Dziś oddaliśmy kupkę do badania, tak jak pediatra chciała. Od wczoraj Igor nie ma znów żadnych plam. Może dwie malutkie pojawiają się i znikają przez cały dzień. Dziwne. Myslisz, ze na alergia na mleko? Nie miałby wtedy tych plam caly dzien , każdego dnia? No i on tego nie drapie, wiev chyba mu nie przeszkadzają...@luiska sprawdź, czy w nocy nie jest dziecku za ciepło. Może być tak, że ciepło zaognia problem. Warto też zwrócić uwagę na środki piorące. Mnie to wygląda na alergię. Spróbuj posmarować kawałek kremem bambino w metalowym pudełku i sprawdź czy jest poprawa, czy nie będzie gorzej. Jeśli alergią powinno trochę pomóc. Twój syn ma to, co ja obecnie na dłoni. Robią się bąble z płynem surowiczym. To swiedzi, takie dziwne uczucie, bo trudno to swędzenie zlokalizować, ale rozdrażnia wystarczająco. Potem bąble pękają, robia się czasem ranki bo skóra nie jest elastyczna w tym miejscu, to robi się strasznie czerwone. Boli, bo masz wrażenie jakby było z ognia. I jest to ewidentnie u mnie alergią na mleko, bo mam skazę. U twojego dziecka też może być. Moje ręce teraz już lepiej wyglądają. Muszę bardzo uważać na to, co jem. Ale musiałam leczyć sterydami i lekami antyhistaminowych. Polecam alergologa zwłaszcza jeśli krochmal pomaga.
reklama
Przyznam, że nie wiem. Ja nie mam cały czas zaogniaja mi się, jak coś zjem nieodpowiedniego. Wtedy wychodzą i je widać, a potem znikają. Naprawdę nie wiem. Z całą pewnością potrzebujecie badań, bo to nie jest normalne. Ponoć badanie kalprotektyny w kale dużo może powiedzieć odnośnie alergii.Dziś oddaliśmy kupkę do badania, tak jak pediatra chciała. Od wczoraj Igor nie ma znów żadnych plam. Może dwie malutkie pojawiają się i znikają przez cały dzień. Dziwne. Myslisz, ze na alergia na mleko? Nie miałby wtedy tych plam caly dzien , każdego dnia? No i on tego nie drapie, wiev chyba mu nie przeszkadzają...
Zobaczymy,co wyjdzie z kału. W piątek mamy wizytę kontrolną i mam nadzieję, że wyniki juz będą. Z krwi nie wyszło nic. Jeszcze wymaz sliny został pobrany.Przyznam, że nie wiem. Ja nie mam cały czas zaogniaja mi się, jak coś zjem nieodpowiedniego. Wtedy wychodzą i je widać, a potem znikają. Naprawdę nie wiem. Z całą pewnością potrzebujecie badań, bo to nie jest normalne. Ponoć badanie kalprotektyny w kale dużo może powiedzieć odnośnie alergii.
Alusia_1992
Fanka BB :)
No to najgorsze.. pojawia się i znika. Jak to wytłumaczyć lekarzowi? Ale tu koleżanka ma rację tzn my też smarujemy bambino( nasz lekarz stwierdził że Nivea może uczulać) w metalowym pudełku..
Alusia_1992
Fanka BB :)
A to może ja się wtrace.. ja mam takie samo ,, coś,, jak mam doczynienia z pasternakiem.. a dokładnie z natką od niego. Pietruszka nie ale on już mnie uczula.. jego natką ale świeża doprowadza do tego.. tylko u mnie wygląda to jak poparzenia..@luiska sprawdź, czy w nocy nie jest dziecku za ciepło. Może być tak, że ciepło zaognia problem. Warto też zwrócić uwagę na środki piorące. Mnie to wygląda na alergię. Spróbuj posmarować kawałek kremem bambino w metalowym pudełku i sprawdź czy jest poprawa, czy nie będzie gorzej. Jeśli alergią powinno trochę pomóc. Twój syn ma to, co ja obecnie na dłoni. Robią się bąble z płynem surowiczym. To swiedzi, takie dziwne uczucie, bo trudno to swędzenie zlokalizować, ale rozdrażnia wystarczająco. Potem bąble pękają, robia się czasem ranki bo skóra nie jest elastyczna w tym miejscu, to robi się strasznie czerwone. Boli, bo masz wrażenie jakby było z ognia. I jest to ewidentnie u mnie alergią na mleko, bo mam skazę. U twojego dziecka też może być. Moje ręce teraz już lepiej wyglądają. Muszę bardzo uważać na to, co jem. Ale musiałam leczyć sterydami i lekami antyhistaminowych. Polecam alergologa zwłaszcza jeśli krochmal pomaga.
A kto powiedział, że nie uczula. Z reguły nie uczula, ale widać może. Zastanów się też czy sam pasternak, czy chemia z niego. Ja normalnie uwielbiam paprykę. Ale zima to ma tak dużo chemii, że uczulenie wychodzi.A to może ja się wtrace.. ja mam takie samo ,, coś,, jak mam doczynienia z pasternakiem.. a dokładnie z natką od niego. Pietruszka nie ale on już mnie uczula.. jego natką ale świeża doprowadza do tego.. tylko u mnie wygląda to jak poparzenia..
Nie wiem, czy wiesz, ale bambino jest nivey [emoji6] Mam dwóch atopików w domu, buźkę z reguły smaruje bambino. Ten krem pamiętam z dzieciństwa. Pomagał mi na ukąszenia komarów [emoji16]
Luiska jak wprowadzasz nowy produkt, to jeden na tydzień. Bo na początku nie musi uczulać, a może nawet po 7 dniach. Mnie papryka od razu nie uczula. Dopiero jak się nagromadzi tego za dużo w organizmie. Trzeba obserwować. To nie takie proste. Poczytaj też składy słoiczków. Mojego syna zaczęła uczulać skrobia kukurydziana i musiałam sama zacząć gotować, bo jadł tylko jeden rodzaj słoiczków.Dziękuję Wam Dziewczyny za pomoc. Igor w sumie jadł pasternak ze słoiczka a po kilku dniach wystąpiły plamy. Ja już sama nie wiem [emoji2356] dziś zjadł marchew z ziemniakami. Zobaczymy, czy w nocy znów go obsypie
Alergię bywają podstępne. A jak za dużo alergenu, to inne rzeczy, które z reguły nie muszą uczulać też mogą zacząć, bo są słabsze jelita.
reklama