reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy są tu jakieś mamy z Lublina?

witam
znowu samotna noc przed nami, dzień udany po przedszkolu pojechaliśmy nazrywać truskaweczek (zapłacić za nie też trzeba oczywiscie) taka zasada jest dobra bo wiemy ze swieżutkie, Gabcia ogląda wieczorne pasmo kreskówek i zaraz kapanie

Antuanet ale dzieciaczki rosnął, dobrze ze pierwsze wrazenie dobre u Wikusi
Motylla świetnie ze dzieciaczki od września zagospodarowane:-D

Elza kciukasy trzymam wracaj w dwupaku

Misia mnie też zaintrygowało w jakie smaki Ty celujesz? dzieci zdrowieja?
Maltanka wyjście z domu z dzieckiem po dłuzszym czasie ważne i dla mamy;-) swoją drogą wytrwały Hubercik w tym kolorowaniu,a my po prostu musmy wracać kontrakt trwa 3 lata i na tych zasadach nie mozemy być dłuzej, cywilnie nie mamy takich perspektyw
Madzienka udanych plusków

reklama
Witam :-):-)
Dziewczyny ja nie mam dzisiaj wolnego żeby padało :szok::szok::-p:-p
No nie spodziewałam się takiego ochłodzenia :szok::szok: jak rano spojrzałam na termometr to aż mnie zamurowało :baffled::baffled:
Maja nie tłumaczy swojego "niejedzenia obiadów", ja stawiam na wpływ najlepszej koleżanki która mimo opłacania obiadów prawie nigdy na nie nie chodzi :baffled::baffled: swoją drogą dziwie się że jej mama płaci skoro ona pójdzie może 1-2 razy na m-c :baffled::baffled:
Eliza kciuki zaciśnięte za powrót w dwupaku :tak::tak:
Normatywna za Was też kciuki zaciśnięte, zwłaszcza 2.07 :tak::tak: oby Natalka uchowała się w zdrowiu do tego czasu :tak::tak:
Motylla super że chłopaki już zapisane do przedszkola, teraz czekać tylko do września :tak::tak:
Aluśka a podawali Wam już zestaw książek i ćwiczeniówek? :confused::confused: oj to masz już ucznia w domu - gratulacje :tak::tak: z piórem dla leworęcznych niestety nie pomogę :no::no: ale już Ci mogę dać wskazówkę żebyś nie kupowała jej żadnych zmazywalnych piór tylko zwykłe ze stalówką bo z doświadczenia własnego i innych mam wiem że takim dzieciaki o wiele ładniej piszą :tak::tak: ja Mai kupiłam gdzieś w lutym to zmazywalne pilota i musiałam schować bo pismo się popsuło i to z dnia na dzień :tak::tak:
Antuanet ojej Twoja Wikusia idzie już do przedszkola? :szok::szok: ale ten czas leci :szok::szok: oby we wrześniu podobało jej się tak samo jak dzisiaj :tak::tak: a Twój Kubuś to zostaje w przedszkolu czy idzie do zerówki w szkole? :confused::confused:
Justyna ja też nie wiedziałam jak dzisiaj ubrać Maję i naszykowałam jej długie getry i skarpetki ale że sama wyszłam wcześnie z domu to ona ubrała spodenki i sandałki i krótki rękawek :szok::szok: normalnie rozgrzana jest po tatusiu :tak::tak:
Talia a nie żałujesz że musicie stamtąd wracać? Gdybyście mogli to zostalibyście tam na stałe? :confused::confused:
Madzienka pochwal się nowym telefonikiem jak już go odbierzesz :tak::tak: I jak tam pluskanie? :confused::confused: Maja ostatni raz idzie na basen we wtorek :-:)-(
Maltanka super że Hubercik potrafi się skupić na jednej rzeczy przez tak długi czas :tak::tak: będzie mu łatwiej za rok usiedzieć na lekcjach :tak::tak:
Misia a Ty robiłaś Stasiowi testy alergiczne? :confused::confused:
Zmykam szykować kolację i szykować się pomału spać bo jutro znowu poranna pobudka mnie czeka :baffled::baffled:

Witam piątkowo...nogi to mi już w d..pę wchodzą....od godz. 5.00 do 19.00 dziś w pracy byłam z przerwą od 7.00 do 8.30 na wyszykowanie i zaprowadzenie dzieci do przedszkola:confused2:
dobrze że sobie schowałam do bagażnika bezrękawnik bo by mnie nieźle dziś przewiało :baffled:

Antaunet
Amanda idzie do Szkoły podstawowej nr 44:tak:
Oby entuzjazm do przedszkola Wikusi we wrześniu nie minął:tak:
Justyna lek pomaga bo już nie pamiętam kiedy skarżyła się na ból brzuszka:tak:
Załatwia się chyba codziennie..
A jak tam wyszło usg Michałka?
Eliza jak się miewasz?:sorry:
Maltanka oczywiście że jest pióro dla leworęcznych:tak:
Powodzenia na wizycie...oby czas do niej szybko zleciał:tak:
Madzienka tak ..Amanda jest leworęczna:tak:
o piórze, nożyczkach, linijce, ołówkach słyszałam że są dla leworęcznych ale o klawiaturze nic a nic:szok:
Misia, Madzienka,Antuanet dzięki dziewczyny za informacje odnośnie miejsc z przyborami dla leworęcznych:tak:
Anaconda nie ma to jak wpływ "dobrych" koleżanek :baffled:
O książkach nam pani jedynie tyle powiedział że Minister Edukacji wymyślił/ła że mają być za darmo...czyli ministerstwo zakupuje na stan szkole a szkoła wypożycza uczniom na rok...jeden minus nauczycielki n ie wiedzą jakie to będą książki i ćwiczenia:baffled:

Witam wieczorową porą...
madzienka wracamy w niedzielę a jeśli chodzi o tel to J wymienił sobie na samsunga grand zero to duży tel z dużym wyświetlaczem a bateria trzyma mu do 5 dni samsungi chyba są teraz najlepsze
Talia fajnie z tymi truskawkami dobry patent :-)
Anaconda to może Ty nie zapisuj Mai na obiady skoro ona nie je szkoda kasy
Antuanet Jejku Wikusia już przedszkolakiem jak ja dołączyłam do Was na bb to ona się dopiero urodziła ale ten czas leci
Aluśka dla leworęcznych jest wiele asortymentów nożyczki pióra kredki itp.

Elza Maja dopiero od poniedziałku przestała chodzić na obiady, tak to przez cały rok zjadała przynajmniej jedno danie, myślę też sobie że to może te upały miały na nią taki wpływ że nie chciało jej się jeść, tym bardziej że w poniedziałek i wtorek to J zawoził ją do szkoły dopiero na godz.10 a obiad o godz.11. Mam nadzieję że nasza ostatnia rozmowa coś da :tak::tak:
Aluśka ostatnio koleżanka nauczycielka mi mówiła że teraz nauczyciele nie mają obowiązku informować uczniów z jakich książek będą korzystać w nowym roku szkolnym, tylko w takim razie ciekawe kiedy rodzice mają te książki zakupić :crazy::crazy:

Witam z samego rana... głowa mi pęka ale to chyba z nie wyspania no i ta pogoda... a jeszcze Czarek wczoraj oglądał do końca harego poterra i wstał po 6...masakra

Witam. Nie wiem czy od pogody czy od czegos innego ale od kilku dni chce mi sie spac w dzien, a kawa nic na mnie nie dziala, Jakas nie dozycia jestem:nerd:
elza79; Trzymam kciuki za powrot w dwupaku :tak: I jak glowa :confused: Przestala juz bolec:confused:

Witam:-)

Dzisiaj to się wyspałam za wszystkie czasy bo wstałam o 8.55:szok: i nie dlatego że nie jechałyśmy na zajęcia :sorry2: wszystko dzięki Martynce (taka mała a taka pomysłowa :eek:) ale do sedna....moja kochana córcia nr 2 zabrała mi z pokoju telefon na którym miałam nastawiony budzik (na 7.30)..... zadowolone że mama się szybko nie obudzi siedziały u teściowej w pokoju i grały na tabletach:szok:
Tablety trzymamy u nas w pokoju żeby nie grały nie wiadomo ile czasu a tu proszę bez pozwolenia je wzięły i grały nie wiadomo od której....a skutek mojej późnej pobudki był taki ze nie było czasu nawet zjeść śniadania tylko wszytko w biegu by zdążyć na autobus....dobrze że po drodze na krakowskim był sklep spożywczy....

Ostatnia edycja:
Motylla a Twoje samopoczucie to nie jest czasem skutek uboczny tych tabletek:eek:
Eliza i jak tam głowa? przestała boleć?:confused:
Anaconda nam nauczycielka powiedziała że oni sami dowiedzą się dopiero wrześniu jak te książki będą wyglądać a tym samy może być tak że ćwiczenia nie spełnią ich oczekiwań i trzeba będzie dokupić jakieś dodatkowe:sorry2:

reklama
Hejka :-):-)
Ja już po pracy i nareszcie jutro wolne :tak::tak:
Tylko co z tego jak rano musimy z Mają wstać i iść do dermatologa :baffled::baffled:
Ale nam się ochłodziło, normalnie jak wracałam to jakby jesień tak zachmurzone i jakoś taka jesienna aura :baffled::baffled: mam nadzieję że na weekend czerwcowy się ociepli :tak::tak:
Aluśka z tego co wiem to książki dla pierwszaków są faktycznie darmowe ale wszystkie ćwiczenia do tego i książeczki dodatkowe będzie trzeba kupić :baffled::baffled: oto ich polityka :sorry::sorry:
Motylla ja też miałam taki czas że się czułam codziennie zmęczona i niedospana i nawet byłam z tym u lekarza bo jakoś to nienormalne było, ale kazała mi zrobić wszystkie badania i nic nie wykazało :sorry::sorry:

Do góry