reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to świadczy o poronieniu?

Wiem, że pytałaś też w innym temacie, ale nie martw się. Druga ciąża skończyła się dobrze i czasem miałam jak Ty - czułam się lepiej. Też oblatywał mnie strach. Na drugi dzień za to znów wymiotowałam jak szalona.

U mnie ból piersi zniknął w drugim trymestrze, podobnie jak wymioty.

Nie martw się na zapas - przede wszystkim trzeba być dobrej myśli. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze no i za Twoj spokój.

reklama
Hej, nie martw się- objawy mogą jednego dnia być słabe lub zniknąć nawet na kilka dni, by potem powrócić ze zdwojoną siłą.

U mnie obecnie 19 tc, mniej więcej w takim samym czasie, co Tobie ból moich piersi zniknął (akurat jak przyszły moje okłady żelowe😉), by za kilka dni wrócić ze zdwojoną siłą.

Natomiast jeśli ból brzucha (mocny o charakterze skurczowym), kłucie w szyjce się powtórzyło, skonsultowałabym to z lekarzem.

Na bóle brzucha, twardnienie, czy napinanie brzucha dobrze jest zacząć suplementować magnez dla kobiet w ciąży.
dodatkowo? Biorę femibion. Co prawda już powinnam zacząć 2 ale mam jeszcze końcówkę jedynki i chce wybrać do konca

dodatkowo? Biorę femibion. Co prawda już powinnam zacząć 2 ale mam jeszcze końcówkę jedynki i chce wybrać do konca
Tak, dodatkowo.

Poza tym zmieniłabym Femibion na Puerię Duo lub MamaDHA Premium Plus- oba preparaty mają składy zgodne z wytycznymi PTGiP i w zasadzie są chyba najlepsze na rynku.
Femibion ma zbyt rozbudowany skład, a w ciąży im więcej, nie znaczy lepiej.
Widzę, że Femibion2 ma magnez, ale ja bym odpuściła zażywanie tego preparatu.
Poza tym ma za mało kwasów DHA w porównaniu do tamtych dwóch, a ich suplementacja w ciąży jest równie ważna, jak kwasu foliowego.

Tak, dodatkowo.

Poza tym zmieniłabym Femibion na Puerię Duo lub MamaDHA Premium Plus- oba preparaty mają składy zgodne z wytycznymi PTGiP i w zasadzie są chyba najlepsze na rynku.
Femibion ma zbyt rozbudowany skład, a w ciąży im więcej, nie znaczy lepiej.
Widzę, że Femibion2 ma magnez, ale ja bym odpuściła zażywanie tego preparatu.
Poza tym ma za mało kwasów DHA w porównaniu do tamtych dwóch, a ich suplementacja w ciąży jest równie ważna, jak kwasu foliowego.
yhymm no mi femibion polecił ginekolog więc kupiłam. Dzięki za informacje 😉

yhymm no mi femibion polecił ginekolog więc kupiłam. Dzięki za informacje 😉
Mi także ginekolog polecał zupełnie inne suplementy od tych, które zażywam😉.
Nawet dostałam darmowe próbki.

Trzeba pamiętać, że ginekolodzy polecają suple tych firm, z których w danym momencie czerpią korzyści.

Akurat ja korzystałam z tego wpisu i podjęłam sama decyzję, jakie suplementy wybrać, bo naprawdę wszystkiego, jak leci w ciąży brać nie można:

Do góry