witam,
wątek książkowy jest super, ale widzę pozycje raczej dobrze znane Rodzicom ;-)
może coś polecacie nowszego ?
ja uwielbiam stare książki, ale też szukam czegoś wartościowego w tych nowszych wydawnictwach i proszę o pomoc w tym zakresie, bo w gąszczu wydawnictw trudno czasem o perełkę
u nas bajki-grajki niestety nie zdają egzaminu, bo maja córka nie lubi słuchac nagranych bajek....może później
a mam cudnie nagraną Pipi przez Edytę Jungowską i różne wierszyki z Pchłą Szachrajką Pani Ireny Kwiatkowskiej - kupiłam, bo kierowałam się swoimi sympatiami, ale lila się nie zachwyciła, tak jak ja
no to szukam dalej
w księgarni pozwalam dziecku wybrać sobie książeczki i chociaż nie zawsze kupię, to co znajdzie, to widzę, że wybiera raczej te, które są pięknie ilustrowane i te ilustracje są bardziej realne, niż abstrakcyjne, dlatego jeszcze też zawracam uwagę na wydanie.
z tych nowszych pozycji mogę polecić
"Wielkie przygody malej kropelki wody "- Elżbieta Zubrzycka - raczej dla starszaków, ale bardzo fajna
całą serię książeczek pisanych wierszem łamiącym język "A B C...uczę się" -
Małgorzata Strzałkowska wyd. Hachette
seria wyd. Skrzat - "Na Pomoc" - Wiesław Drabik
" Rudzielec" - Renata Opala
" Toti " - Ewa Skarżyńska
" Bardzo mała dziewczynka i bardzo duży miś " - Katarzyna Zychla
" Przygody Jeżyka spod jabłoni " - Alicja Ungeheuer - Gołąb
" Opowiadania dla Przedszkolaków " , " Opowiadania z piaskownicy " - Renata Piątkowska
z tych starszych czytamy oprócz tych już wymienionych przez Was : Konika Garbuska, Pimpusia Sadełko, Krasnala Hałabałę, Wróbelka Elemelka i różne książeczki o pogodzie