reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam. Coś mi Krystek zaczyna pokasływać, dałam mu syropek i jak na razie cisza. I przed spaniem Krystek dawał buziaki Radkowi na dobranoc:-), a Radek mi z otwartą buzią, bardziej to mnie oślinił:-D a jaką miał radochę przy tym:-D.

no ja już wreszcie uporałam się z pierogami, zbytnio zapału nie miałam ale jak już sobie to wymyśliłam to trzeba było plan wykonać :tak::tak:pierogi z kaszą gryczaną i białym serem - szczerze powiedziawszy pierwszy raz jadłam je u teściowej i mi bardzo zasmakowały :tak::tak:
No i na szczęście "mikołaj" przyszedł z poczty i paczkę przyniósł, a już się obawiałam, że przyjdzie mi na prędce kupować coś innego Mai :szok::szok::szok::tak::tak:
To super, że paczka od świętego dotarła na czas:tak:

Madzienka jak będę teraz robiła pierogi to Cię zaproszę do pomocy :-D:-D:-D:-D
Wiecie co? Zapomniałam Wam napisać że u Mai w przedszkolu rozdawali już role na jasełka i Maja jest Maryją :szok::szok::szok: i muszę kombinować jakiś strój :confused::confused: właśnie przeglądam co jest na allegro :tak::tak:
Gratuluje Mai roli:tak:
Aluśka: Zdrówka dla Amandy:tak:
Elza: Straszna tragedia
[*]:-(
Misia: Zdrówka życzę :tak:
Mandziula: Super, że z Zosią wszystko jest prawidłowo prawidłowo:tak:
A co z Fogią może któraś wie?:confused:

reklama
witam
nie było mnie pare dni
na lotnicko nie pojechalismy ponoc koolejka była do autobusu na zygmuntowskich i trzeba było stac w kolejce a za ciepło nie było dałam sobie spokoj zwyprawa
anaconda Asia tradcyjnie jest aniołkiem, a ciasto na pierogi to ja na oko robie :-D
moj kolega leczy dziecko u homeopaty i sobie chwali a ostatnio mi mowil ze jak jego dzieci goraczkuja to im nic nie podaje na zbicie goraczki bo goracza to reakcja organizmu i znaczy ze organizm sie broni, kurcze ja bym sie bała chyba
co do Bugi to czekam na rozwoj sytuacji bo MAcius goraczkue troche marudny jest, albo cos si roziwja albo 3 mu ida dzis nie spal do 1:szok: łąził po nas potem chodzil po pokoju, potem kladł sie na podłodze i płakał 3 godz tak, masakra, mam nadzije ze to te 3 jednak
u nas tez mikolaj w przedszkolu jutro, potem bugi, chrzesni z mikolajem a w styczniu zabawa choinkowa w pracy, ale te dzieciaki maja teraz wypas.....
miłego dnia

Witam z rana :-):-)
I znów nas trochę zasypało, niby trochę ale samochód biały :crazy::crazy: wczoraj mi płyn do spryskiwaczy zamarzł i nie mogłam szyb umyć dolałam zimowego i ciekawe czy mi dzisiaj puści :sorry2::sorry2: jakoś wcale się nie przygotowałam do tej zimy :baffled::baffled:
Madzienka śliczne foteczki śniegowe :tak::tak::tak: ja też się zastanawiam nad kupnem takich sanek bo mamy tradycyjne i niezbyt mi one odpowiadają :sorry2::sorry2:
Elza straszna tragedia :-:)-( musimy sobie częściej zdawać sprawę jakie życie jest krótkie i cieszyć się z tego co mamy dziś, ja też się zawsze boję jak mój J jedzie gdzieś dalej w trasę bo ilość wypadków na ulicach mnie przeraża :-:)-( [*] dla taty tego chłopca :-:)-(
Aluśka i jak Amanda? :confused::confused:
Justyna, Aneta a Wy nie możecie porozmawiać na basenie żebyście chodziły do jednej grupy :confused::confused: zawsze by Wam było weselej :tak::tak:
Justyna super, że Michaś coraz bardziej słucha poleceń, a chłopca "rozbrykanego" omijajcie z daleka ;-);-)
Marz całe szczęście że rączka B już nie boli :tak::tak::tak: zdrówka dla M oby uchronił się przed antybiotykiem :tak::tak:
Mandziula fajnie że Zosia nadal jest Zosią i że starszy braciszek mógł się z nią przywitać ;-);-) powodzenia na dzisiejszej wizycie :tak::tak:
Misia i jak dzisiaj brzuszek? :confused::confused: no no ładnie Ci Staś pospał :tak::tak: a jak Natalka? :confused::confused::confused:
Mirosia to możemy sobie ręce podać bo ja też wiecznie niewyspana ;-);-):-p:-p
Motylla zdrówka dla Krystka, oby go nic nie złapało :tak::tak::tak:
Gon1a to oby ta temperatura u Maciusia była od wychodzących ząbków :tak::tak:

Czesć już sroda jutto Mikolaj:-)
gabi wczoraj nie płakała ale że nie płakała to zasnęła w wózku i spała po przyniesieniu jej do domu, Zbudziliśmy ją bo balam się że mi w nocu wstanie, całe szczęście po 20 już spała.:-) bardzo to było fajne:-Ddziś rano jednak ziewała i marudziła. Rozmawiaąłm z panią i Pani mówi że ona wstaje co pół godziny siku, a tak to leży. Nie potrafi tam się wyluzować wyciszyć, a szkoda bo bardzo potrzebuje tego snu. Dziś np po południu ma angielski i niestety bywa na nim jak dętka:crazy:

Elza takie sytuacje są dla mnie strasznie niezrozumiałe ciężko mi sie pogodzić że młodzi ludzie muszą odejśc .
Madzienka jak zwykle piękne zdjęcia!!!
Maltanka ja zbudziłam Gabi, nie bałaś się że Hubcio Ci wstanie w środku ocy wyspany?
Misia ładnie Ci pospał, grzeczne masz dziecko:tak:Natalka idzie do przedszkola na Mikołaja?
Anaconda ja też nie mam odpowiedniego płynu.:sorry2:
Gon trzymam kiuki za Maciusia oby wydobrzał do niedzieli

No, w końcu Mikołaj saniami dojedzie z prezentami;-):tak::-D. Jeszcze tylko dokupić groszki takie kulki śmietankowe i popakować. Jutro młodzi dostaną słodkie paczki a lepsiejszy prezent to pod choinkę - planujemy kupić chłopakom Playstation :-). A i żeby żuczka nie przechwalić już 3 nocka cała przespana za to ROKi tradycyjnie skoki rozwojowe przechodzi nocą:crazy:.
Elza, przykre co spotkało rodzinę Twojego podopiecznego.
Anaconda, Twinguś Twingusiem ale pomyśl jak mi przychodzi Multi odśnieżyć:sorry2::tak::-D:-D.
Gonia zdrówka dla Maciusia.

Witajcie. Ja dochodze do siebie, powoli ale jakos idzie. Tzn gorączki juz od wczoraj popoludnia nie mam,ale gardlo fatalnie jeszcze:baffled: Ale dzieki temu ze juz nie mam gorączki jakoś funkcjonuje w domu,nawet staram sie sprzatac.

Ala zdróweczka dla Amandzi!!!

Madzienka super foteczki:-)

Eliza o matko ależ tragedia:-( [*] dla zmarłego!

Justyna ja tez mam w planach pierniczki:tak:

misia zdróweczka dla Ciebie!

mandziula fajnie ze Zosia to nadal Zosia :tak:

maltanka ale Hubert ma sen :-D

emka fajny dzionek za Wami :tak:

marz o masz! Zdróweczka dla Mateuszka no i dla Bartusia tez:-)

mirosia a dla kogo ten bioprarox, ja pamietam jak go uzywalam bedac dzieckiem:tak:

gon1a zdróweczka dla Maciusia:-)

anaconda no to niezle! rzeczywiscie przygotowana jestes na zime :-D no ale my nie lepsi bo nadal na letnich kołach,ale W jakos daje rade, w sobote koniecznie musimy wymienic:tak:

talia to witaj w klubie! Moj Maks tez tak mial ze spaniem w przedszkolu! Dopiero na wiosne sie przekonal,ale usypial bez przebierania:baffled:

Marta fajny prezent szykujecie :tak:

Justyna jak dzisiaj u lekarza????

Witam,
Stanisław śpi od ponad 1,5 godziny:szok::tak:wczoraj usnął o 23 z minutami, ale o 0.30 i o 3 płakał przez sen:-(musiałam głaskać go po pleckach...chyba cos go bolało albo się przyśniło:dry:a z Natalką zaraz wybieramy sie do laryngologa,bo mamy na 14.10:tak:nie wiem tylko co zrobić z przedszkolem:baffled:bo jutro Mikołaj,a ona nieco nadal smarka...no ze 3-4 razy trzeba jej wyczyścić nosek:sorry2:Staś z katarem też nieco lepiej,choć jeszcze ma sporo...oby do niedzieli było lepiej,bo inaczej będziemy musieli zrezygnować,by Wam czegoś nie sprzedać:-(mój brzuch nadal boli:baffled:nie wiem o co kaman:confused:no ale cóż dieta mi nie zaszkodzi:-D
sunday zdrowiej...tylko nie przemęcz sie tymi porządkami,bo na pewno jesteś osłabiona:sorry2:
aneta na początku małego kąpaliśmy przed Natalką,ale i tak się tłukł do 23:angry:więc teraz najpierw Natalka,bo jak chodzi do przedszkola to musi wcześniej wstać...a Staś później i to często czekam aż się zmęczy i zabrudzi pampka tyle ile musi i dopiero kąpiel;-)

Witam :rofl2:

Dzięki ze pytacie o zdrówko Amandy:tak: tak więc z nią już lepiej i dziś zbudziła się z samego rana bo stwierdziła ze idzie do przedszkola a tak to zwykle ciężko ją z wyrka ściągnąć :rofl2: ale jej nie puściłam bo jednak ta gorączka i wymioty to ją trochę osłabiły także dziś akcja regeneracja przed jutrzejszym dniem bo w przedszkolu ma być Mikołaj:-)

Misia
nie zazdroszczę nocki:no: oby kolejna juz była spokojna:sorry2:
Jak tam po wizycie? Co powiedział lekarz?
Konsultowałaś swój ból brzucha z lekarzem? coś za długo Cię on boli:dry:

No i zasiadam z popołudniową kawką :-):-)
Dzisiaj z rana spacerek z Madzia zaliczyłam a potem kawkę z Emilką, dzięki dziewczyny za pogadauszki :tak::tak:
A teraz na szybko obiad i może z Mają do reala się przejdziemy :confused::confused:
Marta ja nawet nie chcę myśleć o odśnieżaniu Waszego auta :szok::szok::szok:
Talia to dobrze że Gabi pospała sobie w drodze powrotnej do domu a może z czasem przekona się i zacznie sypiać w przedszkolu :tak::tak:
Sunday to mówisz że pomalutku choróbsko odpuszcza - i bardzo dobrze :tak:
Misia powodzenia na wizycie u laryngologa chociaż patrząc na zegarek to już jesteście po :baffled::baffled:

reklama
Witam się z Michałkiem na kolanach i z kawusią, coś mi głowę ból rozsadza:no:.

Sunday nareszcie dochodzisz do siebie:tak:super, cieszę się:-).
Dzisiaj było ciut szybciej niż w poniedziałek o 12 babcia wróciła z badania:tak:

Aluśka dobrze że z Amandą już lepiej:tak:

Motylla zdrówka dla Krystianka:tak:

Mirosia o to Olek chory:confused:chyba coś przeoczyłam:zawstydzona/y:. I dla Was zdrówka:tak:. I udanego spotkania z mamą:-)

Anaconda Anatka nie może na razie dołączyć do mojej grupy basenowej bo u nas jest przeludnienie:no:rozmawiałyśmy juz o tym z naszą instruktorką.
Super że spacer z Madzienką udany, i kawka z Emilką:tak:

Emilka należy Ci się lanie:sad::no:

Emka ciekawy i intensywny dzionek za Wami:tak:.

Iwonka
Ty już na urlopie???

Mandziulka super że na wizycie wszystko w porządku.
Pierniczki robiłam z tego przepisu Wielkie Żarcie - Przepis - Pierniczki pyszne poleciła mi go Normatywna, bo w tamtym roku go przetestowała, i ja też polecam:happy2:

Marz Bartuś bidulek nasz malutki z tym poparzeniem:-:)-(, całuski na bąbelki...i zdróweczka dla Mateuszka, trzymam kciuki by jednak antybiotyk nie był potrzebny:tak:

Misia
jak tam wizyta u laryngologa? Byłaś w Intermedzie?

Talia
ciężka sprawa z tym zmęczeniem Gabrysi, nie wiem co doradzić:no:

Gona zdrówka dla Maciusia oby ta gorączka była od ząbków:tak:

Dzisiaj M nie kładłam na drzemkę o 12 bo jak wróciłam z babcią do domu to zjedliśmy obiadek i odwieźliśmy mamę i babcię na busa, a że teraz busy odjeżdżają z ul. Cerkiewnej to musiałam pokazać gdzie to jest:tak:. No i teraz M zasnął mi na kolanach, dam mu chwilę i obudzę bo na noc nie zaśnie o normalnej godzinie:tak:.

Do góry