reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy tutaj jest druga kreska ?

Hej zrobiłam badania Bhcg i wynosi 0,740 dostałam okres tylko pytanie czy zrobić kolejne badanie po okresie żeby mieć 100% pewność ? Kiedyś mi starsza Pani mówiła że jak była w ciąży to krwawiła .

reklama
Ja też slyszalam ze beta powyżej 10 a najlepiej 20 . Tak mi mówiła Pani Profesor w Klinice. 5 moze rozne wątpliwości oznaczać.

Ale jakiś argument?
W czym lepsze?
KAŻDA ciąża startuje od bety 0.
Wartość potwierdzająca ciążę to 5 niezależnie czy jakaś Pani profesor ma wątpliwości.
A to na jakim poziomie ją wyłapiemy zależy tylko i wyłącznie od tego jak szybko od implantacji wyłapiemy ciąże.
Jedna wyłapie 5 a inna 1500 nie ma to żadnego znaczenia dla rozwoju ciąży bo w obu przypadkach nie wiadomo jak jej los się potoczy.
Ale ta co wylapala 1500 też na pewnym etapie miała 5🙃

Ale jakiś argument?
W czym lepsze?
KAŻDA ciąża startuje od bety 0.
Wartość potwierdzająca ciążę to 5 niezależnie czy jakaś Pani profesor ma wątpliwości.
A to na jakim poziomie ją wyłapiemy zależy tylko i wyłącznie od tego jak szybko od implantacji wyłapiemy ciąże.
Jedna wyłapie 5 a inna 1500 nie ma to żadnego znaczenia dla rozwoju ciąży bo w obu przypadkach nie wiadomo jak jej los się potoczy.
Ale ta co wylapala 1500 też na pewnym etapie miała 5🙃

No powiedzmy.
A co osobą po zastrzyku ? Beta 5 nie dowiedzie ciąży.
Przewaznie jednak wyłapuje sie wyższą bete mimo wszystko.

No powiedzmy.
A co osobą po zastrzyku ? Beta 5 nie dowiedzie ciąży.
Przewaznie jednak wyłapuje sie wyższą bete mimo wszystko.

Ale co Ty próbujesz udowodnić? Jak ktoś w odpowiednim czasie po zastrzyku wykona bete to nie będzie miał bety 5, a jak robi to niezgodnie z zaleceniami to niczyj problem. Tu nawet ta sytuacja nie ma miejsca.
Możemy też rozmawiać o badaniu bety po poronieniu przecież może być nadal w tysiącach, a ciąży nie ma😂

reklama
Ale co Ty próbujesz udowodnić? Jak ktoś w odpowiednim czasie po zastrzyku wykona bete to nie będzie miał bety 5, a jak robi to niezgodnie z zaleceniami to niczyj problem. Tu nawet ta sytuacja nie ma miejsca.
Możemy też rozmawiać o badaniu bety po poronieniu przecież może być nadal w tysiącach, a ciąży nie ma😂

Uderz w stół a nożyce się odezwą 😅 nie bede dyskutować. Nie mam takiej potrzeby jka Ty aby moje zdanie bylo na wierzchu.

Do góry