reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy wykonywać trzeci raz?

Witam serdecznie. Wykonałam jeden test 2tyg po stosunku- NEGATYWNY
kolejny wykonałam 5 dni po terminie miesiączki (wieczorem)- NEGATYWNY. Czy wykonywać trzeci raz?
Pozdrawiam!

reklama
Lepiej idz na bete, wyjdzie taniej niż kolejne kilka testów i bedziesz miala jasna odpowiedz

qb3c2n0ab37cjm29.png

Podobno najlepiej wykonywać rano przy pierwszym sikaniu. Ja jak podejrzewałam ciążę to wykonałam po południu (pozytywny) a potem drugi z oznaczeniem tygodnia ciąży.
Na teście powinno być napisane jaka jest skuteczność. Największą z tego co wiem po planowanej miesiączce.
A jak nadal się denerwuję z to wizyta u ginekologa nie zaszkodzi. Czasem brak miesiączki to nie ciąża. Mnie się np spóźnił jak miałam torbiel. Czasem też że stresu.

jesli nieregularne to roznie bywa ja mialam pozno owu i ciaza byla 2 tyg młodsza ale tak jak pisze Blackberry moim zdaniem w ciąży nie jesteś tyle tych testow juz zrobiłas, zamiast tego to idz bete zrob to Cie uspokoi bo wariujesz :p

reklama
Jestem od niedawna na forum i nie bardzo wiem jak publikować posty. A mam podobny problem. Zastanawiam się czy test ciążowy będzie wiarygodny wykonany 2 tygodnie po stosunku jednak nie z porannego moczu. Spóźnia mi się miesiączka a ostatni stosunek miał miejsce podczas dni płodnych jednak z zabezpieczeniem (ale różnie to jest ).

reklama
Jestem od niedawna na forum i nie bardzo wiem jak publikować posty. A mam podobny problem. Zastanawiam się czy test ciążowy będzie wiarygodny wykonany 2 tygodnie po stosunku jednak nie z porannego moczu. Spóźnia mi się miesiączka a ostatni stosunek miał miejsce podczas dni płodnych jednak z zabezpieczeniem (ale różnie to jest ).
Jeżeli jesteś już po terminie miesiączki to powinien być wiarygodny niezależnie od pory dnia. Największe stężenie bhcg w moczu jest jednak po nocy i wtedy kreski są wyraźniejsze. Kolor kreski - blada czy zaledwie jej cień to ciąża bo normalnie bhcg nie występuje.

Do góry