reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy widzicie drugą kreskę?

madlena92

Zaciekawiona BB
Dzień dobry, jestem tu nowa:) z ciekawości chciałabym się Was poradzić, czy widzicie na moim teście drugą kreskę, a właściwie jej cień? A może mam jakieś omamy :D oczywiście nie nastawiam się jakoś bardzo, ale zawsze nie pokazywało nic, a tym razem taki oto cień :) będę wdzięczna za opinie i ewentualne sprowadzenie na ziemię :D zaraz wrzucę zdjęcie
972812

reklama
reklama
Kurcze trochę nie ufam mojej endokrynolog niestety... w sierpniu mnie poinformowala że moja tarczyca jyz została wyniszczona i że muszę brać hormony do końca życia. A ja chciałam się jeszcze wstrzymać i nie brałam tych leków. Okazało się że słusznie, bo moja tarczyca znów ( póki co ) działa bardzo dobrze, bez faszerowania się hormonem. I TSH mam jak najbardziej w normie. Natomiast zdaje sobie sprawę, że będąc w ciąży chyba będę musiała zacząć przyjmować ten hormon, bo może mi się wszystko pogorszyć :). Oczywiście powiadomię lekarza jednego i drugiego :)
Niekoniecznie. U mnie właśnie w ciąży było dobrze,a przed i po brałam letrox 125. W ciąży 25 :)

Spokojne, nie stresuj się, ale umów się jak najszybciej do endokrynologa, robiąc w między czasie profil tarczycowy, żeby mieć od razu świeże wyniki
No i gratuluję [emoji2956]

Tak. 313 wczoraj. Ja jestem przerażona. Mam chora tarczycę hashimoto i gravesa...
Spokojnie. Dziewczyny z hashimoto też rodzą zdrowe dzieci, ale tak jak napisała koleżanka wyżej - umów się jak najszybciej do endokrynologa i ginekologa, aby potwierdzić ciążę i wdrożyć odpowiednie leki jeśli będą potrzebne.

Moja koleżanka , dowiedziała się że ma hasimoto przy robieniu 1 badania jakie zleca lekarz w ciąży , poszła do endokrynologa bierze leki ,a dziecko rozwija się prawidłowo ,więc bez stresu ale jak piszą koleżanki , tsh anty tpo, ft3 i 4 , jak najszybciej do endokrynologa już dziś się umów

reklama
Do góry