reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy to 3 dniówka ?

stepienk24_12

Zaangażowana w BB
Córka od paru dni jest marudna i płaczliwa 4 dni temu cały tułów i głowę miała gorąca ale jak mierzyłam jej temperaturę to nie miała gorączki a dzisiaj zauważyłam czerwona wysypkę na brzuchu i główce czy to może być 3 dniówka i czy powinnam się udać z tym do lekarza bo już sama nie wiem

reklama
Córka od paru dni jest marudna i płaczliwa 4 dni temu cały tułów i głowę miała gorąca ale jak mierzyłam jej temperaturę to nie miała gorączki a dzisiaj zauważyłam czerwona wysypkę na brzuchu i główce czy to może być 3 dniówka i czy powinnam się udać z tym do lekarza bo już sama nie wiem
Może być 3 dniówka, a może milion innych rzeczy. Pokaż dziecko lekarzowi. Zupełnie nie rozumiem tej nowej "mody" by określać jednostkę chorobą i formy leczenia przez Internet.

Przy trzydniówce to raczej te 3 dni jest gorączka, potem wysypka. A Twoje dziecko z tego co piszesz nawet tej gorączki nie miało. U moich dzieci gorączkaprzy trzydniówce była wysoka i szybko wracała, konieczne było podawanie leków naprzemiennie co 4 godziny.

Przy trzydniówce to raczej te 3 dni jest gorączka, potem wysypka. A Twoje dziecko z tego co piszesz nawet tej gorączki nie miało. U moich dzieci gorączkaprzy trzydniówce była wysoka i szybko wracała, konieczne było podawanie leków naprzemiennie co 4 godziny.
Z gorączką różnie bywa. Nie każde dziecko ja ma. Córka nie miała lub miała niską i krótko, bo ja nie zauważyłam. Jak wystąpiła wysypka pediatra stwierdził trzydniówkę. Wysypka była charakterystyczna jak ta przy trzydniówce. Zaczęło się od karku, później tułów i na koniec kończyny.

Z gorączką różnie bywa. Nie każde dziecko ja ma. Córka nie miała lub miała niską i krótko, bo ja nie zauważyłam. Jak wystąpiła wysypka pediatra stwierdził trzydniówkę. Wysypka była charakterystyczna jak ta przy trzydniówce. Zaczęło się od karku, później tułów i na koniec kończyny.
Już ma wysypkę na karku i tułowiu starszy syn miał samo jak mial 10 miesięcy ale on to miał ponad 39 stopni gorączki

A z innej beczki : czy przy trzydniówce konieczna jest wysypka? Moje mlodsze dziecko gorączkowało przez 3 dni (około 38,5-39 stopnia). Teraz starsze, dzisiaj będzie trzeci dzień od kiedy zaczął mieć podwyższoną temperaturę. I nijak mi to do żadnej choroby nie pasuje, bo nic więcej nie mają. Do lekarza się nie wybieram jak do poniedziałku przejdzie. Młodszemu przeszło. Myśleliśmy, że to ba zęby. Ale starszy ma już wszystkie 😅

Ostatnia edycja:
A z innej beczki : czy przy trzydniówce konieczna jest gorączka? Moje mlodsze dziecko gorączkowało przez 3 dni (około 38,5-39 stopnia). Teraz starsze, dzisiaj będzie trzeci dzień od kiedy zaczął mieć podwyższoną temperaturę. I nijak mi to do żadnej choroby nie pasuje, bo nic więcej nie mają. Do lekarza się nie wybieram jak do poniedziałku przejdzie. Młodszemu przeszło. Myśleliśmy, że to ba zęby. Ale starszy ma już wszystkie 😅
U nas gorączki nie było u córki. Syn miał.

reklama
A ja się nie dziwię, usłyszałam na opiece świątecznej, że po co przychodzę z taką pierdołą i zabieram czas innym dzieciom, którym naprawdę coś dolega.
Dziecko jest od kilku dni chore. Pediatra normalnie przyjmował. Nie trzeba od razu iść do świątecznej opieki, bo ona jest od nagłych wypadków.

Do góry