reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy to ciąża??? Objawy bardzo wczesnej ciąży

Cześć dziewczyny,
Błagam podpowiedzcie bo oszaleję. W piatek 2.08 mialam owu i wtedy też działaliśmy z moim (wypadała w 16 dzień cyklu) w środę rano zauważyłam docierając się delikatne plamienie/krwawienie - tylko na papierze było widać na bieliźnie już nie później takie brunatne plamienie, kolejny dzień czwartek to samo wczoraj już tylko takie telikatne plamienie. Trochę chyba za wcześnie na implantację, takie lekkie rozpieranie w dole brzucha czuję, pojawiło się zmęczenie i częstsze wizyty na siusiu. Mam długie cylke bo ok 33-35 dni. Kiedy zrobić test i czy robić? Czy iść go gina bo yo może wskazywać na coś innego niż ciąża

Implantacja najwcześniej 6dpo, jeżeli to była ona test już po 48h powinien być pozytywny

Edit. I Lady Loka dobrze mówi, max fazy lutealnej to 16 dni, więc jeżeli 16dc to owulacja, to okres w 32dc

reklama
Mam problem kochalam sie ze swoim chlopakiem w ostatni dzien okresu tzn zawsze przypada to na niedziele.Zazywam pigulki logest jednak zwazywszy na to ze ostatnio duzo biore lekow ( antybiotyki ) to uzywamy gumek.Los chcial i wlasnie w niedziele nam spadla i zostal w srodku troche sie zmartwilismy tym co wiecej w srode zapomnialm wziasc pigulki ( wzielam ja jednak 11.30 - 12h ) czyli w terminie sie zmiescilam - teoretycznie praktycznie nie wiadomo.Lekarz powiedzial ze nie mozliwe ze jestem w ciazy ze pigulki wstecz nie dzialaja jednak mam powiekszone piersi bola mnie sutki glownie, czasem zabola jajniki ale moze to byc to ze jestem w czasie cylku.Jestem zmeczona senna ale czesto mi sie to wczesniej zdazalo biorac antybiotyki.Robilismy test jakies 10 dni po felernym stosunku byl negatywny nastepny robilismy 14 dni po ale nic nie wyszlo tzn zadna kreska sie nie pojawila.Teraz chcemy powtorzyc kolejny raz tzn test i zobaczyc co bedzie.
Strasznie sie boimi co o tym sadzicie prosze o wasza opinie.
Dziekuje
An

Mam problem kochalam sie ze swoim chlopakiem w ostatni dzien okresu tzn zawsze przypada to na niedziele.Zazywam pigulki logest jednak zwazywszy na to ze ostatnio duzo biore lekow ( antybiotyki ) to uzywamy gumek.Los chcial i wlasnie w niedziele nam spadla i zostal w srodku troche sie zmartwilismy tym co wiecej w srode zapomnialm wziasc pigulki ( wzielam ja jednak 11.30 - 12h ) czyli w terminie sie zmiescilam - teoretycznie praktycznie nie wiadomo.Lekarz powiedzial ze nie mozliwe ze jestem w ciazy ze pigulki wstecz nie dzialaja jednak mam powiekszone piersi bola mnie sutki glownie, czasem zabola jajniki ale moze to byc to ze jestem w czasie cylku.Jestem zmeczona senna ale czesto mi sie to wczesniej zdazalo biorac antybiotyki.Robilismy test jakies 10 dni po felernym stosunku byl negatywny nastepny robilismy 14 dni po ale nic nie wyszlo tzn zadna kreska sie nie pojawila.Teraz chcemy powtorzyc kolejny raz tzn test i zobaczyc co bedzie.
Strasznie sie boimi co o tym sadzicie prosze o wasza opinie.
Dziekuje
Anna
Raczej nie wygląda to na ciążę – wbrew pozorom zajście w ciążę nie jest takie łatwe, jak się wydaje (chyba że jesteś jakąś wyjątkową szczęściarą! 😅).

Na tak wczesnym etapie objawy ciąży zazwyczaj się jeszcze nie pojawiają, a wiele z tego, co opisujesz, może po prostu wynikać ze stresu, napięcia i tego, że bardzo się na tym skupiasz. Wiem, jak łatwo można coś sobie wmówić, gdy bardzo się czeka lub boi.

Oczywiście nikt Ci tu na 100% nie powie, co się dzieje – dlatego najlepiej będzie, jeśli zrobisz test, wtedy będziesz miała jasność.

Ale na spokojnie – nie nakręcaj się tak, bo prawdopodobieństwo ciąży jest naprawdę niewielkie. A pamiętaj, że sama nerwówka może opóźnić okres, więc nie warto się dodatkowo stresować

Raczej nie wygląda to na ciążę – wbrew pozorom zajście w ciążę nie jest takie łatwe, jak się wydaje (chyba że jesteś jakąś wyjątkową szczęściarą! 😅).

Na tak wczesnym etapie objawy ciąży zazwyczaj się jeszcze nie pojawiają, a wiele z tego, co opisujesz, może po prostu wynikać ze stresu, napięcia i tego, że bardzo się na tym skupiasz. Wiem, jak łatwo można coś sobie wmówić, gdy bardzo się czeka lub boi.

Oczywiście nikt Ci tu na 100% nie powie, co się dzieje – dlatego najlepiej będzie, jeśli zrobisz test, wtedy będziesz miała jasność.

Ale na spokojnie – nie nakręcaj się tak, bo prawdopodobieństwo ciąży jest naprawdę niewielkie. A pamiętaj, że sama nerwówka może opóźnić okres, więc nie warto się dodatkowo stresować
Wiesz, że odpowiadasz na post z 2005 roku?

Do góry