reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to może być ciąża?

Ostatni raz współżyłam 20.05 i używaliśmy prezerwatyw ( niestety były to chyba dni płodne). Parę dni później w śluzie miałam brunatne, skąpe plamki krwi (czego nigdy nie było). Następnie 03.06 dostałam miesiączkę, która była normalna i poprzedzona bólem piersi. Kolejną miesiączkę dostałam 17.07 i również była normalna i bolały mnie piersi (trochę mocniej niż zwykle). Trzecią miesiączkę dostałam 16.08 (zawsze mam nieregularne zwykle co ok. 6tygodni) i była ona jaśniejsza i dużo skąpsza niż zwykle ale również była poprzedzona bólem piersi i w pierwszym dniu bolał mnie brzuch. Zaniepokoiłam się tą zmianą, więc tydzień później wykonałam test ciążowy (13 tygodni po stosunku) był robiony popołudniu i po wypiciu wody- wynik był negatywny. Następnie parę dni później zrobiłam kolejny test z porannego moczu (innej firmy) i również był negatywny. Teraz jestem 18 dni po okresie i nadal nie mam śluzu płodnego... szyjka jest nisko i twarda. Trochę mnie to dziwi bo strasznie długo to trwa. Nie mam żadnych objawów ciążowych, jedyne co, to zauważyłam żyłki na piersiach ale mogłam je mieć zawsze i dopiero teraz na nie zwróciłam uwagę.

Wiem że racjonalnie myśląc nie mogę być w ciąży ale nie daje mi to spokoju i trochę się martwię. Czy testy po 13 tygodniach mogą się jeszcze mylić?

reklama
Ostatni raz współżyłam 20.05 i używaliśmy prezerwatyw ( niestety były to chyba dni płodne). Parę dni później w śluzie miałam brunatne, skąpe plamki krwi (czego nigdy nie było). Następnie 03.06 dostałam miesiączkę, która była normalna i poprzedzona bólem piersi. Kolejną miesiączkę dostałam 17.07 i również była normalna i bolały mnie piersi (trochę mocniej niż zwykle). Trzecią miesiączkę dostałam 16.08 (zawsze mam nieregularne zwykle co ok. 6tygodni) i była ona jaśniejsza i dużo skąpsza niż zwykle ale również była poprzedzona bólem piersi i w pierwszym dniu bolał mnie brzuch. Zaniepokoiłam się tą zmianą, więc tydzień później wykonałam test ciążowy (13 tygodni po stosunku) był robiony popołudniu i po wypiciu wody- wynik był negatywny. Następnie parę dni później zrobiłam kolejny test z porannego moczu (innej firmy) i również był negatywny. Teraz jestem 18 dni po okresie i nadal nie mam śluzu płodnego... szyjka jest nisko i twarda. Trochę mnie to dziwi bo strasznie długo to trwa. Nie mam żadnych objawów ciążowych, jedyne co, to zauważyłam żyłki na piersiach ale mogłam je mieć zawsze i dopiero teraz na nie zwróciłam uwagę.

Wiem że racjonalnie myśląc nie mogę być w ciąży ale nie daje mi to spokoju i trochę się martwię. Czy testy po 13 tygodniach mogą się jeszcze mylić?
Powiem Ci krótko i ja temat. Każda kobieta jest inna, każdy cykl jest inny. A Ty koniecznie przejdź się do ginekologa w celu wykluczenia innych schorzeń związanych z układem rozrodczym.
Pozdrawiam

Jak dla mnie ciaza wykluczona...
A sluz nie jest wyznacznikiem ja przed ciaza raz mialam raz nie .
Jak zaszlam w ciaze nie mialam sluzu plodnego na staraczkach dziewczyny niektóre tez.
Przecież testy negatywne itp.
Na pewno nie jestes w ciazy.

Dla mnie ciaza wykluczona.
A sluz nie jest wyznacznikiem .
Ja przed ciaza raz mialam raz nie.
Jak zaszlam w ciążę nie mialam sluzu plodnego
Dziewczyny na staraczkach niektóre tez nie.
Moze byc schowany w szyjce tez.
Mi przy nieregularnych cyklach owulacja wystąpiła w dniu okresu;)
A jak sie tak shizujesz to idz na betę.
Jednak dla mnie na milion procent zadnej ciazy nie ma:)

Skąd wiesz ze szyjka jest nisko i twarda ?!

[emoji1283][emoji654]️[emoji654]️[emoji654]️[emoji776]1.01.2018[emoji776][emoji1286]
[emoji593]Gabriel

reklama
Aaa teraz doczytalam ze bylo z prezerwatywa to tym bardziej ciazy nie ma :-)
Chyba ze macie pecha:)
Aaa nitki w sluzie moga oznaczać owulacje
Pamiętam tez mialam tak kiedyś raz.

Do góry