Witam. Jestem nowa na forum i to jest mój drugi post. Więc proszę o pomocne odpowiedzi a nie śmieszkowate co uzyskałam wcześniej, jeśli masz zamiar się nabijać ze mnie i z innych to proszę nie odpisuj na to . Chciałabym się może czegoś więcej dowiedzieć bo szukałam na innych forum i niczego podobnego nic nie znalazłam. ( 09.12. ) kochałam się z chłopakiem i doszedł do środka, od razu poszłam się umyć i w ogóle. ( 10.12. ) Dostałam okres tak jak powinnam dostać ale dostałam go o 2:30 zdziwiłam się bo zazwyczaj mój cykl trwa 24 dni jak zawsze i normalnie dostaje okres rano jak wstanę lub wieczorem. Jak robię siku to mam mocny intensywny kolor żółty, nie wiem może to normalne ale nigdy również takiego czegoś nie miałam przez cały dzień. Nigdzie nie mogłam się doczytać również o moczu. Tak wiem mam zrobić test ale na pewno nie teraz dopiero za 2 tygodnie bym chciała. Chłopak nalega na tabletkę dzień po ale ja nie jestem przekonana do tej tabletki. Proszę również nie odpisywać typu zabezpieczajcie się i w ogóle to nic nie da Po prostu już tego nie robimy z zabezpieczeniem po naszych innych wpadkach i tyle Proszę odpowiedzieć czy któraś z was miała tak samo lub podobnie do mojej sytuacji i zaszła w ciąże ? Proszę o normalne odpowiedzi na prawdę bo to nie ma sensu się przekrzykiwać przez internet. Z góry dziękuje o odpowiedzi
reklama
Rozwiązanie
Nie rozumiemy się. Okres płodny i niepłodny ma się tak czy inaczej, problem polega na tym, że przy cyklu nieregularnym (nie wiem skąd wzięło się w Twoim poście regularne współżycie, nie pisałam o tym, a o nieregularnym cyklu) wyznaczenie tych dni płodnych jest obarczone wysokim ryzykiem błędu. Sorry, wolę wkładkę domaciczną, nie mylić z hormonalną.Dobrze jest z 12 cykli miec na naukę.
W tym sęk, że stosując m.n. masz świadomość, że masz okres plodny i nie plodny. Tym samym jak nie planujesz dziecka to nie wspołzyjesz "regularnie" ( to zalezy co masz na myśli pisząc regularnie np. codziennie? Co dwa dni? Co 5?) a w dni nieplodne.
Heh, przecież zadaniem np...Nawet krwawienie to nie miesiaczka a krwawienie z odstawienia...
Idz do ginekologa i powiedz mu ze myslisz ze jestes w ciąży bo dostałaś okres godzinę wcześniej niz zawsze dostajesz
Organizm to nie zegar.
Dla mnie w ciazy nie jesteś.
To ze dostalas okres zawsze rano nie znaczy ze nie mozesz następnym razem dostać w nocy ..opanuj sie i doucz moze warto przełożyć seks na za kilka lat jak juz skumasz o co w tym wszystkim chodzi
Organizm to nie zegar.
Dla mnie w ciazy nie jesteś.
To ze dostalas okres zawsze rano nie znaczy ze nie mozesz następnym razem dostać w nocy ..opanuj sie i doucz moze warto przełożyć seks na za kilka lat jak juz skumasz o co w tym wszystkim chodzi
reklama
Anonimowa19
Fanka BB :)
Bardziej beszczelnej i chamskiej gówniary to chyba tu jeszcze nie widziałam. Nie ma co sobie strzępic juz języka dziewczyny, to troll na bank, bo nie wierze, że ktos w pełni rozumu pisałby takie teksty.
Cześć dziewczyny jestem nowa na forum i potrzebuje jakiejś porady czy pocieszenia...
mam 23 lata od nie dawna zaczełam współżyc z narzeczonym. 06.12 powinnam dostać okres a tu nic niby miałam objawy bolący brzuch plecy a okresu jak nie było tak nie ma. moje cykle to 28-31 dni nigdy dłużej, nie pamietam kiedy ostatnio mi sie spóżnił. poprzedni okres miałam 08.11 był troche bardziej obfity niż zwykle i trwał 8 dni gdzie przewaznie było 5 ostanie 3 dni to raczej zabrudzona bielizna krwia. przed tym okresem stusunek odbył sie 30 i 31 pazdziernik i okres był normalnie jak mówiłam 08.11, ostatni stosunek 2i 3 grudzień zawsze sie zabespieczamy prezerwatywą i raczej wszytsko było w porządku. mysle że tez były to dni niepłodne. Strasznie sie denerwuje czy to ciąża juz mnie chyba brzuch boli ze stresu ((((
mam 23 lata od nie dawna zaczełam współżyc z narzeczonym. 06.12 powinnam dostać okres a tu nic niby miałam objawy bolący brzuch plecy a okresu jak nie było tak nie ma. moje cykle to 28-31 dni nigdy dłużej, nie pamietam kiedy ostatnio mi sie spóżnił. poprzedni okres miałam 08.11 był troche bardziej obfity niż zwykle i trwał 8 dni gdzie przewaznie było 5 ostanie 3 dni to raczej zabrudzona bielizna krwia. przed tym okresem stusunek odbył sie 30 i 31 pazdziernik i okres był normalnie jak mówiłam 08.11, ostatni stosunek 2i 3 grudzień zawsze sie zabespieczamy prezerwatywą i raczej wszytsko było w porządku. mysle że tez były to dni niepłodne. Strasznie sie denerwuje czy to ciąża juz mnie chyba brzuch boli ze stresu ((((
Witam. Jestem nowa na forum i to jest mój drugi post. Więc proszę o pomocne odpowiedzi a nie śmieszkowate co uzyskałam wcześniej, jeśli masz zamiar się nabijać ze mnie i z innych to proszę nie odpisuj na to . Chciałabym się może czegoś więcej dowiedzieć bo szukałam na innych forum i niczego podobnego nic nie znalazłam. ( 09.12. ) kochałam się z chłopakiem i doszedł do środka, od razu poszłam się umyć i w ogóle. ( 10.12. ) Dostałam okres tak jak powinnam dostać ale dostałam go o 2:30 zdziwiłam się bo zazwyczaj mój cykl trwa 24 dni jak zawsze i normalnie dostaje okres rano jak wstanę lub wieczorem. Jak robię siku to mam mocny intensywny kolor żółty, nie wiem może to normalne ale nigdy również takiego czegoś nie miałam przez cały dzień. Nigdzie nie mogłam się doczytać również o moczu. Tak wiem mam zrobić test ale na pewno nie teraz dopiero za 2 tygodnie bym chciała. Chłopak nalega na tabletkę dzień po ale ja nie jestem przekonana do tej tabletki. Proszę również nie odpisywać typu zabezpieczajcie się i w ogóle to nic nie da Po prostu już tego nie robimy z zabezpieczeniem po naszych innych wpadkach i tyle Proszę odpowiedzieć czy któraś z was miała tak samo lub podobnie do mojej sytuacji i zaszła w ciąże ? Proszę o normalne odpowiedzi na prawdę bo to nie ma sensu się przekrzykiwać przez internet. Z góry dziękuje o odpowiedzi
Nie bierz tabletki,nie sadze zebys była w ciąży,dostalas okres godzina nie ma znaczenia,dzien lub dwa tez nie maja znaczenia.Rozne czynniki maja wpływ na przesuniecie miesiączki,mowie o dniach tygodniach,wtedy można podejrzewać ciaze.Zamiast tabletki warto poczytać lub zasiegnac opinii lekarza w zakresie skutecznego zabezpieczenia.To tak na przyszlosc.
Nulini
Po prostu szczęśliwa!
natalia, a czemu zamiast pisać w internecie nie spróbowałaś najprostszej i najtańszej opcji sprawdzenia, czy nie jesteś w ciąży, czyli testu???
chciałam zaczerpnąć jakiejs porady stres minie i okres sie pojawi...
test nawet nie chce mysleć że może byc pozytywny
test nawet nie chce mysleć że może byc pozytywny
Niestety tutaj z magicznej kuli ani z fusów nikt tego nie wywróży. Masz 3 opcje:
- test z moczu,
- test z krwi,
- ginekolog, ale na niego raczej za wcześnie, bo na usg może jeszcze nic nie zobaczyć. W sensie może widzieć nawet pęcherzyk, ale jeszcze bez serduszka.
- test z moczu,
- test z krwi,
- ginekolog, ale na niego raczej za wcześnie, bo na usg może jeszcze nic nie zobaczyć. W sensie może widzieć nawet pęcherzyk, ale jeszcze bez serduszka.
Myślicie że to może być ciąża w tym przypadku na pewno? czy już sobie to uroiłam i ze stresu okres sie spóznia a stresu ostatnio mi nie brakuje..
Anonimowa19
Fanka BB :)
Zrób test, będziesz wiedziec. Naprawde nie jestesmy wróżkami.Myślicie że to może być ciąża w tym przypadku na pewno? czy już sobie to uroiłam i ze stresu okres sie spóznia a stresu ostatnio mi nie brakuje..
reklama
Okres spóźniający się kilka dni nie musi być wyznacznikiem ciąży. Różnie bywa - stresujący cykl, infekcje, zresztą sezon chorobowy w pełni. Ale test bym zrobiła, wolałabym wydać te 12 zł i może wiedzieć na czym stoję