reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy starałyście się w punkt natrafić w jakiś konkretny miesiąc starając się o dziecko?

Czyli w jakim miesiącu rodzą się najlepsze dzieci? W który miesiąc celować?
Też się chętnie dowiem.
Znowu się zgodzę. My jako ludzie w tym świecie, już bardziej takim jak tego chcą odgórnie światowi nadludzie (bo za takich się pewnie mają, sterując wszystkim), przez ten pęd w którym tkwimy już zapomnieliśmy dawno o tym, co jest sielskie i nasze prawdziwe, a może nawet duchowe.
A imię nie ma znaczenia? A zauważyłyście że większość ludzi o podobnych imionach są podobni rysami twarzy, kształtem nosa, czymkolwiek?
Oooo.... Muszę zmienić imię, może będę podobna do jakiejś sex bomby 🤣

reklama
Podobno jest to potwiedzone badaniami ze ludzie urodzeni w styczniu, lutym, marcu i kwietniu mają lepsze wyniki fizyczne niz ludzie urodzenie od maja do grudnia.

A swoją drogą, uważam, że teoria o warunkach poczęcia (poza tym, że bezpodstawna) jest cholernie krzywdząca dla dzieci poczętych przez IVF albo inne metody wspomagania rozrodu.

Co do teorii z księżycem, to pojawiają się zdania, ze może to wynikać z wpływu pola grawitacyjnego księżyca na płyny ustrojowe (tak jak na przypływy i odpływy). Niemniej badania są niemiarodajne (np. zbyt mała próba badanych, aby ją odnieść do ogółu).

Możesz mnie nazywać niedowiarkiem [emoji6] cudownie jest prowadzić dyskusje z kims, kto nie potrafi nie obrażając drugiej strony prowadzić rozmowy i wymieniać się poglądami. Za to kocham to forum [emoji3590]
Dobrze wiedzieć i wiesz co, nasz świat jest zbyt piękny i złożony, by być tylko za teoriami które są naukowe, bo jest wiele "nieodkrytych", o których rzadko się mówi, a które wynikają z poczucia/doświadczenia/licznych obserwacji (a po co by mówić o czymś nowym, co nawet zostało już może udowodnione, skoro np. PNŚ i DTVN nastawia lud i co miesiąc mówią o tym samym?) chyba nie chce im się tłumaczyć nowości na PL;) A co do faz księżyca to akurat niejeden lekarz kardiolog to tłumaczył - sami zauważając po pacjentach i rzeczywiście ma to wpływ. Całe życie się uczą, jak szarzy my. Co do nauki, trzeba też zauważyć, że tzw. dusze artystyczne widzą i czują więcej często nie opierając się tylko na badaniach. Jedni nie rozumieją drugich, ciągnąc ich za nos (np. jasani) pewnie stąd ta fascynacja poglądów i "miłość do forum", nikt nie mówił, że każdy musi się wypowiadać pod danym pytaniem. Jeśli coś się czuje, to się wtedy wypowiada. A jeśli jest też staż, to przypomnę, że założenia są tutaj takie, żeby wzajemnie się szanować i wspierać.

Dobrze wiedzieć i wiesz co, nasz świat jest zbyt piękny i złożony, by być tylko za teoriami które są naukowe, bo jest wiele "nieodkrytych", o których rzadko się mówi, a które wynikają z poczucia/doświadczenia/licznych obserwacji (a po co by mówić o czymś nowym, co nawet zostało już może udowodnione, skoro np. PNŚ i DTVN nastawia lud i co miesiąc mówią o tym samym?) chyba nie chce im się tłumaczyć nowości na PL;) A co do faz księżyca to akurat lekarz kardiolog to tłumaczył - sam też zauważył po pacjentach i rzeczywiście ma to wpływ. Co do nauki, trzeba też zauważyć, że tzw. dusze artystyczne widzą i czują więcej często nie opierając się tylko na badaniach. Jedni nie rozumieją drugich, ciągnąc ich za nos (np. jasani) pewnie stąd ta fascynacja poglądów i "miłość do forum", nikt nie mówił, że każdy musi się wypowiadać pod danym pytaniem. Jeśli coś się czuje, to się wtedy wypowiada. A jeśli jest też staż, to przypomnę, że założenia są tutaj takie, żeby wzajemnie się szanować i wspierać.

Pozwól, ze każdy będzie samodzielnie decydował czym się w życiu kieruje, ok? Ja tam się śniadaniówką akurat nie sugeruje, nie oglądam, co kto lubi. Oczekujesz wzajemnego szacunku to sama go okazuj innym, a swoje głębokie analizy mojej osoby i tego w jakim celu się wypowiadam zachowaj sobie dla siebie. Zadałam pytania, bo uznałam temat za ciekawy i chciałam potencjalnie poszerzyć horyzonty, liczyłam na ciekawa dyskusje, a jedyne co przeczytałam to to, ze jestem ograniczona i brak mi wyobraźni [emoji2368]

reklama
Jako dusza artystyczna zweryfikowana dyplomem magistra sztuki zdobytym na ASP wg Ciebie czuje i wiem więcej i nie muszę opierać się na badaniach.
Wiec oficjalnie wydaję opinię, że takich bredni to dawno nie czytalam.
Stwierdzenie, że ludzie o tym samym imieniu są do siebie często podobni fizycznie jest tak wybitne jak twierdzenia jasanki, że układ planetarny wpływa na genetykę człowieka. Obie możecie wziąć udział w konkursie i wygrać prestiżową nagrodę roku 2021.
Ogólnie jeśli nie wierzysz w horoskop i zbrodniczość szczepień to możesz zostać zwyzywana od „ignorantek”. Dyplom nie dyplom, najwyraźniej masz klapki na oczach!

Do góry