reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czytamy

reklama
Dziewczynki, a ja znalazłam książkę, która może pomóc mamom w przeprowadzeniu fajnych rozmów z dziećmi pytającymi o to, skąd się biorą dzieci. czasem to pytanie wprawia nas w konsternację. Anna Janko, którą niektóre z nas znają ze Zwierciadła, napisała Maciupka i Maleńtasa. Niezwykłe przygody w Brzuchu Mamy, by pomóc nam w tych czasem trudnych chwilach. Dodatkowym atutem są znakomite ilustracje Gulewicza, subtelne i śmieszne.

Rzeczywiście, Annę Janko czytywałam w Zwierciadle, ale pisała raczej dla dorosłych, nie posądzałam jej o pisanie dla dzieci.

Jeśli chodzi o samą naukę literek i czytania to poleciłabym gry planszowe, przy których dziecko uczy się tego. Zajrzyjcie na stronę pomyslowamama.pl, z pewnością znajdziecie tam coś ciekawego dla swoich dzieci :)

reklama
Ojejciuuu :) mój maluch uwielbiał króla lwa.. :) czytałam mu to prawie co dzień :) i już prawie na pamięć to umiał :) Polecam szczerze :)

Do góry