reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to może być ciąża ????

507607931

Początkująca w BB
Witam wszystkie mamusie , nie wiem od czego zacząć może zacznę od tego że 4 dni temu powinnam dostać @ a tu nic zrobiłam 4 testy i każdy z nich pozytywny , tylko że ta jedna kreska była bardzo słaba ,poszłam dziś u lekarza ale on powiedział że ciąży jeszcze nie widać i że te testy są niby nie pozytywne dodam że bardzo bym chciała dzidziusia ale chyba nici z mojej radości

reklama
Rozwiązanie
D
U mnie też były niby torbieli, a jak zwróciłam na to uwagę, to drugi stwierdzil ze to nie torbielki tylko taka moja natura.
Witam wszystkie mamusie , nie wiem od czego zacząć może zacznę od tego że 4 dni temu powinnam dostać @ a tu nic zrobiłam 4 testy i każdy z nich pozytywny , tylko że ta jedna kreska była bardzo słaba ,poszłam dziś u lekarza ale on powiedział że ciąży jeszcze nie widać i że te testy są niby nie pozytywne dodam że bardzo bym chciała dzidziusia ale chyba nici z mojej radości
Tak wczesnej ciąży nie da się dostrzec. Zrób sobie bhcg z krwi i sprawdź przyrost po 48 h. W taki sposób sprawdzisz czy ciąża rozwija się prawidłowo.
Do gina warto przejść się między 6-8 tc;)
Gratuluje i nie dziękuj.;)

Jak niby nie pozytywne ? Jest druga kreska ? Jest..słaba bo wczesna ciąża , niski poziom beta hcg.
Z dnia na dzień bedzie bardziej wyrazniejsza.
Moja pierwsza kreska była tak blada ,że ledwo ja widziałam:-)
Idź na betę i powtórz po 48 h czy dobrze przyrasta.
I poczekaj z wizytą u ginekologa to gdzieś 4 tydzień więc nic dziwnego , że nic nie widać;).
Rób betę a na usg idź za tydzień (będzie widać pecherzyk)najlepiej dwa wtedy powinnaś zobaczyć bobasa już:-)
Ja w drugiej ciąży poczekam bo teraz nie mogłam wytrzymać polecialam odrazu po teście do lekarza gdzie jeszcze owulacje miałam bardzo późno i nic czarno było na usg tylko się shizowalam niepotrzebnie
PS lekarz jakiś dziwny :)

Druga lekka kreseczka to w dalszym ciągu test pozytywny. U mnie też 2 pierwsze testy wyszły blade. Jeden nawet wstawiłam tu na forum, bo nie wierzyłam. Masz niskie stężenie hormonu. Zrób sobie betę i wszystko będzie jasne. Tak wstępnie, gratuluję :D

Wstawiłam zdjęcie tego testu bo ta kreska jest naprawdę słaba

Załączniki

• IMG_20171110_230326.jpg
    IMG_20171110_230326.jpg
    376 KB · Wyświetleń: 217
Jak niby nie pozytywne ? Jest druga kreska ? Jest..słaba bo wczesna ciąża , niski poziom beta hcg.
Z dnia na dzień bedzie bardziej wyrazniejsza.
Moja pierwsza kreska była tak blada ,że ledwo ja widziałam:-)
Idź na betę i powtórz po 48 h czy dobrze przyrasta.
I poczekaj z wizytą u ginekologa to gdzieś 4 tydzień więc nic dziwnego , że nic nie widać;).
Rób betę a na usg idź za tydzień (będzie widać pecherzyk)najlepiej dwa wtedy powinnaś zobaczyć bobasa już:-)
Ja w drugiej ciąży poczekam bo teraz nie mogłam wytrzymać polecialam odrazu po teście do lekarza gdzie jeszcze owulacje miałam bardzo późno i nic czarno było na usg tylko się shizowalam niepotrzebnie
PS lekarz jakiś dziwny :)

Tak ten lekarza był bardzo dziwny , bo 3 lekarzy mi powiedziało że mam torbielki na jajnikach a on wczoraj do mnie gada że nie ma żadnych torbieli , i teraz to już wgl nie wiem co myśleć

reklama
reklama
Ooooo to super gratuluję ;) ja czekam aż bd 7 tydzień i wybiorę się do innego lekarza albo jutro pójdę na bete i zobaczymy co z tego będzie mam nadzieję że bd taka jak bym bardzo chciała

Do góry