reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Witam jak zwykle zabiegana;-). Wchodziłam kilka razy poczytać Was ale zaraz jęczenie młodych że coś chcą albo na kompa. To dziś zebrałam ich i pojechaliśmy do stryjenki mojej, pobiegali po świeżej trawce, jabłek nazbierali, trochę grosza nam skapło;-):tak::-p a i obiad miałam z głowy a M niech się zadowala wczorajszą pomidorówą i mrożoną pizzą.:-p:-p Rafiś kręci się i to mocno atakując szyjkę i pępek na zmianę:tak::-D:-D.
Całą dolna szczęka mnie boli a to wszystko przez M bo kupił filet z indyka:confused2: i od żucia mnie rozbolało.
Witam nowe mamuśki.:-)
Emilko, buziaczek urodzinowy dla Justynki.:-):-)
Anetko, dobrze że torba spakowana;-):tak:.
Sunday, niech zgadnę zakupy urodzinowe pewnie w motyw z Autkami?:eek:;-)
Sun, nie musisz wklejać suwaczka do posta, jakbyś potrzebowała pomocy to pisz na PW - klikasz na nicka osoby i wybierasz wyślij Prywatną Wiadomość.
Zmyam bo M dziś do 18-ej na zmianę i właśnie zajechał.

reklama
Hejka wieczorową porą

Jestem już po sprzątaniu mieszkania, cos trzeba było wyorzystać pustkę, teraz jestem głodna:-p
Smutno mi to pierwszy raz ze sama została tu w Puławach
Urlop jest już pewien tylko nie wiem czy wrócę z niego szybciej ale najważniejsze ze na morze mogę sobie pozwolić.

Sunday ale Ci dobrze że mozesz tak się wysypiać:laugh2: a jakie ciasto upiekłaś?
Elza współczuje takich schodów z urzędnikami, a pieniądze cóż zawsze mało jeśli chodzi o sprawy mieszkaniowe
Anetka już niedługo nie ześwirujesz ale niedługo będziesz przeszcześliwą mausia 2 dzieciatek

Witajcie....my dzisiaj odwiedziliśmy stolice, zakupki zrobione i planowane i troszkę spontaniczne ale wszyscy zadowoleni...no może z wyjątkiem mojej siostry której nie odwiedziliśmy...:zawstydzona/y:ale nadrobimy to....

Talia cicho i pusto w domu bez rodzinki...ja nienawidzę tej ciszy...
super że urlop klepnięty...udanego odpoczynku

Marta super dzionek za Wami....

Emilka buziak urodzinowy dla Justysi!!!

Aneta jedz póki możesz...już niewiele do końca więc i kg nie przybędzie:-p

Sunday sama robisz tort czy zamawiasz???jakie wymyśliłaś menu??
dzięki za przepis, brzmi tak apetycznie że aż mi się jeść chce...mimo że już po kolacji jestem...

Maltanka co u Was??H chodzi do przedszkola???

Elza współczuje przejść z urzędnikami, dzięki takim ludziom, wszyscy pracujący w tym zawodzie zamykani są w jednej szufladce....:rolleyes2:

Anaconda serdecznie Was pozdrawia...u niej trochę ochłodziło się:-Dtak do 36 stopni....

Madziarka, Karlita
gdzie jesteście??

Mandziula ale pyszności na zimę z Kola szykujecie...
Dzisiaj Jula stwierdziła że na działkę chciałaby zaprosić ciocie Sylwię, więc kochana nie masz wyjścia i musisz nas odwiedzić...

Misia co u Was??jak brzuszek Stasia???a ortopedą nie martw się na zapas....

spokojnych wieczorków...zmykam, bo zmęczenie daje znać o sobie...

Ostatnia edycja:
Witam,
wstałam z bólem głowy, po proszku jakoś dzień przetrwałam a teraz znowu mnie dopadł:angry:więc drugi Apap poszedł:sorry:nocka była nawet fajna,bo Staś pierwszą część przespał 6 godzin:szok:a potem dwa razy się budził...o 8 zbudziło mnie wołanie Natalki...nieco się zsikała, ale to pierwszy raz jak się tak obudziła i zawołała...potem sobie grzecznie poleżała w łózku (na szczęście bo nie miałam siły się podnieść) do 9.30...o 10 wstał Staś i skończyła się sielanka:-:)no:do 15 wisiał na mnie...jadł,robił w pieluchę...przejadał się,brzuszek trzeba było odgazowywac i tak w kółko...więc nasze plany na dziś legły w gruzach....dopiero jak usnął zjedliśmy obiad i o 16 wyruszyliśmy na godzinny spacer:tak:przy okazji okazało się,że buty Natalce trzeba kupić, bo zostały jej sandałki i kaloszki...inne są za małe:baffled:po spacerze mały znów aktywny, przysnął przed kąpielą o 19...a po kąpieli znów oczy jak 5zł i ani myślał spać....usnął dopiero o 22:szok:no ale liczę że po takim dniu noc będzie spokojna;-)

patylsia ja mam właśnie małego synka, ale ubranka ma po siostrzyczce (co udało mi się wybrać nie rózowego:-D) a reszta nie jest moja....więc nie mogę odsprzedać:sorry:
talia trzymam kciuki,by Gabi nic nie rozłożyło:tak:jaki żakiecik kupiłaś?
elza no tak to jest w urzędach...czasem brak słów:sorry:ale obawiam sie,że w każdej "pracy" jakiś oszolom sie znajdzie;-)
sunday dzięki za przepis:tak:
Emilka wszystkiego najlepszego dla Justysi!dużo zdrówka, uśmiechu:tak:
aneta jak skurcze,jedziesz na IP?jedz,jedz póki możesz;-)brawa dla Oli za postępy nocnikowe:tak:
madzienka ależ zazdroszczę wyprawy do stolicy;-)

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no i się obudził:angry:

Witajcie,
wczoraj zasiadłam do kompa wieczorem... ale normalnie w trakcie pisania padłam :zawstydzona/y: więc jak się przebudziłam to tylko kompa wyłączyłam odłożyłam i poszłam spać :-D

Wczorajszy dzień spędziliśmy bardzo intensywnie, Jula oddałam do teściowej a sama z Nelą pojechałam do mamy żeby ona mi młodej przypilnowała a ja zasiadłam zrobić księgę życzeń dla mojej psiapsiółki ze studiów która wychodzi za mąż właśnie...
i jak się zabrałam rano tak prawie cały dzień nad nią siedziałam i końca nie widać :-p a że ślub już w poniedziałek - i to w górach... więc ja nie pojadę - i koleżanka ma podjechać po albumy już jutro...

Tak wiec dziś biorę dwójkę i znów jadę do mamy... mam nadzieję że dziś już skończę tą księgę bo przy dzieciakach to nie ma pracy :zawstydzona/y: wszystko mi wyciągają, wszystko chcą same przyklejać i pomagać :-D:-D:-D

Misia i jak nocka?? współczuję problemów brzuszkowych....

Madzieńka ale Wam zazdroszczę tego wypadu - sama bym chętnie do wawy wyskoczyła... na pewno bym odetchnęła i odżyła... tylko nie wiem jak bym podróż przeżyła :sorry::zawstydzona/y:;-):eek:

Emilka najlepszego dla Justysi!!!!

Talia człowiek ma plan odpocząć a miejsca sobie znaleźć nie może jak tak cicho jest nie???

Aneta jedz na zdrowie!!!!
Mi też waga spadła znowu - wiec nadrabiam jak mogę... mama wczoraj mi dogadzała non stop :-D:-D:-D

A jak twoje skurcze? znów sobie poszły?

Sunday dzięki za przepisik... już idę go kopiować ;-)

Elza życzę oby szybko udało się uporać ze wszystkimi urzędniczymi sprawami!!!!

Maltanka jak u was? odżyłaś trochę po imprezowaniu??

O słyszę że dzieciaki się pobudziły... Julo coś gada więc uciekam do nich :-p

Miłego dnia kochane... i dużo słoneczka na niebie!!!!!

hej dziewczynki
wybaczcie moja nieobecnośc ale duużo mam na głowie

a jeszcze wczoraj zawału dostałam
Norb ładnie się bawił to chciałam trochę poprasować i w pewnym momencie jak ja ostawiłam zelazko norb się chyba potknął i uderzył w deskę i mi żelazko spadło w locie je uderzyłam ręką by poleciało dalej ale zahaczyło o Norba rączką (tyle dobrze) Norb sie wystraszył, obejrzałam go dokładnie zapominając o żelazku .... i dywan mi się stopił delikatnie .... i chyba żelazko do wyrzucenia ?? nie wiem zobaczymy czy sie odczyści

ale powiem wam ze chyba jeszcze przez godzinę miałam mdłości, żołądek w gardle i ręce mi sie telepały ....

NIE PRASUJĘ JAK DZIECI BĘDĄ W DOMU pier*(&^%$^$&^*(& ooooooooooooooooo niech mi stosy rosna albo niech E się wieczorami za to bierze .................

co u nas?? Gabi chodzi do przedszkola :-) Norbert w 95% odpieluchowany - latamy do kibelka - wszystko załatwiamy na nocnik albo na kibelek z nakłdką a Norb później sam spuszcza wodę ma taką frajdę ze aż milo patrzeć ;-)

Emilko wszystkiego najlepszego dla Emilki - niech rośnie zdrowa :-)

Anetka
macica się szykuje teraz już zaczęłaś 38 tydzień to już rodzić możesz :-) Brawa dla oli za postępy nocnikowe :-)

Madzieńka super ze zakupy udane :-)))

sun witaj :-) ze szpitalem nie pomogę bo tam nie rodziłam a słyszałam mało pozytywne opinie ale chyba najwięcej zależy od lekarza jakiego masz. Czy się tobą zajmie i o Ciebie zadba. Odbierze telefon w razie potzreby i postawi odział na nogi ;-)

Talia zazdroszczę wakacji nad MORZEM!!! ja też bardzo nie lubię byc sama ....

Elza
macie się z tymi urzędnikami.....

misia jak tam dzisiaj głowa ???

patylsia witaj niestety z ubrankami nie pomogę bo wszystko oddane ... :sorry:

Madziaaaaarka :-)))) co tam u Was???????? edit: wyprzedziłas mnie z postem - MIŁEGO TWORZENIA :-)

Foooooooooooooogia ?? jak zdrówko Twoje i dzieciaków ??

idę szykować Gabi do wyjścia :-)

a później nastawiam sie psychicznie na dzisiajszy zabieg :sorry::eek::rofl2::oo::oo::oo::oo::oo::oo::hmm:

Dzień dobry, my już po śniadanku, mieliśmy dzisiaj jechać na działeczkę ale jakieś burze zapowiadają więc inaczej planujemy dzionek...może jutro pojedziemy....
a dzisiaj kilka dziur do wywiercenia mamy, po wczorajszych zakupach:-p
:-p:-p:-p

Karlita o matko.....najważniejsze że nic się nie stało Norbusiowi...

Madziarka udanego, pracowitego dzionka....

miłego dnia...

p.s.
:ninja2::ninja2::ninja2:

Ostatnia edycja:
Witam!!!!!
My dzisiaj sobie z Czarującym pospaliśmy, normalnie do 9:szok::szok::szok:, dawno tak długo nie spałam..... ach jak fajnie.....

talia fajnie że urlopik dostałaś....a jak Cię ściągną z urlopu to muszą Ci zwrócić koszty za wszystko....więc pewnie Ci go nie skrócą.
madzienka takie nie zaplanowane zakupy są najfajniejsze, tylko z kasy ubywa :-D:-D:-D co ciekawego kupiłaś w IKEI?????
A jesli chodzi o urzędników to ja nie znoszę tych w gimnie bo na niczym się kurcze nie znają....a my tracimy na tym czas i nerwy....ja nie szufladkuje wszystkich bo wiem że są fajni i kompetentni np. w UW:-D:-D:-D
właśnie wczoraj myślałam o anacondzie....dzięki za pozdrowienia też ją pozdrów...kurcze 36 stopni normalnie epoka lodowcowa:-D:-D:-D
misia i jak nocka???? Stas dał pospać???? Jak głowa?????
madziara tak dzieci są bardzo pomocni wtedy kiedy nie trzeba:-):-):-)
karlita no to miałaś przygodę...normalnie z horroru... ale nic się Wam nie stało?????? pal licho dywan i żelazko ważne że Norbi nie poparzony...
Gratuluje odpieluchowania małego, szybko Ci poszło....
no i trzymam kciuki za zabieg....będzie dobrze.....daj znać

Witajcie.

Wstałam niewyspana przez naszego kocura :no: przywlókł sobie kocicę w nocy pod nasze auto i tak dawali że myślałam że ich rozniosę :wściekła/y:

Ale mamy też pierwszy sukces, kupa do nocnika, już myślałam że się nie przekona, ale jak wytłumaczyłam że tam nie tylko siku się robi to zrozumiała dzisiaj rano, a cieszyła się bardziej niż ja :-D Jeszcze tylko zostało opanować wychodzenie na dwór bez pampersa, bo jak ma na sobie ciuchy to robi w majtki :sorry:

elza oj jak ja bym tak pospała :tak:

karlita brawa dla Norberta za robienie w nocnik, dobrze że tak to się skończyło z żelazkiem, ja też staram się nie prasować przy Oli bo mi łapki pcha pod żelazko, trzymam kciuki za dzisiejszy zabieg

Madziara skurcze pojawiają się i znikają :cool: czekam na te silne

misia na IP mam zamiar pojechać dopiero jak będę rodzić, inaczej zostawią mnie na obserwację na 3 dni, a tego unikam, a jak dzisiejsza nocka? wyspana i bez bólu głowy wstałaś?

Madzienka super że wypad do stolicy udany, a z jedzeniem to mam tak że teraz ciągle jem, bo ciągle mi burczy w brzuchu :-p

talia dobrze że urlop udało się wywalczyć, teraz tylko czekaj na odpoczynek nad morzem

Marta super dzień za Wami :tak:

Justyna widzisz, wczoraj pisałam o kupie, a dzisiaj mówisz i masz :-D to forum działa jak spełnianie życzeń ;-)

reklama
hej wstala dziś w złym nastroju normalnie cały czas wydaje mi się ze Gabi śpi w w swoim pokoju a ja muszę być cicho, smutno mi samej. garysię to zobaczę dopiero w niedzielę jak z wesela wrócimy a potem razem nad mmorze.:tak:;-) dziś ma w planach mycie okien:eek: a i jeszcze odwiedzić galerię bo wczorajsza pogoda mnie dobiła i nie szłam.

Madziara
co to za ksiega zyczń?????
Anetka super że macie już nawet kupę na nocnik ślicznie Ola!!!

Karlita na pewno się wystraszyłaś, a z prasownaiem to lepiej poczekać na E, gratulacje za szybciutkie odpieluchowanie Norbercika, bystrzacha!! Moja Gabi w zeszlym roku też tak ładnie kumała już o co biega

Misia oby nocki przebiegały spokojnie u Stasia

Elza ale Ci czaruś pospał co mu nocką dałaś?:-D

Madzienka co zakupiliscie? pochwal się

Do góry