reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy Wasze dzieci pija mleko??

Wiktoria pije mleko, a konkretnie ... kakao - samego mleka nie chce :)
kakao uwielbia :) i domaga się w dzień butli z kakao. Czego oczywiście Jej nie odmawiam :happy:

reklama
Erik bardzo lubi mleko i przetwory mleczne. Odkad skonczyl 14 miesiecy pije mleko krowie:tak:. Przewaznie kubeczek do sniadania i czasami do kolacji, jak mu sie zachce. W miedzy czasie je duzo bialego serka i jogurty. Czasami potrafi zjesc 3 jogurty w ciagu dnia:szok::tak:

David kaszke na mleku je rano i wieczorem ale jesli chodzi o samo mleko to nie tknie. W domu nawet kakao nie wypije choc w przedszkolu wiem ze pije, nie duzo ale zawsze cos. A poza tym danonki, bakusie, z tym nie ma problemu,
:-):-):-)

moja córeczka niestety nie pije już mleka..:-(
jak skończyła rok i 3 m-ce rozchorowała sie i odrzuciła wtedy mleko zupełnie...i tak zostało do dziś.Szkoda bo miło było patrzeć jak wypija butle i zasypia z pełnym brzusiem!!;-):-D
całe szczęście nie jest wybredna i apetyt ma niesamowity!

Michałek pije dwa razy dziennie po 180 ml Bebilonu Junior, poza tym zjada 2 danonki dziennie i deserek z twarożkiem (bo tylko takie lubi) :tak::-)

Witam
moja niunia rano je zupke mleczna z platkami na bazie 1szklanki mleka, w ciągu dnia zjada jogurcik jeden lub dwa. czasem zjada żółtego serka,czy topiony róznie wydaje mi sie ze to wystarczy.

Michalina pije bebiko 3 rano i wieczorem po 210ml.... ale koniecznie z dodatkiem kakao..inaczej nie ruszy...do tego jogurty, serki itd..ale nie pila jeszcze krowiego..raz jej dałam w dzień jak wolala ze chce kakao i puscila mi po 5 minutach pawia:crazy:...

Ja sie cieszę że chce pic modyfikowana, bo z niej mały niejadek..a tak zawsze cos ma w brzuszku:tak:

Witam!
Moja Wera rano zjada kaszkę na śniadanie, przed drzemką wypija mleko lub kakao (ok.210 ml), i przed snem wieczornym również mleko lub kakao (ok. 210 ml). Lubi mleko i przetwory mleczne (ser żółty, twarożek, jogurty, serki owocowe,...). Generalnie nie mam z nią problemów żywieniowych (owoce, warzywa, mięso,...). I jeden plus: nie je słodyczy (nie daję, a jej i tak nie smakują - kiedyś spróbowała czekolady i pluła przez 15 min.:-D). Za słodkości robią owoce, biszkopty dla dzieci, chrupki kukurydziane).

reklama
O to ja sie dolanczam do Aniki 76.
Benji uwielbia mleko,kiedy mial 14mies odstawilam go od piersi i nie chcial modyfikowanego,wiec od razu na tluste UHT,pije rano butle mleka i wieczorem obowiozkowo,w ciagu dnia staram sie nie dawac mu bo moglby pic caly czas tylko jesc potem nie chce,a straszny z niego niejadek:-(
No i serek to podstawa....
Kakao nie probowalam (jest na nie uczulony) wiec pije samo mleko

Do góry