@Robaczeeek Może się wahać. Samo oznaczenie na pewno też ma margines błędu.
reklama
Robaczeeek
Zaciekawiona BB
przepraszam, ze tak mecze, ale dla mnie strasznie dziwne i ciężkie do zrozumienia jest to, ze jeśli byłabym zakażona rozyczka to przeciwciała IgM powinny byc dosyć wysokie juz tak aby dało sie jednoznacznie oznaczyć je.@Robaczeeek Może się wahać. Samo oznaczenie na pewno też ma margines błędu.
A ciagle wychodzą na granicy.
Dlatego jest duże prawdopodobieństwo, że jest to wynik fałszywie dodatni. Albo jest to dość stare zakażenie i swartości ą w granicach błędu (ale ogólnie maleją). Ja mam przeczucie, że u Ciebie jest wszystko w porządku. Niech to tylko lekarz potwierdzi, byś już nie musiała sobie tym głowy zajmować.
Robaczeeek
Zaciekawiona BB
Robaczeeek
Zaciekawiona BB
dziekujeAktywna choroba jest wówczas, gdy IgM jest dodatnie.
Robaczeeek
Zaciekawiona BB
Kochane, temat możemy zakończyć Po wizycie u specjalisty chorób zakaźnych moge spać spokojnie Dziekuje Wam wszystkim za wsparcie o odpowiadanie na moje „jojczenie”
Robaczeeek
Zaciekawiona BB
tak, Pani doktor powiedziała, ze wynik jest fałszywie dodatni. W ciąży wszystko skacze a badania sa tak dokładne, ze mogą wykrywać jakieś inne białka komórkowe i zaliczać do różyczki. Mam sie nie przyjmować i nie robić awidnosci bo nie ma po co. Powiedziała rownież, ze byłam szczepiona i wyniki w klasie IgG mam wysokie bo 97 wiec tutaj nie ma mowy o aktywnej różyczce.Czyli mamy rozumieć, że wynik jest fałszywie dodatni/niejednoznaczny?
Super!
reklama
Krusz
Zaciekawiona BB
tak, Pani doktor powiedziała, ze wynik jest fałszywie dodatni. W ciąży wszystko skacze a badania sa tak dokładne, ze mogą wykrywać jakieś inne białka komórkowe i zaliczać do różyczki. Mam sie nie przyjmować i nie robić awidnosci bo nie ma po co. Powiedziała rownież, ze byłam szczepiona i wyniki w klasie IgG mam wysokie bo 97 wiec tutaj nie ma mowy o aktywnej różyczce.