reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

Aluśka zdrówka i dziękuję w imieniu Mateuszka:-)
Talia powodzenia na wizycie....dobrze że siedzicie w domu i przedszkole odpuściliście lepiej dmuchać na zimne....nie mów że twój Z jeszcze studiuje teraz w Polsce:szok:szalejecie....
Anaconda w środę wracam i w piątek 31 zwalniamy mieszkanie....szczerez o nawet nie wiem jak to ogarne:-Da gdzie bedziemy dalej znowu nie wiem mamy zarezrewowane 4 pkojowe ale znowu mamy watpliwosci czy takie pieniadze chcemy wydac na mieszkanie w blok:sorry:wiec cos czuje ze troche zagrzejewmy miejsca na stancji;-)
Eliza no właśnie jak Wy już na swoim???? Buziak dla Nikosia za 3 miesiace...
Maltanka jak u was pochwal się syniem..
Misia jak u Was zdrówka i jak ogarniasz rodzinke.....

A co do Wrocławia będę go bardzo miło wspominać mimo tego, ze jeżdze tam do pracy i za za lekkiej chwilami ale jednak ludzi jakich tu poznałam i czas jaki tam spedzilam bezcenne....

A ja dzisiaj w mojej ostatniej podrózy do Wrocławia na najwazniejszy weekend...wszyscy jada jutro a my s kolezanka postanowilysmy nie zrywac sie rano i spedzic jeden dzien dluzej razem....przy okazji dzisiaj to tato przywiozl mnie bo mial wyjazd sluzbowy w te strony wiec bomba....

chociaz nie obyło sie znowu bez jakiejs przygodu jak odwiozlam dzieci do przedszkola zorientowalam sie ze nie mam klucza od domu a tam torba i za chwile w droge....juz nawet P zawróciłam z trasy ale naszczescie zostawilam w drzwiach uffffff....

reklama
Witam. Chłopaki w przedszkolu, ja z W. pozałatwiałam sprawy urzędowe i jestem już w domku :tak:.
Marz: Wszystkiego Najlepszego dla Mateuszka z okazji wczorajszych urodzin:tak: Dobrze, że klucz się znalazł:tak:
Aluśka: Sukienki jeszcze nie mam, może razem na zakupy się wybierzemy:-) oczywiście jak już wyzdrowiejesz:tak: Będę lecieć z chłopakami i z E., i może jeszcze z tatą.

Witam...jesiennie kurcze jak ja nie lubie zimna i tego ubierania...tęsknie już za latem....
my ten tydzień mamy taki lekarzowy... wczoraj byłam z Nikim u rehabilitanta ale na szczęście nie musi chodzić na ćwiczenia... :-) a dzisiaj mieliśmy szczepienie T_T strasznie mały się spłakał... jeszcze ortopeda nas czeka w pon.
Marzenka Anaconda jeszcze niestety nie na swoim dłuży się nam ale to kwestia pieniędzy ale w sobotę mają nam podłączyć gaz tydzień musi minąć zanim popłynie i już właściwie możemy się pakować i resztę robić mieszkając tam...

Hej wszyscy chcemy odwiedzić wrocław może zorganizujemy sobie wypad tam na weekend ale za jakiś czas jak mały podrośnie ;-)
Marzenka buziaczek urodzinowy dla Matiego niech rośnie zdrowy..
Anaconda dobrze że atmosfera w pracy się oczyściła i nawet na imprezkę się wybierasz... gdzie się bawi Leclerc????
Talia powodzenia na wizycie daj oczywiście znać jak tam.... Gabi już wróciła do przedszkola???
Aluśka zdrówka już lepiej się czyjesz????

Madzienka a Ty gdzie???
Karlita pojawiasz się i znikasz :-)

Hop hop reszta gdzie Wy...
Maltanka Kamilek już ma miesiąc a my go nadal nie widziałyśmy... w ogóle jak tam

Witam w ten okropny czwartkowy poranek, ta pogoda i temperatura masakryczna :szok::szok::szok:
Moja Maja strasznie się rwie żeby sama iść do szkoły, a że dzisiaj ma na 11.20 to może ją puszczę a sama będę ją z tyłu "szpiegować", boję się ze względu na to przejście przez ulicę przy Aldiku ale z drugiej strony ona nie należy do roztrzepanych więc może warto jej zaufać ;-):-p:tak: no chyba że nadal będzie tak lało jak teraz to ją podwiozę autem i problem będzie rozwiązany :-D:-D:-p:-p
Elza leclercki bawią się w Etiudzie na Nałęczowskiej :tak::tak: super że nie musisz z Nikosiem jeździć na ćwiczenia, no i powodzenia u ortopedy :tak::tak:
Marzenka spóźnione ale szczerze życzenia wszystkiego co najlepsze dla Mateuszka :tak::tak: jejku jakiego Ty masz już "dorosłego mężczyznę" w domu :szok::szok: to widzę że decyzja w sprawie kupna mieszkanka jeszcze nie podjęta, ale szukacie czegoś tam koło Was czy w całkiem innej części Lublina? :confused::confused: powodzenia w ostatniej podróży do Wrocka - jejku jak to zabrzmiało ;-);-):-D:-D
My to nieraz zapominamy wyjść klucz w drzwi i siedzimy sobie spokojnie w domu a tu sąsiedzi dzwonią i nas informują że klucze w drzwiach :zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Maja oczywiście śpi więc poranna chwila dla mnie :-):-) miłego dnia kobitki zmiatam do kuchni :tak::tak:

Cześć dziewuszki

ja po wizycie spokojna o tyle ze dzidziuś pozostaje chłopcem wszystkow normie a szyjka mocna wszystko pozamykane czasem brzuch sie twardy robi ale to trzeba wiecej magnezu brać. Gabi wciaż w domu teraz we wtorek bedę sie dowiadywać co dalej, a dzis mamu urodziny koleżanki z innego miasta wiec czeka nas popołudniu wyprawa chociaż tyle rozrywki bo i u nas chłód :dry:

Anaconda Ty" ranny ptaszku" ale się zerwałąś do kawy??:-) Ja też na nogach gabrysia wcale nie spi długo pomimo że nie ma do czego się spieszyc.

Eliza to super że macie już wszystko teraz sie przeprowadzajcie będziecie mieć tyle przestrzeni i wygody na które tak czekacie:-) Ale Nikoś szybciutko rośnie, strasznie bym chciała takiego dużego chłopca;-)

Marz
rzeczywiscie takie wyjazdy wzbogacają choć są meczące zarazem. a Z studiuje podyplomówkę w PL musi ją zrobić bo wporwadzili takie przepisy i myśli o awansie po powrocie do Pl a tego mu będzie brakować. Straszne to dla nas i dla niego bo musi 850 km gonić w jedna stronę ale chciałabym to miec jak najszybciej za sobą i nie przekłądać już, zobaczymy jak sie to zakończy aby spokojnie

Witam... ale mamy klimat wrrrryyyy w taką pogode cieszę się że nie mam psa ;-)
Anaconda myślę że spokojnie możesz zaufać Mai chociaż ze śledzeniem jej to nie głupi pomysł moja siostra tak robiła :p

Talia super że na wizycie wszystko ok będziesz miała synka cudnie imię już wybrane???? Na kiedy masz termin???

Pozdrawiam

Witam

Ale mamy paskudną pogodę za oknem brrr:baffled: dobrze że ja jeszcze na zwolnieniu i nie muszę moknąć i marznąć:rofl2:
Chociaż dzisiaj to mam w planach wyjście do przychodni Kadrema żeby zapisać Martynę do poradni logopedycznej.... i akurat Ewa załatwiła mi skierowanie bo sama opinia z przedszkola nie wystarczy:sorry2:
Podobno do 19.00 ta przychodnia jest czynna więc jak jednak ja nie zdecyduje się na wyjście to P. wyślę...akurat pracuje dziś do 17.00 to jeszcze zdąży podskoczyć;-):-p

Eliza czuję się już dużo lepiej... i kaszel z katarem już nie są tacy uciążliwi:sorry2:
Talia to świetnie że z dzidzią wszystko w porządku:tak:
Podziwiam Z że jeszcze ma chęci jeździć tyle kilometrów. co tydzień by w pl robić podyplomówkę:tak: oby szybko ten czas zleciał...
Anaconda u Emilki chyba dobrze... nic się nie skarżyła:rofl2: ...dziewczynki też chyba w porządku...Natalia chodzi do zerówki w szkole i jest podobno bardzo zadowolona:tak:
Wow to już Maja sama do szkoły chce chodzić...ho ho duża z niej pannica ;-)
A dzisiaj jak to wyszło? poszła sama czy jednak ja podwiozłaś?
Dobrze że się atmosfera w pracy poprawiła:tak:
Marzena obyście już wkrótce znaleźli swoje wymarzone gniazdko:tak: nie warto podejmować zbyt pochopnych decyzji:confused:
Dobrze że klucze się znalazły :tak:
Miłego weekendowania we Wrocławiu...też bym się kiedyś na wycieczkę tam wybrała...:sorry2:
Paulina dobrze że już sprawy urzędowe sobie pozałatwialiście:tak:
Oczywiście jestem chętna na zakupy;-)
Eliza.. tydzień.. co to jest... szybko zleci i już będziecie w domku:-)
To dobrze że nie musicie z Nikosiem na rehabilitację chodzić:tak:

Wpadłam jeszcze tylko na chwilę napisać że Mai pierwsza samodzielna podróż do szkoły zaliczona, ale jestem z niej dumna i jejku ona już jest taka "duża" :szok::szok::szok: Oczywiście za nią poszłam ale wróciłam się w połowie drogi :tak::-D:-D
Talia super że z dzidziusiem wszystko w porządku :tak::tak: podziwiam Twojego Z za mobilizację i wytrwałość :tak::tak:
Elza ja też w takich momentach cieszę się że nie mam psa, chociaż Maja cały czas mówi że chce go dostać na 9-te urodziny :szok::szok: a to przecież już tak niedaleko :szok::szok:
Aluśka oby szybko udało się zapisać Martynkę do logopedy, a u Was w przedszkolu nie ma opieki logopedycznej? :confused::confused: mojej koleżanki córcia chodziła tutaj u nas na Kompozytorów do przychodni i była bardzo zadowolona :tak::tak:
Dobra zmykam do pracy :-):-)

reklama
Aluśka jeżeli chcecie logopedę na NFZ to skierowanie potrzebne ja też brałam ale ja z Czarkiem wybieram się na staszica tam przyjmuje moja znajoma ale niestety okres oczekiwania jest długi jak to bywa ze specjalistami :p

Anaconda w przedszkolu jest logopeda ale prowadzi zajęcia grupowe a nie indywidualne niestety....
Brawo dla Mai za samodzielną wyprawę do szkoły ale ona już duża... a jak już chodzi sama do szkoły to i z psem będzie wychodzić :p

Do góry