reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

co tu tskie pustki, pobudka!!!!
talia u nas tez problem z jedzeniem Asi trzeba wciskac a MAcius ostatnio tez słabiej je ale to pewnie przez ta chorobę no i przejadł sie amnna jadł chetnie po 250 ml a teraz z rana tylko potem juz nie chce
a taka babcia szczesliwa była ze MAcius 4 razy butle z kasza w ciagu dnia wciagnał a teraz sie martwi ze dziecko nie je:no::rofl2::rofl2:

reklama
Ja obecnie mieszkam jakieś 40 km od Lublina ( wróciłam na stare śmieci do rodziców, większy dom no i u swoich lepiej niż u teściowej)ale kilka lat mieszkałam w Lbn;)
Tak sobie czytam i widzę, że chyba żadna z mam nie rodziła na Staszica? Ja poprzednim razem rodziłam na Jaczewskiego a teraz mam lekarkę z tamtego szpitala i chyba tam się wybiorę...

hejka!!!!!
pogoda się pogorszyła to postów więcej na bb...jeden plus chłodniejszych dni....
J dzisiaj ma wolne i od rana jeździ załatwia sprawy z budową....wiecie co w tej gminie gdzie się budujemy to jakieś barany pracują....normalnie brak mi słów na tych urzędników....kurcze chyba tą pracę dostali za buraki....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ja dzisiaj mam w planach zanieść zdjęcia do wywołania bo już mi się trochę nazbierało.....

anetka jak dzisiaj brzuch....skurcze zniknęły????? trzymaj się dzielnie do końca...
madziara TY też.....dacie radę dziewczyny....a bobu sobie jeszcze pojesz....i tak dzielnie wszystko znosisz....
sun witaj...chłopczyk czy dziewczynka?????
sunday Czaruś coś nadal kaszle ale tylko rano jak wstanie potem cały dzień cisza....chyba to alergia.... ale jutro wybiorę się z nim do lekarza niech go osłucha....
a jeśli chodzi o budowę.... to przyjemniejsze wydawanie będzie jak już będziemy go wykańczać.... a tyle kasy idzie na jakiś piach, cement itp. tym bardziej że nie chcemy pchać się w jakieś kredyty....ale obawiam się tych pieniędzy z mieszkania starczy nam tylko na wybudowania domu w stanie surowym....już się nie mogę doczekać....
justynka no to teraz będziecie mieli koszenie:-):-):-) mój J na wsi sieje trawę na nasiona i już 2 razy reperował kombajn w tym sezonie....
karlita nie bój się.... ja wczoraj właśnie byłam u dentysty na zdjęciu szwów po ósemkach....nic a nic mnie nie bolał zabieg.... a facet zrobił to tak w błyskawicznym tempie że nawet nie zdążyłam się bać...trzymam kciuki....
mandziula ale za to jakie będą pyszne dżemy i soki jak masz takiego pomocnika....kochany Mikuś musi pomóc mamusi....bo mamusia musi teraz bardziej uważać na siebie....
u nas trwa produkcja ogórków....a to z kurkumą, curry, przyprawą grillową, chili itp.
misia mam nadzieję że ćwiczenia pomogą i pielucha dla Stasia i wkładki dla Natalki nie będą potrzebne....trzymam kciuki
patlysia witaj wśród nas....napisz coś więcej o sobie....nie ma jak u mamy co???? ja co prawda mam ubranka dla chłopca ale zamierzam mieć drugie dziecko więc na razie nic nie odsprzedaję....ja rodziłam na lubartowskiej bo tam mam lekarza...
gon1a tak tak jeden jest mój:-):-):-)

Witajcie. Dzisiaj znwou pospałam pranie do 9.30:zawstydzona/y::-p no ale jak urlop to urlop, taka pogoda to tylko spać. :eek:
Teraz zamiast sie ogarniać to mam prawdziwego LENIA! :baffled:

Co do placków, to napisze i wstawie na kulinarny :-)

mandziula super udało ci się odpocząć:-) owocnej pracyn dla Ciebie i Koli ;-)

misia oby ćwiczeni wystarczyły i wkładki Natalce nie były potrzebne :tak:

patlysia Witaj! Zapraszamy do pisania:-)
U nas chyba ktoś rodził na Staszica, bądź cierpliwa, teraz okres urlopów i troszkę bb-mamusiek odpoczywa:tak:
A w która stronę od Lbn mieszkasz?

talia zdrówka dla Gabi,oby utrzymała sie w zdrowiu:tak:
Pochwal sie żakiecikiem jak kupisz :-)

Eliza to zdróweczka dla Czarusia!!!

A gdzie reszta??? Co porabiacie w taką pogodę??? Dobrze ze nie pada...

sun witaj...chłopczyk czy dziewczynka?????

Wszystko wskazuje na to, że dziewczynka, mąż do drugiego usg wmawiał mi, że napewno będzie chłopak, więc lekkie zdziwienie przeszedł jak na usg okazało się, że jednak dziewczynka. Imię niestety jeszcze nie wybrane, nie sądziłam, że będzie to tak trudna decyzja, chodzi nam po głowie Zuzia albo Agatka ale ani do jednego ani drugiego nie mam 100% przekonania.
Co do szpitala to nie myślałam, że na Staszica jest tak mało tu popularny, ale gdyby się ktoś znalazł kto ma jakieś doświadczenia z tym szpitalem to bardzo proszę o poradę co potrzebuje zabrać dla maluszka do szpitala.

Witam,

Pogoda nam się popsuła aż nie chce się z domu wychodzić. Dzisiaj to już tak wieje że czuje sie w powietrzu jesień. Chyba musimy ponownie poprosić Anacondę o trochę słoneczka, ostatnio taka prośba podziałała:laugh2:

Sunday ładnie pospałaś, ale to dobrze, w końcu masz urlop to korzystać trzeba

Sun i Zuzia i Agatka ślicznie... Znam dziewczynki o tym imieniu i są bardzo fajne, Ale Agatka bardziej mi się podoba;-);-)

Eliza
współczuję wizyty w urzędach "tej" gminy. I nerwów z tym związanych. A dla Czarusia zdróweczka podsyłam:tak:
Wybierasz się do Krzyżanowskiej? Słyszałam że jest na urlopie...
Trochę mamy łąk do koszenia, dlatego J postanowił kupić ten rozdrabniacz, bardziej się opłaca niż wynajmować;-)

Patlysia Witaj!!:-)
U rodziców zawsze lepiej niż u teściowej:yes:;-)
Ja mam chłopca ale ubranek nie odsprzedaję, też planuję powiększać rodzinę:tak:

Gona
Michał rok temu też miał apetyt dosłownie na wszystko, ale teraz to święto jak coś zje oprócz mleka:no:.

Talia może to jakiś alergiczny kaszel u Gabi:confused: Życzę udanych zakupów:tak:

Mandziula Mikołajek to uroczy facecik, dobrze że chce pomagać mamusi:tak:

Misia trzymam kciuki aby ortopedycznie u dzieci wszystko się unormowało i aby Staś uniknął pieluchy a Natalka wkładek:tak:
My mamy jutro wizytę i już mam lekkiego stresa:baffled:

Emilka:

Justysiu
z okazji 2 urodzinek życzymy Ci jak najwięcej uśmiechu, radości, zabawy, miłości, spokojnego, beztroskiego dzieciństwa

Witajcie.

Wczoraj niestety Paweł nigdzie nie pojechał, a co gorsze zajął mi komputer :crazy: Ale później przyszła koleżanka i miło spędziłam wieczór. Mimo że wcześnie poszliśmy spać to i tak jakaś niewyspana wstałam, ale to chyba przez te nocne kursowanie do toalety :sorry: Cały czas żyję tylko porodem, kiedy się zacznie, czy wszystko będzie dobrze z dzieckiem, jak Ola zareaguje że mnie nie będzie, i takie tam, zeświruję niedługo :eek:

Jestem tak głodna że konia z kopytami bym zjadła :-D Z lodówki zjadłam wszystko co było, i teraz stoi pusta, z szafek też wyjęłam wszystko co zjadliwe, chyba dopiero teraz przytyję :tak: po pracy ma mi Paweł przywieźć gołąbków od mamy, może coś tam jeszcze dorzuci, mam nadzieję :-p

Cieszy mnie że Ola już nie ma żadnej wpadki nocnikowej w dzień, ładnie robi siusiu, ale kupę niestety nie, chowa się gdzieś po kątach i dopiero mówi kupa, i chce chusteczki żeby wytrzeć i wynieść :sorry:

I znowu mi skurcze idą.................. hmmmmmm

Justyna nie stresuj się wizytą, będzie dobrze :tak:

sun83, patlysia witajcie

sunday jakie nie pada???? u mnie co chwila leje :baffled:

elza i ja muszę swoje zdjęcia wywołać, ale to chyba dopiero po porodzie, a skurcze są znowu od dzisiaj :sorry:

talia mam nadzieję że dyrektor jednak Ci podpisze, trzymam kciuki, zdrówka dla Gabi i ciesz się wolnością :-p

gon1a mi teraz nosidełko będzie potrzebne, a drugiego nie mam

misia trzymam kciuki za Stasia żeby pielucha nie była potrzebna :tak:

mandziula trochę się napracujesz przy soczkach i dżemach ale za to jak będą smakowały w zimie :tak: ja czekam na aronię u siebie i też robimy soczki na zimę

Madzienka super że udało Ci się pozałatwiać wszystko w Plusie, Ty już jesteś na urlopie?

Madziara moja torba do szpitala stoi spakowana, ale codziennie o czymś sobie przypomnę i dorzucam, a Ola systematycznie mi wyciąga i się wszystkim bawi, dobrze że później odkłada na miejsce :laugh2:

Ale ruch... :eek::eek::eek:

My dzisiaj zrobiliśmy troszkę zakupów na sobote, m.in. świeczkę, racę, balony, talerzyki i kubeczki. :tak:

Zjedliśmy wczorajszą ogórkową, naleśniki, upiekłam ciasto i siedzimy- choć nie powinnam bo mieszkanie woła o ratunek :zawstydzona/y:

Justyna ojj tak trzeba koniecznie wysłać prośbę do Anacondy!!!:tak:

Anetka i jak skurcze? Kiedy P przywiezie obiadek?

Emilka MEGA buziak dla Justysi!!! jak wizyta u teściów, babcia kupiła prezent???

reklama
Sunday ciasto powiadasz:rolleyes2:już kupiłam wiśnie:laugh2:;-)

Anetko dobrze że masz apetyt, organizm zbiera zapasy:tak:
Jak się teraz czujesz??
Dobrze że siku ląduje do nocniczka a na kupy przyjdzie jeszcze czas:tak:
Smacznych gołąbków życzę:happy:

Po drzemce M wyszliśmy na chwilę na dwór, było już o wiele przyjemniej niż rano. Ale teraz wieje

Do góry