reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy te testy są na pewno negatywne?

Witam!
Owulacja przypadała na dzień 30 marca według kalendarzyka. 1 oraz 2 kwietnia - w dni płodne kochaliśmy się z partnerem z zabezpieczeniem mechanicznym (prezerwatywa). Natomiast 2 kwietnia prezerwatywa pękła, nie doszło co prawda do wytrysku ani w środku ani na zewnątrz, a partner od razu po pęknięciu wyjął penisa ze środka.
Moje cykle są dość regularne, standardowo jest to 30-31 dni. Miesiączkę miałam dostać 15 kwietnia, dostałam ją 16 i zaczęłam brać antykoncepcję hormonalną.
Zrobiłam kilka testów ciążowych i po prostu moje pytanie brzmi - czy są one na pewno negatywne, ponieważ mam w zwyczaju doszukiwać się kresek (nawet po czasie, wiedząc, ze testy są już nie ważne).
Testy robione : 5 dni przed spodziewaną miesiączka, później 14 kwietnia wieczorem, 15 kwietnia w dniu spodziewanej miesiączki z porannego moczu oraz wczoraj (z domieszką krwi) 21 kwietnia wieczorem.
Zamieszczam zdjęcia poniżej. Wszystkie zrobione po 4-5 minutach (według ulotek i podanego czasu).
Dziękuję za odpowiedzi :)

Załączniki

• IMG_8566.jpeg
    IMG_8566.jpeg
    1,4 MB · Wyświetleń: 363
  • IMG_8663.jpeg
    IMG_8663.jpeg
    132,7 KB · Wyświetleń: 176
  • IMG_8664.jpeg
    IMG_8664.jpeg
    1,3 MB · Wyświetleń: 179
  • IMG_8767.jpeg
    IMG_8767.jpeg
    2,4 MB · Wyświetleń: 182
reklama
Mamy 22 kwietnia. Seks był 2 kwietnia. Po 20 dniach od stosunku testy są wiarygodne. Nie jesteś w ciąży bo test by już miał całkiem dobrze widoczną kreskę a jest negatywny.

Dostalaś miesiączkę 🤷‍♀️ miesiączka z zasady wyklucza ciąze.
A jak doszukujesz sie kresek po czasie, to może psycholog pomoże?
Tak myślę, że muszę się udać bo zauważyłam, że z miesiąca na miesiąc popadam w paranoje i nie jest to zdrowe.
Dlatego również przeszłam na antykoncepcję hormonalną, miałam 8 miesięczną przerwę ze względu na problemy zdrowotne. Dziękuję za odpowiedź! :)

Mamy 22 kwietnia. Seks był 2 kwietnia. Po 20 dniach od stosunku testy są wiarygodne. Nie jesteś w ciąży bo test by już miał całkiem dobrze widoczną kreskę a jest negatywny.
Dziękuję bardzo za odpowiedź!
Tak jak pisałam, mam w zwyczaju zaglądanie do tych testów po godzinach i potem zastanawiam się, co jest oczywiście głupie.

Do góry