reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Hej :-)nie mam weny do pisania:no::-( bo noga mnie boli i jutro do rodzinnego śmigam rano żeby dał skierowanie na RTG - trochę spuchnięta zaczynam kuleć - nawet jeśli to i z gipsem dojadę;-):tak:. Ciocia na nockę przyjdzie żeby rano z młodymi zostać:tak:.
Córkę kumpeli na służbie będę miała więc nie da rady do kompa się dopchać:no::sorry2:.
Miłego dnia.
Ojej,Martus cos ty sobie narobila?
Trzymam kciuki zeby sie okazalo ze to nic powaznego:tak:;-)
Ja tez tym razem na chwile,Karola dokucza,jakas spiaca juz,musze jej zmierzyc temperature,katar dalej trzyma:-(
Zajze jeszcze pozniej...

reklama
Dzięki za troskę :-) wyniki RTG jutro o 10-ej a prywatnie zrobiłam bo mojego lekarza nie było:no: a drugi kazał ALTACETEM w żelu posmarować:nerd::crazy::baffled:. Wczoraj wieczorem szłam podnieść żaluzje w sypialni i poślizgnęłam się uderzając goleniem i piszczelem w dechę od łóżka - tak od spodu noga mi poleciała.
Na młodych się wydarłam:zawstydzona/y: i mnie teraz głowa boli i w sercu kuje :-:)-(- zmykam nie będę Wam smęcić.

Dzięki za troskę :-) wyniki RTG jutro o 10-ej a prywatnie zrobiłam bo mojego lekarza nie było:no: a drugi kazał ALTACETEM w żelu posmarować:nerd::crazy::baffled:. Wczoraj wieczorem szłam podnieść żaluzje w sypialni i poślizgnęłam się uderzając goleniem i piszczelem w dechę od łóżka - tak od spodu noga mi poleciała.
Na młodych się wydarłam:zawstydzona/y: i mnie teraz głowa boli i w sercu kuje :-:)-(- zmykam nie będę Wam smęcić.

Mam nadzieję, że z nogą nie będzie nic poważnego...co najwyżej stłuczenie, które przejdzie po tej maści:tak:
Karlita oj zaszalałaś z pazurkami na ślub:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D
My dzisiaj w domku, bo pogoda okazała się nie bardzo...trochę werandowania ale nie dała się oszukać, że to spacer i po 20 minutach był krzyk:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: no ale i tak było lepiej niż wczoraj:tak::tak::tak:, bo rano pospała sobie:tak::tak::tak:

hej laseczki ta pogoda mnie rozwala.
Marta mam nadzieje ze to tylko stłuczenie i szybko przejdzie, maści i zimne okłady są dobre.
Karlita pazurki niezłe, chociaż,ż ja to tylko raz miałam paznokcie robione i powiem Wam laski ze musieli mi je szybko ściągać bo myślałam ze mi paluchy odpadną i byłam tak niezgrabna ze szok
Misia dziecko się nie da tak łatwo nabrać jak byśmy chciały.
Ja rozmawiam intensywnie z moim małym aby może trochę przyśpieszył swoje wyjście na druga stronę brzucha ale chyba mi to nie wyjdzie, dzisiaj byłam w sklepie i stałam przy kasie a prze nami mama z takim kajtkiem 6 może 7lat a mój tak wariował w brzuchy ze tamto dzieciątko to aż chrupki opuściło i do mamy ze mi się coś w brzuchy rusza to pewnie jakiś obcy myślałam ze tam padnę przy tej kasie a laska tak się zaczerwieniła ze szok.

hej laseczki ta pogoda mnie rozwala.
Marta mam nadzieje ze to tylko stłuczenie i szybko przejdzie, maści i zimne okłady są dobre.
Karlita pazurki niezłe, chociaż,ż ja to tylko raz miałam paznokcie robione i powiem Wam laski ze musieli mi je szybko ściągać bo myślałam ze mi paluchy odpadną i byłam tak niezgrabna ze szok
Misia dziecko się nie da tak łatwo nabrać jak byśmy chciały.
Ja rozmawiam intensywnie z moim małym aby może trochę przyśpieszył swoje wyjście na druga stronę brzucha ale chyba mi to nie wyjdzie, dzisiaj byłam w sklepie i stałam przy kasie a prze nami mama z takim kajtkiem 6 może 7lat a mój tak wariował w brzuchy ze tamto dzieciątko to aż chrupki opuściło i do mamy ze mi się coś w brzuchy rusza to pewnie jakiś obcy myślałam ze tam padnę przy tej kasie a laska tak się zaczerwieniła ze szok.

:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:dobre
Wiem, że chciałabyś by było jak najszybciej, ale sama wiem, że się nie da przyspieszyć na siłę:no:...ja też rozmawiałam i prosiłam...a i tak wywołali poród:dry:łatwo mówić, jak się jest po....bo wiem, że w ostatnich tygodniach czeka się bardzo niecierpliwie i generalnie ma się dość...na pocieszenie mogę Ci powiedzieć...wysypiaj się na zapas:-D:-D:-D:-D

misia z tym spaniem to jest u mnie różnie raz mi się tak chce spać ze śpię cały dzień a raz jest tak ze prawie w ogóle nie śpię i nawet w nocy mi się nie chce. Zastanawiam się czy bardzo sobie zaszkodzę jak jutro oczywiście jak będzie ładna pogoda umyje okna bo sa tak uwalone ze szok a mnie to tak wk...a ze już nie mogę na nie patrzeć.

fornetka ale mnie ubawilas swoją opowieścią:-D:-D:laugh2: humor mi sie poprawil:rofl2: juz sobie wyobrazam jak ten chlopiec to mowil:laugh2::laugh2:
misia przypomnialo mi sie jak kiedys Skiba opowiadal w DDTVN o swoim synku. Generalnie jest tak, ze jak sie wychodzi z dzieckiem na spacer to ono juz zasypia zanim sie je włozy do wózka:laugh2: no i Skiba mowił, ze wpadl na pomysl, zeby oszukac dziecko, Wystarczylo, ze zalozyl synkowi czapke a ten juz spi:laugh2::laugh2: i tak robil za kazdym razem jak dziecko dokuczalo:-p Ja próbowala i u nas nie dzialalo:-p:-p:-p

witam wieczorem,

fornetka świetna historyjka:-D:-D ja miałam podobnie z moja bratanicą, nie mgła się nadziwic że brzuch mi się ruszał:tak::-):-D:-D

Karlita extra pazurki, ja miałam robione tylko raz na ślub, ale mi zaraz odpadły (pewnie taka kosmetyczka robiła) więc jakos na nastęne szkoda mi kasy:-(

misia moje dziecie też nie dało sie dziś oszukać, wyszłam z nim na pół godzinki bo imno i zaczeło padać, ppotem wstawiłam do pokoju i otworzyłam okno ale pospał jeszcze tylko następne pół i koniec, potem strasznie marudził, zato prespał potem całą moją wizytę u lekarza:tak::tak::tak:

bo ja się w końcu wybrałam do lekarza na kontrolę po porodzie, smiał się że najwyższa pora;-);-);-) naszczęście wszystko ok

marta zdrówka życzę

Talia nie martw się jak się zrobi cieplej to wyjdziesz na spacer i moment poznasz jakieś nowe mamusie, mówię to z własnego doświadczenia a też jak się tutaj przeprowadzałam to nikogo nie znałam, w mieście jest łatwiej niż na wsi :tak::tak::tak:
Fornetka no nieźle cię mały musiał zaskoczyć, masz obcego w brzuchu :-D:-D:-D:-D:-D:laugh2::laugh2::laugh2:
Marta lecz nogę coby do soboty wydobrzała bo czym będziesz gazu dodawać :-p:-p:-p
Karlita no niezłe te pazurki miałaś, ja to bym nic z takimi zrobić nie umiała :no::no:

reklama
Fornetka- super z tym obcym:)) mama nie edukuje widac:)) oby szybko się maluszkowi przestało podobać w brzuszku:)) za to potem bedziesz myślała, ach jak to fajnie jak byl w brzuchu:)) hihihi

Marta-oby noga była cała i nie bolała:)) na stłuczenia to altacet dobry, albo jakiś ketonal, naproxen

a z spaniem na spacerkach- u nas tak bylo na samym poczatku, a potem spacer=ryk...normalnie az drgawkimialam jakchcialam wyjść z hanką na spacer, do wozka sienie dala wlozyc, poza tym ile razy musiałam ja wyciagac z wozka bo mi strasznie ulewala i zachłystywala sie....ehhhhhhh marzyłam żeby była już duża:))

no i wiecej nie pamietam, nie odzywalamsie bo jakas goraczka mnie dopadla ale juz jest ok, sama nie wiem co to bylo:)

mam nadzieje ze do soboty nic sie nie wydarzy i sie zjawimy w bugi...ale z dziecmi to ciezko coś przewidziec

miłego wieczoru

Do góry