reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy starałyście się w punkt natrafić w jakiś konkretny miesiąc starając się o dziecko?

Kiedy tylko zaczęły w mojej głowie kiełkować myśli o macierzyństwie, "postanowiłam" sobie, że będę rodzić w pierwszy kwartał roku. Zależało mi, żeby mieć dzieci ze stycznia, lutego lub marca, ale dlaczego? Nie wiem ;) Może dlatego, że sama jestem z października, mąż z grudnia i za dzieciaka się wściekaliśmy, że cały rok na urodziny musimy czekać 😂
No i jak zaplanowałam, tak mam, Córka z 3 stycznia, Syn z 24 stycznia ;)
Ja też chcę mieć wszystkie dzieci z początku roku, tylko i wyłącznie z tego powodu, że dzieci grudniowe są jakby cały rok do tyłu.

reklama
Ja też chcę mieć wszystkie dzieci z początku roku, tylko i wyłącznie z tego powodu, że dzieci grudniowe są jakby cały rok do tyłu.
Tak, z tym się zgodzę. Ja jestem z 31 grudnia i to chyba najgorsza data. Zawsze byłam najmłodsza. W przedszkolu, szkole w późniejszych latach nikt nie pamiętał o moich urodzinach bo każdy myślał o imprezie 😉

Moim zdaniem tak. Wszak za ten charakter odpowiadają plemnik i jajko. W różnych fazach księżyca, porach roku inaczej kształtują się też hormony. Tak tylko gdybam. Nie wiem ile w tym prawdy,ale może ziarenko jest.

A jak układ planet wpływa na genetykę plemnika i jajka Twoim zdaniem?

Wpływa na hormony a co za tym idzie i na genetykę. Napisałam,że tak tylko gdybam. Nie wiem czy to prawda,ale ja nie odrzuciłabym tej teorii.

A jak hormony wplywaja na genetykę?

Ja tylko pytam, jestem ciekawa po prostu skąd się bierze Twoja opinia [emoji6] normalna rozmowa

Nieee 😳 szczerze mówiąc to nawet nie wiedziałam, że są takie przesady. Ale tak czy siak nie wierzymy w cos takiego, tylko i wyłącznie od nas zależy jak wychowamy dziecko :)

reklama
Genetykiem nie jestem, więc nie odpowiem na to pytanie.

Czyli Twoje przypuszczenia to po prostu subiektywne przypuszczenia, wiara, ze tak może być, bardziej jak wiara w Boga lub bożki lub jednorożce, niż ze gdzieś coś kiedyś czytałaś, może jakieś badania czy obserwacje naukowe, co mogłoby prowadzić w te stronę [emoji6] to chciałam wiedzieć. Myślałam, ze może faktycznie dotarłaś do ciekawych źródeł [emoji16]

Do góry