reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

czytamy

reklama
bardzo fajny watek :)

mysle ze obowiazkowe klasyki to wlasnie Pipi i inne pozycje A.L., dla chlopcow moze byc fajna Akademia Pana Kleksa(dla starszych dzieci)
Zapomniałam o Akademii! Zaraz lecę szukać w necie :D W stacjonarnych księgarniach książki kosztują majątek :( a szkoda.

Witam , my także dużo czytamy , ostatnio wyszperałam w bibliotece taka książkę :
[h=1]"Bajkoterapia czyli dla małych i dużych o tym, jak bajki mogą pomagać" i musze przyznać ze są bardzo fajne choć dość długie, wieczorem jak córka przysypia to zdarzyło sie ze nie wytrzymała i usnęła choć opowieści są głównie o chłopcach to bardzo jej sie podobają .. teraz przymierzam się do innych bajek terapeutycznych autorstwa Pani Marii Molickiej :) [/h]

Ja kocham Brzechwę. Miałam moją starą książkę z ilustracjami Szancera, ale uznałam, że moje dziecko zasługuje na nową książkę. Znalazłam identyczną! Ale powstrzymałam się, bo za niewiele większą sumę było o wiele obszerniejsze wydanie. To z Szancerem ma 130 stron a Naszej Księgarni 280. Ilustratorką jest Joanna Rusinek. Prócz wierszy krótkich, np. o zwierzętach czy o kłamczusze, są tez dłuższe teksty np. o lisie Witalisie, o pchle szachrajce czy o stalowym jeżu. Są też fragmenty Akademii pana Kleksa.

Lulka, właśnie kupiłam, dzięki za podpowiedź, Jan Brzechwa dzieciom to największy wybrk jego tekstów jaki w życiu spotkałam. Rewelacja.

A jakie bajki najbardziej lubią Wasze pociechy? Czy macie tak, że wybierze sobie jedną ulubioną i każe sobie ją czytać codziennie po kilka razy?

Cześć Dziewczyny,

jestem tutaj nowa i zapisałam się na to forum, bo chciałabym podzielić się z Wami moją pasją, jaką jest pisanie bajek dla dzieci.

Niewiele z moich bajek widziało światło dzienne, dlatego jeśli macie chwilę, żeby usiąść i poczytać coś swoim pociechom, to polecam załączoną bajkę.

Jeśli którakolwiek z Was sięgnie po moją bajkę, to będę naprawdę przeszczęśliwa. Chętnie przeczytam także Wasze rady na temat mojej bajki.

Życzę miłego bajkowania,
Pozdrawiam
Bajkopisarka

Załączniki

• Co się działo w szafie.pdf
    276,8 KB · Wyświetleń: 145
Cześć,

załączyłam bajkę w powyższej wiadomości i widzę, że wiele osób wchodzi na ten wątek, a więc może także czyta moją bajkę...:-)
Jeśli ktoś czytał moją bajkę, to bardzo proszę o jakieś uwagi, czy jest fajna, czy nie?

Dziękuję i pozdrawiam
Bajkopisarka

reklama
witam,
wątek książkowy jest super, ale widzę pozycje raczej dobrze znane Rodzicom ;-)
może coś polecacie nowszego ?
ja uwielbiam stare książki, ale też szukam czegoś wartościowego w tych nowszych wydawnictwach i proszę o pomoc w tym zakresie, bo w gąszczu wydawnictw trudno czasem o perełkę

u nas bajki-grajki niestety nie zdają egzaminu, bo maja córka nie lubi słuchac nagranych bajek....może później
a mam cudnie nagraną Pipi przez Edytę Jungowską i różne wierszyki z Pchłą Szachrajką Pani Ireny Kwiatkowskiej - kupiłam, bo kierowałam się swoimi sympatiami, ale lila się nie zachwyciła, tak jak ja :-p no to szukam dalej

w księgarni pozwalam dziecku wybrać sobie książeczki i chociaż nie zawsze kupię, to co znajdzie, to widzę, że wybiera raczej te, które są pięknie ilustrowane i te ilustracje są bardziej realne, niż abstrakcyjne, dlatego jeszcze też zawracam uwagę na wydanie.

z tych nowszych pozycji mogę polecić

"Wielkie przygody malej kropelki wody "- Elżbieta Zubrzycka - raczej dla starszaków, ale bardzo fajna

całą serię książeczek pisanych wierszem łamiącym język "A B C...uczę się" -
Małgorzata Strzałkowska wyd. Hachette

seria wyd. Skrzat - "Na Pomoc" - Wiesław Drabik

" Rudzielec" - Renata Opala

" Toti " - Ewa Skarżyńska

" Bardzo mała dziewczynka i bardzo duży miś " - Katarzyna Zychla

" Przygody Jeżyka spod jabłoni " - Alicja Ungeheuer - Gołąb

" Opowiadania dla Przedszkolaków " , " Opowiadania z piaskownicy " - Renata Piątkowska

z tych starszych czytamy oprócz tych już wymienionych przez Was : Konika Garbuska, Pimpusia Sadełko, Krasnala Hałabałę, Wróbelka Elemelka i różne książeczki o pogodzie

Do góry