcale za pózno:) wiesz ile dziewczyn dopiero w takim wieku oczekuje pierwszego dziecka? To że pojawienie się dzidziusia zmieni wszystko to jasne. Pomimo pewny niedogodności uważam, że przed Wami wspaniały okres:)
sama mam dwójkę dzieci, gdzie druga córeczka pojawiła się nieoczekiwanie w momencie w którym teoretycznie nie powinnam zajść w ciążę, oboje traciliśmy pracę, mieliśmy potężny kredyt na głowie i budowę domu i juz 1 dziewczynka w maszym życiu. Byłam wściekła, zrezygnowana i załamana bałam się jak damy sobie radę tyle nocy nieprzespanych, przepłakanych, różne myśli. Ciężka ciąża i niepowściągliwe wymioty ciężarnych nie pomagały. Teraz córka ma prawie 2 lata. Kocham ponad życie i nawet nie wiesz jaka jestem wdzięczna że jest w naszym życiu. Wnosi tyle radości i szczęścia.
Mam nadzieję, że lekarz Ci pomoże. Trzymaj się cieplutko

Witam.Urodzilam dziecko w wieku 42 lat i na początku miałam takie same obawy co ty że jestem za stara,nie dam rady itp.Obecnie maluszek ma 5 miesięcy i nawet nie wiem kiedy się odchował i jak szybko minal czas i nie żałuję.Mialas kiedyś depresję więc spróbowałabym iść do lekarza bo u ciebie dochodza jeszcze zmiany hormonalne .Myślę że on pomoże .

Hej, ja jestem w 7 miesiącu ciąży, przed ciązą mialam epizody depresyjne i brałam leki antydepresyjne. Przed zajściem w ciążę bylambrz leków około 3 lat. Niestety w 6 miesiącu dopadła mnie depresja i nerwica lękowa. Koszmar straszny. Lęki, ataki paniki, ciagly smutek, brak woli robienia czegokolwiek, brak snu. Psychiatra przepisał mozarin i na początek hydroksyzyne. Teraz biorę tylko mozarin 10mg i jest ok. Na efekty czekałam okolo 3 tygodni.

Do góry