reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Antuanet dziekuje za przepisy, kurcze naprawde fajne, wszystkich nie doczytalam, bo jest ich kilka stron(edit: 37) :-) ale zaraz zaczne analizowac i wyszykam cos na jutro. Dziekuję jeszcze raz:tak:

reklama
Witam.
Przepraszam ze sie nie udaielam ale nie mam jakos glowy do tego...
Ja wlasnie dzis wrocilam od naszej doktor i mamy juz ustalony termin. 17 marca mamy zglosic sie do szpitala a 19 marca bedzie miala zabieg podwiazania PDA w Warszawie na Dzialdowskiej.
Z jednej strony sie ciesze ze tak szybko (bo dzis byl dopiero termin ustalony) a z drogiej sie boje...Prosze o modlitew aby wszystko bylo ok.
Lekarz z Wawy nas pocieszyl ze na swieta bedziemy juz w domu..

a tak po zatym to mala konczy dzis 6 miesiecy

Witam.
Ja wlasnie dzis wrocilam od naszej doktor i mamy juz ustalony termin. 17 marca mamy zglosic sie do szpitala a 19 marca bedzie miala zabieg podwiazania PDA w Warszawie na Dzialdowskiej.
Z jednej strony sie ciesze ze tak szybko (bo dzis byl dopiero termin ustalony) a z drogiej sie boje...Prosze o modlitew aby wszystko bylo ok.

Nie martw się, będzie dobrze...a im szybciej to za Wami tym lepiej:tak::tak: Modlę się, by wszystko się udało:tak::tak::tak:

No a poza tym STO LAT I DUŻO ZDRÓWKA dla Ayeczki:tak::tak::tak:

Witam :-):-)
Maja poszła spać więc ja wreszcie z kawką do komputera zasiadłam :tak::tak:
Trochę się zmartwiłam bo babka od której wynajmujemy to mieszkanie przepisuje go na córkę i teraz nie wiadomo czy córka nie będzie chciała czasem sprzedać tego mieszkania lub podwyższyć za wynajem :-:)-:)-(

Więc nie wiem już czemu on nie chce jeść. Teraz coraz częściej myślę że to po tej szczepionce świnka,odra,różyczka bo wtedy przestał mieć apetyt.

A próbowałaś dawać coś na zwiększenie apetytu? Podobno bioaron c jest dobry :tak::tak::tak:

Witam.

Oczywiście że będziemy się modliły i wszystkiego najlepszego z okazji ukończenia pół roczku :tak::tak:

nadulec z okacji pół roczku życzę Ayeczce dużo,dużo zdrówka. Będziemy się modlić żeby operacja się udała i szybko wróciła do zdrówka.
anaconda27 może nie będzie tak źle. Pewnie kwestia dogadania się z nowymi właścicielami. Mam nadzieję tylko że nie będą chcieli sprzedać tego mieszkania. A odnośnie witamin podaję mu MultiSanostol ale to niewiele pobudza apetyt a to pediatra nam zaleciła. Też nie chciała bym na własną rękę tak mu zmieniać, niedługo idziemy na szczepienie to zobaczymy co powie.
misia2010 a na którego marca masz termin? Ja chodziłam od 36 t.c. na ktg 1x w tygodniu, po 38 2x w tygodniu, a dzień po terminie do szpitala...Czyli rożnie to lekarze zalecają.
sienio na śniadanie to najszybciej albo jajecznica z cebulką albo serek wiejski light:tak:
My byliśmy na spacerku, teraz mały się bawi a ja muszę trochę ogarnąć chałupkę. Słoneczko ładne za oknem ale wcale nie jest tak ciepło.

hej:)

u nas juz lepiej, hania wyzdrowiała, wysypka schodzi, w sumie nie wiadomo ale stawiamy na różyczkę:)) dlatego na razie odpuszcamy spacerki i czekamy na wiosnę:))

dzisiaj w ciuchach kupiłam Hance fajną kurteczke na wiosne za 3,50pln:))
widziałam ze o szczepieniach mówiłyście, to w tym temacie to ile osób tyle opini... moja ciocia-pediatra mówiła ze na rota szczepic, pneumokoki nie bardzo sie opłaca bo jest bardzo duzo mutacji tej choroby i rzadko działa szczepionka. No i my szczepilismy 6w 1 i rotawirusy. Pneumokoki na razie nie ale nie zarzekam się ze nie zaszcepie. A i jest taki zel znieczulajacy Emla, smaruje sie udko dziecia przed szczepieniem i maluch nic nie czuje. Zawsze to mniej bólu:))

zdrówka dla chorowitków,dla AYECZKI:))

lece do mojego smrodka:)) robi sama pierwsze kroki:))

Witam :-):-)
Maja poszła spać więc ja wreszcie z kawką do komputera zasiadłam :tak::tak:
Trochę się zmartwiłam bo babka od której wynajmujemy to mieszkanie przepisuje go na córkę i teraz nie wiadomo czy córka nie będzie chciała czasem sprzedać tego mieszkania lub podwyższyć za wynajem :-:)-:)-(

Może nie będzie tak źle....moja koleżanka była w podobnej sytuacji i też się stresowała, a okazało się, że bez powodu...sytuacja się nie zmieniła pomimo zmiany właściciela:tak: :tak:

Antuanet24 termin mam na 22 marca...a pierwsze w ciąży ktg tydzień przed terminem:tak:

kainkas super, że Hania zdrowa:tak::tak::tak: gratulacje pierwszych kroków:-):tak::tak:

Miejmy nadzieje że i tu sytuacja się nie zmieni bo nie chcę wracać do teściowej za żadne skarby świata :no::no::no:
Kainkas gratulacje pierwszych kroczków :tak::tak::tak:

Video - TinyPic - bezpłatny hosting obraz :))

ANACONDA MOŻE NIE BEDZIE ZLE Z TYM MIESZKANIEM, ZAPYTAJ WŁAŚCICIELKI ( sorki za caps lock) co jej córka zamierza, a jak nie moze znajdziecie cos fajniejszego, lepszego:) wiesz jek Bóg zamyka drzwi, to otwiera okno:))

a ja tez jestem na bezrobociu, juz zasilek mi sie skonczyl i teraz pracy szukam ale ciezko jest...no ale sa i plusy mogłam zobaczyc np pierwsze kroczki hanki:))

Ostatnia edycja:
reklama
mandziula śliczny Mikołajek, jej jakie maleństwo.
sundey będzie dobrze, to sobie pospałaś:-)
nadulec zdrówka dla Ayeczki, będzie dobrze:tak:
anaconda może nie będzie tak źle z mieszkaniem, nie zamartwiaj się na zapas.
kainkas brawa dla Haneczki za pierwsze kroczki:tak:
antuanet dzięki wielkie:-)

Witajcie!

A my dzisiaj w domku siedzimy, byliśmy tylko w sklepie niedaleko na piechotkę, to nam trochę zeszło. Zrobiłam sałatkę z kurczakiem i tak mnie naleciało na makowiec to upiekłam a co. Jedno ciasto wylądowało w śmietniku, drożdże mi nie wyrosły:baffled: ale bardzo nie zastanawiając się nad tym zrobiłam ciasto, które też nie wyrosło, no nic szkoda mi było masy makowej marnować to posmarowałam to dżemem z nadzieją, że coś z tego będzie:wściekła/y:i do piekarnika. Nawet się nie upiekło, taka glina się zrobiła:-D:-D:-D i tak wylądowało w śmietniku. Ale nie podarowałam zrobiłam drugie. Tym razem się udało, drożdże, aż mi z kubka wyszły:-D

Lecę jeszcze ogarnąc troszkę mieszkanie bo siostra ma zaraz wpaść.:tak:

Do góry