reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy to świadczy o poronieniu?

Alexandra8911

Zaciekawiona BB
Hej kobietki obecnie mam 12 tydzień i 4 dzień według aplikacji. Ostatnio cały czas wymiotuje ale walczę z tym i wspomagam się elektrolitami... Wczoraj zanim wstałam z łóżka miałam bardzo silny ból jakby mi ktoś szpile wbił, był mniej więcej po środku jakby promieniował do szyjki.. ( takie odczucie) trwał kilka sekund po czym wszystko wróciło do normy. Od dziś jednak nie moje objawy ustąpily.. nic nie muli a piersi pobolewania delikatnie tylko przy dotyku ale czuję znaczną różnicę.. czy mam się szykować na najgorsze? Dodam że plamien nie mam. Na internecie piszą że w tym okresie wszystkie symptomy mogą całkowicie odpuścić. Czy któraś z was tak miała? Jak się to skończyło? Kolejna wizyta 15tego.

reklama
Dodam jeszcze że dziś dopadła mnie biegunka, nie wiem czy czekać spokojnie do wizyty skoro plamien nie ma czy już jutro się umówić zobaczyć czy wszystko ok

No to był taki jednorazowy incydent. Brzuch... Brzucha praktycznie nie czuje.. uspokoilas mnie trochę, wszędzie właśnie pisze że objawy w 2 trymestrze mogą zlagodniec bądź zniknac

No to był taki jednorazowy incydent. Brzuch... Brzucha praktycznie nie czuje.. uspokoilas mnie trochę, wszędzie właśnie pisze że objawy w 2 trymestrze mogą zlagodniec bądź zniknac
pewnie, objawy przez całą ciążę nie są takie same. mogą złagodnieć, nasilić się, pojawiać się i znikać, to nie jest żaden wyznacznik

Dodam jeszcze że dziś dopadła mnie biegunka, nie wiem czy czekać spokojnie do wizyty skoro plamien nie ma czy już jutro się umówić zobaczyć czy wszystko ok

Moze ten bol zwiazany byl z biegunka. Przeciez czesc jelit, pecherz moczowy i macica leza bardzo blisko siebie.
Pamietaj jednak, ze jesli cokolwiek cie niepokoi to powinnas sie skontaktowac z lekarzem. Przez forum nikt ci nie powie, czy wszystko ok.

Tak wiem tylko nie chciałabym ze wszystkim latać do gina a bóle jakieś też są podobno normalne wolałam się najpierw dowiedzieć tu

Ja co prawda nie wymiotowałam ani razu, ale piersi mnie denerwowały bardzo. Raz bolały ze płakać się chciało, później 2 dni było jakbym w ciąży nie była… wszystko skończyło się dobrze 😊

Hej kobietki obecnie mam 12 tydzień i 4 dzień według aplikacji. Ostatnio cały czas wymiotuje ale walczę z tym i wspomagam się elektrolitami... Wczoraj zanim wstałam z łóżka miałam bardzo silny ból jakby mi ktoś szpile wbił, był mniej więcej po środku jakby promieniował do szyjki.. ( takie odczucie) trwał kilka sekund po czym wszystko wróciło do normy. Od dziś jednak nie moje objawy ustąpily.. nic nie muli a piersi pobolewania delikatnie tylko przy dotyku ale czuję znaczną różnicę.. czy mam się szykować na najgorsze? Dodam że plamien nie mam. Na internecie piszą że w tym okresie wszystkie symptomy mogą całkowicie odpuścić. Czy któraś z was tak miała? Jak się to skończyło? Kolejna wizyta 15tego.
Jak biegunka będzie się utrzymywać, to warto skonsultować maluszka. Na bóle macicy super pomaga branie magnezu (oczywiście skonsultuj z lekarzem) ja na skurcze/bóle pojawiające się od 16 tygodnia dostałam wysokie dawki magnezu i pomagały 🙂 Czekamy na informacje 🙂

reklama
Hej, nie martw się- objawy mogą jednego dnia być słabe lub zniknąć nawet na kilka dni, by potem powrócić ze zdwojoną siłą.

U mnie obecnie 19 tc, mniej więcej w takim samym czasie, co Tobie ból moich piersi zniknął (akurat jak przyszły moje okłady żelowe😉), by za kilka dni wrócić ze zdwojoną siłą.

Natomiast jeśli ból brzucha (mocny o charakterze skurczowym), kłucie w szyjce się powtórzyło, skonsultowałabym to z lekarzem.

Na bóle brzucha, twardnienie, czy napinanie brzucha dobrze jest zacząć suplementować magnez dla kobiet w ciąży.

Do góry