reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Z tym remontem to taka mała uszczypliwość:-p. 8 lat temu leżałam z 8 dziewczynami na sali, cały korytarz zastawiony był łóżkami, a od rana do popołudnia towarzyszył nam dźwięk wiertarki.:yes: Ale opieka była naprawdę świetna.

reklama
Ja nie rodziłam na Jaczewskiego ale leżałam, obok porodówki akurat. Warunki socjalne bardzo dobre, odremontowane wszystko, łazienki w salach pięknie zrobione. Co prawda leżało nas 5 na sali ale nie wiem jak to jest na oddziela poporodowym. Porodówka (ta 1 os. była super). Opiekę miałam bardzo dobrą. Teraz zamierzam tam rodzić.

Anihira gratulacje. A nie chcesz rodzić tam skąd masz lekarza? Moja koleżanka rodziła na Staszica dwa lata temu to remont jeszcze trwał no ale ona tam pracuje wiec siłą rzeczy chciała u siebie.

Chomik ty chyba mylisz dwa zupełnie różne oddziały. Na Jaczewskiego jest Położnictwo i Patologia ciąży i Ginekologia gdzie mają jedno łóżko i małą salę porodową. I to są dwa różne oddziały.

Anihira na Jaczewskiego wezmą się z IP na położnictwo na bank, a dobrych rzeczy o tym oddziale nie słyszałam. Lubartowską moja sąsiadka chwaliła, rodziła w marcu, a w kwietniu znowu inna koleżanka i też chwaliła.

Kainkas co u was?

Chodzę do dr. Skrzypczaka, więc teoretycznie powinnam rodzić właśnie na Jaczewskiego. Tylko wspomnienia z traktu porodowego mam takie, że :growl::wściekła/y::mad: szkoda gadać..... Położna, która "opiekowała" się mną podczas porodu powinna dostać od mnie wieniec pogrzebowy z dedykacją:growl:. Dlatego pytam czy coś się tam zmieniło:no:.

Hej Maltanka;) a dziekuje . jakos leci. Pracuje. Janek do zlobka chodzi. Hania na polkolonie. Skonzyla 1 klase. Dzieci rosna ;)) a u Was jak tam?
Ja rodzilam na lubartowskiej i na jaczewskiego i chyba wole na jaczewskiego.

Napisane na HT3 w aplikacji Forum BabyBoom

Anihira ja rodziłam na ginekologii nie na tym położniczym tyle że ja miałam cesarkę i lekarza z ginekologii. Na bloku pracuje moja szwagierka. Ja jestem bardzo zadowolona ale mowie ti nie byl oddział polozniczy.Jak mnie wieźli na blok na 2 piętro to o matko takie było moje zdziwienie gdzie ja jestem a to właśnie położnictwo było, pełen korytarz łóżek. Porozmawiaj ze swoim lekarzem jak on to widzi, ale jak sn to na bank na położnictwo biorą.

Kainkas u nas też już 1 klasa skończona, szykujemy się do drugiej. Póki co ja w domu, planuje Kamila do przedszkola od przyszłego roku, no chyba że się coś wcześniej trafi, ale to będziemy się martwić w trakcie.

Aluśka dlaczego idziesz do szpitala?

Maltanka niestety mam powtórkę z poprzedniej ciąży - cholestazę ciężarnych :sad: i już z łożyskiem nie jest dobrze...za szybko się starzeje :unsure:
Dziewczynki odstawiłam na półkolonie i zaraz będę musiała na spokojnie sprawdzić czy wszystko spakowałam..

ah no to mój błąd w takim razie, ja byłam na ginekologii. No nie zmienia to faktu, że mam tam lekarza więc rodzę na jaczewskiego. Jakoś się przeboleje warunki :) jestem dobrej myśli, grunt to fachowa opieka a tam taka jest. Aluśka, ale do rozwiązania już będziesz w szpitalu?? dawaj znać jak tam się czujesz..

reklama
Do góry