reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy zmienić dziecku przedszkole?

ossowska.a.8

Fanka BB :)
Witajcie. Zastanawiam się nad zmianą przedszkola córce... Chodzi tam dość krótko, ale cały opiekunki strasznie są zakłamane i nie słuchają co rodzic do nich mówi. Mam mieszane uczucia, przedszkole prywatne. Przytoczę kilka sytuacji które miały miejsce w ciągu tygodnia.

Pierwsza: leżakowanie, mówiłam tysiąc razy że córka w dzień nie śpi i ta godzina/ dwie bezczynnego leżenia to poprostu męczarnia dla dziecka. Sama Pani dyrektor mnie zapewniała że nie będzie leżeć a Panie opiekunki w ten czas zorganizują jej jakieś zabawy po cichu typu rysowanie, oglądanie książek, składanie puzzli. Tak się nie stało córka codziennie musi leżeć mimo że mówiły co innego.
Dwa: jednego dnia córka miała taki dzień że nie chciała wejść do przedszkola, płakała, krzyczała itp. Napisałam SMS do dyrekcji z zapytaniem jak córka itp. " córka świetnie, bardzo ładnie się bawi nawet zjadła ŚNIADANIE. Gdy ją odebrałam okazało się że to kłamstwo. Pani opiekunka mówiła że córka nic nie jadła, ciągle płakała, cały dzień pokazywała nerwy.
TRZECIA NAJWAŻNIEJSZA:
Po chorobie córka poszła do przedszkola z lekkim kaszlem, Panie opiekunki oczywiście wiedziały że dziecko cały tydzień było w mieszkaniu z powodu choroby, mówiłam że gdyby większy kaszel wrócił mają od razu dzwonić i poprosiłam aby nie podawali zimnych rzeczy itp. Gdy odbierałam córkę zapytałam czy kaszlała ich odpowiedz " nie ani razu". Szkoda że to również kłamstwo ponieważ gdy ją zaprowadziłam to jeszcze przy mnie kaszlała i całą drogę z przedszkola również a przedszkolu nagle nie? I co najbardziej mnie zdenerwowało mimo mojej prośby i mimo wiedzy że córka była chora i ma lekki kaszel, córka powiedziała mi że w przedszkolu jadła LODY. Niestety było to prawdą ponieważ na koszulce były ślady roztopionego loda. A opiekunki oczywiście nie raczyły mnie o tym poinformować.
Niestety mam wrażenie, że dyrektorka wraz z "główną" opiekunką grupy mówią wszystko w pozytywnej wersji aby tylko pieniądze się zgadzały. Przy podpisaniu umowy zostałam poinformowana że córka będzie miała równego rodzaju zajęcia plastyczne, angielski, logopede grupową a co się okazuje od 8 do 16 dzieci bawią się same, a od 12 do 14 jest leżakowanie. Żadnych zajęć nie ma, żadnych zabaw edukacyjnych itp. Co zrobić?

reklama
Świetnie, na dodatek jest mi tutaj zarzucane że gubie sie z tym co pisze tylko dlatego że przed podpisaniem umowy w przedszkolu Panie mówiły tak a wyszło co innego. Jestem strasznie rozczarowana tym forum. Zamiast uzyskać pomoc otrzymałam tylko i wyłącznie zmieszanie z błotem ponieważ martwię się o córkę i o sytuację które miały miejsce od razu po oddaniu dziecko do przedszkola. Dziękuję za taką pomoc
Moim zdaniem przesadzasz - córka była s przedszkolu raptem 3-4 dni, a Ty już wyłapałaś tyle karogydonych sytuacji. Po 4 dniach? Ze Panie kłamią, oszukują, nie słuchają rodziców, itp. itd.? Po 4 dniach? Serio? Jaką pomoc Ty chciałaś na forum uzyskać? Napisało Ci kilka osób,żebyś zmieniła przedszkole, kilka osób Ci napisało, ze przesadzasz, ale jak Ci to nie pasuje to zmień przedszkole. A teraz piszesz, ze nie uzyskałaś pomocy. Forum jest po to, żeby wyrazić swoje zdanie - Ty sama nie wiesz co zrobić w tej sytuacji, a masz pretensje do innych, ze nie umieją Ci pomoc. Albo, ze nie klepią Cię po ramionach, w Twoim bulwersie? To czego Ty oczekiwalas? Ze Ci tutaj 100 osób doradzi, żebyś do sądu z tym poszła? Po 4 dniach dziecka w przedszkolu, bo loda zjadła, a Ty nie chciałaś? Skoro martwisz się o córkę, to jej nie posyłaj do tego przedszkola, to jest proste jak dwa razy dwa.

reklama
Moim zdaniem przesadzasz - córka była s przedszkolu raptem 3-4 dni, a Ty już wyłapałaś tyle karogydonych sytuacji. Po 4 dniach? Ze Panie kłamią, oszukują, nie słuchają rodziców, itp. itd.? Po 4 dniach? Serio? Jaką pomoc Ty chciałaś na forum uzyskać? Napisało Ci kilka osób,żebyś zmieniła przedszkole, kilka osób Ci napisało, ze przesadzasz, ale jak Ci to nie pasuje to zmień przedszkole. A teraz piszesz, ze nie uzyskałaś pomocy. Forum jest po to, żeby wyrazić swoje zdanie - Ty sama nie wiesz co zrobić w tej sytuacji, a masz pretensje do innych, ze nie umieją Ci pomoc. Albo, ze nie klepią Cię po ramionach, w Twoim bulwersie? To czego Ty oczekiwalas? Ze Ci tutaj 100 osób doradzi, żebyś do sądu z tym poszła? Po 4 dniach dziecka w przedszkolu, bo loda zjadła, a Ty nie chciałaś? Skoro martwisz się o córkę, to jej nie posyłaj do tego przedszkola, to jest proste jak dwa razy dwa.
No właśnie przez kilka dni wyłapać aż tyle sytuacji to normalne? Wiesz co nie komentuj już. Uważam ten temat za zamknięty skoro i tak to ja wyszłam na najgorszą tylko dlatego ponieważ martwię się o dziecko i nie wiem czy przedszkole ma prawa do takich zachowań mimo iż było mówione co innego przy podpisaniu umowy. Okey a więc to ja w takim razie mam głową bo zastanawianie się nad czymś jest karalne.

Tak kilka osób napisało zmień a cała reszta komentujących zmieszała mnie z błotem złośliwymi komentarzami tylko dlatego bo pytam. Wydawało mi się że forum jest po to aby pytać, rozwiewać wątpliwości a nie wyrzucać swoje złości na kogoś kto pierwszy ma styczność z przedszkolem.

Tyle tutaj ostatnio czytałam o jakiejś moderatorce która miała bardzo wysokie ego i w każdym wątku napisanym przez kogo kolwiek wyrzucała z siebie złości i traktowała jak śmieci ludzi którzy mają inne zdanie i pytają na forum. Może to Ty jesteś tą osobą tylko działasz pod innym Nickiem?
@liczba. Pisała o tej osobie

No właśnie przez kilka dni wyłapać aż tyle sytuacji to normalne? Wiesz co nie komentuj już. Uważam ten temat za zamknięty skoro i tak to ja wyszłam na najgorszą tylko dlatego ponieważ martwię się o dziecko i nie wiem czy przedszkole ma prawa do takich zachowań mimo iż było mówione co innego przy podpisaniu umowy. Okey a więc to ja w takim razie mam głową bo zastanawianie się nad czymś jest karalne.
A nie łatwiej by było porozmawiać na ten temat z dyrektorką i zapytać czemu w przedszkolu jest inaczej niż było mówione przy podpisaniu umowy?

Tyle tutaj ostatnio czytałam o jakiejś moderatorce która miała bardzo wysokie ego i w każdym wątku napisanym przez kogo kolwiek wyrzucała z siebie złości i traktowała jak śmieci ludzi którzy mają inne zdanie i pytają na forum. Może to Ty jesteś tą osobą tylko działasz pod innym Nickiem?
@liczba. Pisała o tej osobie
A czy ktoś tutaj wyrzuca z siebie złość i potraktował jak śmiecia? 😂 Troszkę chyba jednak przesadzasz

Odczułam wrażenie że użytkowniczka Paula każdy swój komentarz tak pisze i to nie tylko w tym temacie a również innych. I od razu skojarzyłam wypowiedzi z jakiegoś tematu i jakiejś moderatorce która była bardzo złośliwa

reklama
Odczułam wrażenie że użytkowniczka Paula każdy swój komentarz tak pisze i to nie tylko w tym temacie a również innych. I od razu skojarzyłam wypowiedzi z jakiegoś tematu i jakiejś moderatorce która była bardzo złośliwa
Jestem tu dosyć krótko, ale wiem o kogo chodzi i to nie jest Paula. Jeżeli jej wypowiedzi Cię uraziły, to po wypowiedziach tamtej moderatorki byś się chyba nie pozbierała

Do góry